Expert in badkamers
Vraag vrijblijvende offertes aan

Badkamers Antwerpen


Hoewel de kwaliteit van badkamers in Antwerpen gemiddeld 20 jaar goed blijft, hoeft dat niet te betekenen dat uw badkamer ook helemaal naar uw smaak is. Misschien heeft u altijd al gedroomd van een ligbad of wilt u juist meer ruimte creëren met de plaatsing van een inloopdouche. Het kan ook voorkomen dat de tegels totaal niet uw smaak zijn en dat u deze het liefst zo snel mogelijk vervangt. Een renovatie is de oplossing!

Hier leest u meer over de mogelijkheden bij renoveren. Ook krijgt u een indicatie van de kostprijs van onder andere het sanitair en leest u meer over de duur en de werkzaamheden tijdens een renovatie. Wilt u besparen op uw badkamerrenovatie? Vraag dan snel gratis offertes aan, helemaal vrijblijvend!

Waarom een renovatie via CTB?

Dat een renovatie veel geld kost, is duidelijk. Maat wist u dat de prijzen per specialist in Antwerpen enorm verschillen? Via ons netwerk van experts krijgt u de mogelijkheid om tot wel 40% op een renovatie te besparen. Hoe? Door alleen de offertes van specialisten met elkaar te vergelijken en de goedkoopste installateur te kiezen! Dit zijn de belangrijkste voordelen van een badkamerrenovatie:

  • Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.
  • Krijg een duidelijk inzicht in de prijzen van meerdere specialisten
  • Kies de installateur met het beste aanbod en bespaar tot 40%!
badkamerrenovatie Antwerpen

Wat voor badkamerrenovatie?

Er zijn grofweg drie verschillende soorten badkamerrenovaties.

Allereerst is er het plaatsen van een nieuwe badkamer: misschien omdat de huidige badruimte op de benedenverdieping is en u deze wilt verplaatsen, of misschien omdat de badkamer zodanig verouderd is dat u deze volledig wilt vervangen.

Een grote badkamerrenovatie houdt in dat het verbouwen minimaal 1 week duurt. Een kleine badkamerrenovatie zonder breekwerk kan ook in 1 dag al afgerond zijn.

Nieuwe badkamer plaatsen

Maakt u de keuze voor een nieuwe badkamer, dan creëert u zelf de ruimte waar u altijd al van gedroomd hebt. Veel mensen in Antwerpen kiezen voor een moderne stijl badkamer, deze kenmerkt zich met rechte lijnen en rustige kleuren. Denk dus aan een strak badkamermeubel en grote wastafel. Landelijke badkamers kenmerken zich juist door het gebruik van warme, vaak houten materialen, een rustieke sfeer en tegels met patroon. Als er voldoende ruimte is dan is een los ligbad op pootjes zeker een eyecatcher in uw landelijke badkamer! Nieuwe badkamers geven de mogelijkheid om de indeling volledig om te gooien om zo extra ruimte te creëren, houd wel rekening met een langere verbouwing.

Kleine badkamerrenovatie

Bij een kleine badkamerrenovatie gaat het vaak over het vervangen van de sanitaire installaties of de badkamermeubels. Kenmerkend voor een kleine renovatie is dat er geen breekwerk plaats vindt. Dit maakt het mogelijk om de ruimte in een zeer korte tijd te renoveren. Vaak is een kleine badkamerrenovatie al in 1 dag uitgevoerd! Laat u ook tegels plaatsen of vervangen, dan neemt het renoveren iets meer tijd in beslag.

Grote badkamerrenovatie

Wanneer de badkamer flink verouderd is of als de tegels totaal niet uw smaak zijn, dan is een grote badkamerrenovatie de beste mogelijkheid. Een grote renovatie varieert van het vernieuwen van de indeling tot het compleet opnieuw betegelen van de ruimte. Hoe groter de badkamerrenovatie, des te meer het renoveren uiteindelijk kost.

Prijstabel: badkamerrenovatie prijzen

Onderdeel van badkamerrenovatie Gemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Badkamerontwerp €310,- tot €450,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Badkamermeubel €700,- tot €2.000,-
Badkamertegels €42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator) Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer €700,- tot €800,- per 10 m²
Badkamerverlichting Vanaf €300,-
Badkamerventilator €90,- tot €250,-
Sauna in badkamer €1.000,- tot €3.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra €150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal en btw. Nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Badkamerrenovatie prijzen

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen. Het opstellen van een nieuw badkamerontwerp kost gemiddeld €310,- tot €450,-. Een douche heeft een prijs tussen de €600,- en €1.900,- en een ligbad kost ongeveer €850,- tot €2.800. De kostprijs is totaal afhankelijk van uw persoonlijke keuzes, hierdoor heeft u zelf een grote invloed op de totaalprijs.

Laat u bijvoorbeeld een eenvoudige inloopdouche plaatsen of kiest u voor een luxe douchecabine met alles erop en eraan? Afhankelijk van uw eigen keuzes bespaart u flink op de badkamerrenovatie.

Omdat de kostprijs voor een renovatie verschillen per situatie, is het verstandig om offertes aan te vragen. Zo heeft u direct overzichtelijk wat het renoveren bij u kost.

Werkwijze bij renovatie

Doorgaans bestaat het renoveren uit drie fases. De eerste fases is het plannen. Hierbij laat u een ontwerp opstellen en bepaalt u wat u precies wilt renoveren. Als dit eenmaal duidelijk is volgt de tweede fase: het sloopwerk.

Tijdens het slopen verwijderen de specialisten al het oude sanitair en de oude tegels. Puin voeren zij, indien gewenst, natuurlijk voor u af zodat u dit niet zelf hoeft te doen.

Tot slot volgt het opbouwen van de nieuwe kamer of het plaatsen van de sanitaire installaties. Eerst worden de leidingen verlegd zodat alles op de juiste plek komt te staan.

Badkamer renoveren tegen de laagste prijzen? Vergelijk offertes!

Vergelijk het aanbod van specialisten uit Antwerpen en bespaar tot 40%!

Gratis offertes ontvangen
badkamer ontwerp Antwerpen

Badkamer ontwerpen

Voordat de specialist uit Antwerpen badkamers verbouwt of renoveert, ontwerpt hij graag de nieuwe ruimte. Zo wordt al snel mogelijk wat de mogelijkheden zijn, en wat uw persoonlijke wensen zijn. Door de ruimte eerst te ontwerpen kunnen wij bijvoorbeeld advies geven over extra opties voor de renovatie, of helpen bij het realiseren van een praktische indeling. Gaat u liever eerst zelf aan de slag met het ontwerpen? Maak dan gebruik van één van de vele beschikbare internetprogramma’s. Houd bij het ontwerpen rekening met badkamertegels, een badkamermeubel in het model, en kies de door u gewenste douche. Wilt u zo snel mogelijk advies bij het badkamerontwerp, vul dan snel het offerteformulier in en vergelijk de prijzen van meerdere experts!

Kosten badkamer ontwerp

De gemiddelde kostprijs van een badkamerontwerp ligt tussen de €310,- en €450,-. De prijs voor het ontwerp zelf start rond de €290,-. Kiest u voor extra opties, zoals een lichtplan, verwarmingsplan of andere opties, dan lopen de prijzen op tot ongeveer €450,-. Daar komt vaak nog €80,- tot €250,- bij voor het adviesgesprek met de installateur.

badkamer in Antwerpen

Nieuwe indeling

Als u een grote badkamerrenovatie laat uitvoeren, overweeg dan ook om een nieuwe indeling te creëren! Met een nieuwe indeling kunt u namelijk extra ruimte creëren, ook in kleinere ruimtes. De badkamerspecialisten uit Antwerpen weten ook kleine badkamers optimaal te benutten, waardoor al het gewenste sanitair in de badkamers geplaatst kan worden. Wilt u bijvoorbeeld graag een ligbad, dan moet uw huidige inloopdouche daar misschien plaats voor maken. Andersom kan ook: als u het bad toch niet gebruikt, laat deze dan weghalen voor extra ruimte. Deze kunt u gebruiken voor de plaatsing van een extra toilet of dubbele wastafel.

Nieuw sanitair

Wanneer de tegels er nog goed uitzien, dan is het ook een mogelijkheid alleen het sanitair te vervangen. Dit is verkrijgbaar in vele verschillende stijlen, waarmee u de sfeer in de badkamer volledig kan transformeren. De prijzen lopen enorm uiteen per merk, bespaar op de kosten door te kiezen voor goedkopere merken of oudere lijnen. Vaak is de kwaliteit vergelijkbaar, maar zijn deze een stuk aantrekkelijker geprijsd.

inloopdouche plaatsen

Inloopdouche

Steeds meer inwoners van Antwerpen kiezen voor het plaatsen van een ruime inloopdouche in plaats van een bad. Dat is niet heel gek, want een inloopdouche biedt vele voordelen. Zo heeft een inloopdouche geen instap, waardoor deze enorm toegankelijk is voor iedereen. Iemand die slecht ter been is hoeft niet bang te zijn om te struikelen of uit te glijden over het opstapje, en u kunt uw kinderen gemakkelijk helpen doordat u de douche zo in kunt stappen. De meeste inloopdouches maken gebruik van een glazen wand, bevestigd tegen de muur. Er is geen deur aanwezig, waardoor u in een open ruimte doucht. Voor sommige mensen in Antwerpen is dit een nadeel. Door de tocht kan het kouder aanvoelen en de badkamervloer kan nat worden.

Inloopdouche prijzen

Bij de aanschaf van een inloopdouche moet u rekening houden met meerdere factoren. Allereerst de douchebak. Deze kost gemiddeld €150,- tot €200,-. De glazen wand is al verkrijgbaar vanaf €100,-. Als u deze op maat laat maken lopen de kostprijzen verder op. Tot slot speelt ook het douchebeslag een rol. Hoe luxer de douche, des te hoger de prijs. In totaal kost een inloopdouche gemiddeld €800,- tot €1.000,-.

stoomdouchecabine in Antwerpen

Stoom(douche)cabine

Een stoomcabine is eigenlijk een douchecabine en stoomsauna in één. Ze passen goed in de meeste badkamers omdat een stoomcabine veelal even groot is als een normale douchecabine. Een stoomcabine heeft vele voordelen. De stoom zuivert de huid en maakt de luchtwegen vrij. Het verlicht daarnaast spanning in spieren.

Wanneer u een stoomcabine laat installeren hebt u verschillende opties. Het is bijvoorbeeld een optie om via een mp3-aansluiting in de cabine muziek af te spelen. Daarnaast beschikken sommige stoomcabines over jets die uw lichaam kunnen masseren als u doucht of een voetmassage. Heerlijk als u na een lange dag werken thuiskomt en in de stoomcabine kunt ontspannen.

Douchecabine kosten

Een douchecabine hoeft niet veel te kosten. Een eenvoudig model kost gemiddeld €600,- en hiermee heeft u een douchebak, cabine en beslag. Kiest u voor een ruime stoomdouchecabine, houd er dan rekening mee dat de kostprijs verder oploopt. De prijs gaat dan al snel richting de €900,- tot €1.000,-.

douchebak plaatsen Antwerpen

Voordelen van een douchebak

Tegenwoordig kiezen steeds meer inwoners uit Antwerpen voor een inloopdouche in hun badkamers, omdat hier geen drempels zijn. Gaat uw voorkeur toch uit naar een douchebak? Er zijn meerdere modellen die net zo gemakkelijk zijn als een inloopdouche zonder douchebak. Denk bijvoorbeeld aan een douchebak die verzonken is in de vloer, zodat er geen instap aanwezig is. Het grote voordeel van een douchebak is dat de kans op uitglijden een stuk kleiner is. Dat komt omdat de douchebak voorzien is van een structuur. Daarnaast is een douchebak waterdicht, voelt het een stuk warmer aan, aan uw voeten, en is het hygiënischer. Bacteriën nestelen zich namelijk vooral in voegen, waar u bij een douchebak geen last van hebt.

Prijzen douchebak

De prijzen van een doucheback zijn onder meer afhankelijk van de afmetingen, het materiaal en het merk. De kostprijs van een gemiddelde douchebak ligt al snel rond de €420,-. Kiest u voor een eenvoudig model en plaatst u deze zelf, dan zijn douchebakken ook al vanaf een prijs van €100,- verkrijgbaar. Voor de montage betaalt u, afhankelijk van het model, tussen de €85,- en €700,-.

wastafel

Wastafels: enkel of dubbel?

Wanneer u een badkamerrenovatie laat uitvoeren bij uw woning in Antwerpen, dan moet u diverse keuzes maken. Zo is bij de renovatie onder andere de keuze van het badkamermeubel en het sanitair van belang. Eén van de keuzes die u dient te maken is de keus tussen een enkele of dubbele wastafel. Met een groot gezin is een dubbele wastafel zeker een aanrader. U hoeft ’s ochtends niet te dringen voor de badkamer, maar met meerdere personen tegelijk uw tanden poetsen. Heeft u nu een enkele wastafel en wilt u een dubbele installeren? Schakel dan een installateur in. U heeft dan namelijk niet één maar twee wateraansluitingen nodig. Hetzelfde geldt voor de afvoer. De badkamerspecialist splitst de watertoevoer en -afvoer zodat er geen problemen ontstaan.

Wastafel prijzen

Een gemiddelde wastafel kost al snel €400,- tot €800,-. De precieze tarieven zijn uiteraard afhankelijk van de afmetingen van de wastafel en het materiaal. Kiest u voor een simpel, kunststof badkamermeubel met keramiek wastafel dan liggen de kosten dichterbij de €400,-. Wilt u graag een mooi betonnen blad en wastafel van een duurder merk, houd dan rekening met een kostprijs van €700,- tot €800,-.

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen is een gootsteen die in één keer veel water verwerken kan. Dit maakt een uitstortgootsteen ideaal voor gebruik in keukens en eventueel de badkamer. Onder een uitstortgootsteen past gemakkelijk een emmer om te vullen. Dit komt zeker van pas tijdens het schoonmaken van de badkamer.
Een uitstortgootsteen heeft een klassiek uiterlijk en wordt door veel mensen in Antwerpen als iets ouderwets beschouwd. Toch is dit al lang niet meer nodig! Het uiterlijk van de uitstortgootsteen is over de afgelopen jaren drastisch veranderd, zodat deze qua stijl zelfs past in moderne badkamers.

Kwalitatief sanitair tegen de scherpste prijs!

Bespaar tot 40% op de kostprijs van uw sanitaire installaties door offertes vergelijken.

Ontvangen meerdere offertes

badkamermeubels in Antwerpen

Nieuwe badkamermeubels

Bij een badkamerrenovatie moet u ook aandacht besteden aan de badkamermeubels. Een badkamermeubel kan functioneren als standaard kast, maar kan ook een combinatie vormen van een wastafel met spiegel en kastruimte.

Bij veel badkamerspecialisten uit Antwerpen heeft u de keuze uit een standaard, voor geproduceerd badkamermeubel. Deze zijn vaak relatief voordelig omdat ze in grote oplagen geproduceerd worden. Het is natuurlijk ook een optie om een badkamermeubel te laten ontwerpen. Laat het meubel ontwerpen in de stijl van de rest van de badkamer, om zo eenheid en rust te creëren.

Badkamermeubels prijzen

Voor badkamermeubels die volledig naar uw smaak zijn, is het verstandig deze op maat te laten maken. Houd voor het ontwerpen van meubels rekening met een prijs van gemiddeld €2.000,-. U betaalt natuurlijk voor het materiaal, maar ook voor de arbeidsuren. Bij een kleiner budget zijn er standaard badkamermeubels. Een enkele wastafel schaft u a aan vanaf €600,-, dubbele badkamermeubels starten rond een kostprijs van €800,-.

badkamerkasten op maat in Antwerpen

Badkamerkasten op maat

Badkamers zijn niet complete zonder badkamerkasten. In badkamers is natuurlijk voldoende bergruimte nodig voor alle handdoeken, washandjes en douchespullen. Wanneer u in een winkel op zoek gaat naar badkamerkasten dan hebt u de keuze uit standaardmaten. Hebt u schuine wanden of kleine hoekjes in uw badkamer? Het is wellicht een goed idee om badkamerkasten op maat te laten maken. Hierdoor kunt u kasten laten matchen met bijvoorbeeld de wastafel. Als u een badkamerkast op maat laat maken benut u bovendien elk stukje van de ruimte. Daarnaast is het een optie om extra opbergruimte te creëren door een kast net iets breder, hoger of dieper te maken dan de standaardafmetingen.

Badkamerkasten op maat prijzen

Badkamerkasten op maat zijn de ideale manier om voldoende bergruimte in badkamers te creëren. Een simpele, open badkamerkast op maat heeft een gemiddelde kostprijs van €600,- tot €800,-. Wilt u een gesloten meubel, houd dan rekening met €400,- per lopende meter voor de deuren. U heeft hierbij de keuze uit zowel schuifdeuren als openslaande deuren.


badkamer betegelen

Badkamer betegelen

Een badkamerrenovatie is niet compleet zonder de wanden en vloeren opnieuw te betegelen. Onze specialisten zullen dit gedeelte van de renovatie graag op zich nemen. Kies uw badkamertegels met zorg, om de gewenste stijl van de ruimte uit te dragen. Grote badkamertegels zorgen bijvoorbeeld voor een idee van ruimte, terwijl kleine badkamertegels eerder een authentieke stijl representeren.

Laat een specialist uit Antwerpen tijdens het renoveren ook de wanden betegelen om zeker te zijn van een optimaal resultaat. Gaat u zelf de douche betegelen? Dan moet u rekening houden met de natte zones en de eisen die aan het leggen van badkamertegels verbonden zijn.

Badkamer betegelen prijzen

Goedkope keramische badkamertegels hebben een prijs van gemiddeld €55,- per vierkante meter. Wilt u een luxere uitstraling en kiest u voor natuursteen? Houd dan rekening met een prijs van gemiddeld €100,- per vierkante meter. Daarnaast betaalt u ook de arbeidskosten voor de tegelzetter, gemiddeld rekenen tegelzetters tussen de €25,- tot €40,- voor het betegelen per vierkante meter.

badkamer verwarming Antwerpen

Badkamer verwarming

Bij het renoveren van badkamers is het verstandig direct de manier van verwarming te heroverwegen. Heeft u nu een grote, staande radiator? Deze neemt waarschijnlijk veel ruimte in. Ook beperkt deze de indeling van de badkamer. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende radiatoren verkrijgbaar die minder ruimte opnemen. Denk bijvoorbeeld aan een designradiator in de vorm van een handdoekrek. Door uw staande radiator te vervangen ontstaat er misschien de ruimte voor die ruime inloopdouche of dat luxe ligbad. U kunt kiezen voor zowel een traditionele radiator, aangesloten op de centrale verwarming. Steeds meer mensen kiezen echter voor elektrische radiatoren. Dit geeft de mogelijkheid badkamers ook plaatselijk te verwarmen.

Badkamerverwarming prijzen

Wilt u uw radiator vervangen door een standaard exemplaar? Deze zijn relatief goedkoop: u koopt er al één vanaf €100,-. Toch heeft het een meerwaarde om te kiezen voor een designradiator. Hiervan starten de prijzen rond de €150,- tot €200,-. Elektrische radiatoren zijn iets duurder, deze prijzen starten rond de €300,- tot €400,-.

Badkamerrenovatie? Laat ook uw badkamertegels vervangen!

Nieuwe badkamertegels maken uw nieuwe badkamer compleet. Vergelijk offertes en bespaar!

Offertes aanvragen
vloerverwarming badkamer in Antwerpen

Vloerverwarming

Vloerverwarming is één van de meest gekozen manieren voor het verwarmen van badkamers. U hebt de keuze uit twee verschillende soorten vloerverwarming: elektrische of met buizen. Zowel elektrische vloerverwarming als verwarming via buizen kan geplaatst worden in badkamers.

Een voordeel van vloerverwarming is dat het heerlijk warm is aan uw voeten, vooral in ruimtes waar u waarschijnlijk de meeste tijd op blote voeten doorbrengt is dit ideaal. Daarnaast zorgt het ervoor dat de vloer snel opdroogt. Als u vloerverwarming door een installateur laat leggen tijdens een renovatie dan wordt dit gezien als grote klus. Omdat de verwarming zich onder de vloer bevindt komt hier veel bij kijken.

Vloerverwarming badkamer kosten

Laat u tijdens het renoveren direct vloerverwarming leggen, dan betaalt u in een ruimte tot 10 m² gemiddeld €760,- tot €835,-. In een ruimte tot 20 m² liggen de prijzen iets hoger: gemiddeld €860,- tot €925,-. Kiest u ervoor om de vloerverwarming als bijverwarming te leggen, dan heeft u minder materiaal nodig: de leidingen liggen dan verder uit elkaar. Uiteraard liggen de kosten dan ook lager.

badkamerverlichting in Antwerpen

Badkamerverlichting

Naast het ontwerpen, betegelen en renoveren van badkamers, kunnen de specialisten ook kleinere onderdelen van een renovatie uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van badkamerverlichting. Het wordt steeds gebruikelijker voor onze klanten uit Antwerpen om geen standaard badkamerverlichting te gebruiken. Regelmatig kiest men voor een integratie van de verlichting in het badkamermeubel. Zo is het mogelijk om de badkamerverlichting in alle kastjes te plaatsen, of de spiegel uitgebreid te verlichten. Vraag een specialist uit Antwerpenom de badkamerverlichting op te hangen, om problemen met elektriciteit en gevaarlijke situaties te voorkomen. Het ophangen van badkamerverlichting vormt altijd een onderdeel van een volledige renovatie.

Kosten badkamerverlichting

Kwalitatieve badkamerverlichting volgens een professioneel verlichtingsplan kost al snel €300,-. Van dit bedrag is ongeveer €190,- voor het opstellen van het verlichtingsplan en ongeveer €150,- voor de verlichting zelf. Omdat de kosten voor het opstellen van een verlichtingsplan per specialist in Antwerpen verschillen, is het raadzaam om hiervoor vrijblijvend offertes aan te vragen.

ventilatie badkamer

Ventilatie badkamer

Om te voorkomen dat vochtige lucht zich ophoopt in de badkamer, met schimmels en andere vochtproblemen tot gevolg, kunt u een ventilator installeren. U hebt de keuze uit diverse vormen van ventilatie en ventilatoren. Zo zijn er ventilatiemogelijkheden voor het plafond en de muur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zogeheten opbouw ventilatoren. Deze ventilatoren zijn in Antwerpen erg populair. Daarnaast kunt u kiezen voor buisventilatoren en kanaalventilatoren. Deze bieden een betere ventilatie, maar kennen hogere prijzen en langere verbouwtijd. Laat een renovatie expert u informeren over de opties en kosten.

Badkamerventilatie kosten

Een simpele badkamerventilator schaft u al aan vanaf €90,-., inclusief plaatsing. U kunt echter ook voor luxere modellen kiezen, bijvoorbeeld ventilatoren die direct aangaan als u het licht aanzet, of met een automatische timer. Hierbij lopen de prijzen op tot wel €250,- per stuk, inclusief plaatsing.

sauna in badkamer in Antwerpen

Sauna in de badkamer

Ziet u de badkamer echt als een plek waar u kunt ontspannen? Indien u een grote badruimte hebt dan is het denkbaar om hier een kleine wellness in te creëren tijdens het renoveren. Tegenwoordig worden sauna’s steeds vaker toegevoegd aan badkamers. De technieken worden steeds compacter en hierdoor een sauna steeds betaalbaarder. U hebt de keuze uit verschillende formaten. Een sauna voor maar één persoon of een grotere waarin u met een aantal vrienden kunt ontspannen. Het is allemaal mogelijk. Om het wellness gevoel compleet te maken kunt u ervoor kiezen om de badruimte in lichte kleuren te betegelen.

Kosten sauna in badkamer

Een goedkope sauna heeft een prijs van ongeveer €600,-. Inclusief plaatsing komt u dan uit op ongeveer €1.000,-. Wilt u iets meer luxe in huis, dan is een sauna met stoombad een aanrader. Deze is een stuk duurder: de kostprijs ligt rond de €2.500,-. Inclusief plaatsen komt u dan uit op een totaalprijs van €3.000,-.

Ligbad of douche?

Overweegt u een renovatie? Dan moet u vele keuzes maken voor het ontwerpen van de ruimte. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de keuze uit enkel een douchecabine, of om tevens een ligbad in de badruimte te plaatsen. Badkamers met een ligbad zijn erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, en voor iedereen die geniet van een bad. Gebruikt u het ligbad niet of nauwelijks, dan is het verstandig om deze weg te halen. Dit levert een hoop extra ruimte op voor bijvoorbeeld een luxe inloopdouche. Een inloopdouche creëert, dankzij de glazen wand, een ruimtelijk gevoel. Wilt u dat de douche zo weinig mogelijk plaats inneemt? Kies dan voor een douchecabine.

Kleine badkamer

Vaak krijgen specialisten uit Antwerpen de vraag hoe klanten hun badkamers het meest efficiënt kunnen indelen. Veel badkamers hebben maar een klein oppervlak en het is dan belangrijk om de beschikbare opslagruimte optimaal te benutten. Ook voor de kleinste badkamers zijn gelukkig voldoende oplossingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een badkamermeubel op maat die u in de hoek kunt monteren, of een douchecabine met een speciale vorm. Er zijn zelfs verschillende ligbaden verkrijgbaar met kleinere afmetingen of schuine randen, zodat er ook in de kleinste badkamers een luxe ligbad past. Weet u niet wat er mogelijk is in uw kleine ruimte? Laat dan een professioneel ontwerp opstellen.

Verplaatsing van de badkamer

In oudere woningen komt het regelmatig voor dat badkamers zich achter de keuken, op de begane grond bevinden. Dat is ontzettend onpraktisch, en als u de mogelijkheid hebt dan is het zeker een aanrader om de badkamer te verplaatsen.

Dit kan niet zomaar gedaan worden: de watertoevoer en -afvoer moet verplaatst worden en u moet vooraf berekenen of de vloer van uw eerste verdieping wel sterk genoeg is om een gevuld ligbad te kunnen dragen.

Resultaat na een complete badkamerrenovatie

Renoveren in één dag? Dat kan!

Kies voor een kleine renovatie en bespaar tot 40% op de kosten!

Vraag vrijblijvend offertes aan

5 tips bij badkamerrenovatie

Gaat u binnenkort renoveren maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Geen zorgen, één van de badkamerspecialisten uit Antwerpen geeft u graag persoonlijk advies. Voor het adviesgesprek is het verstandig u vast in te lezen in de mogelijkheden. Houd daarbij rekening met de onderstaande 5 tips.

1. Laat leidingen controleren

Tijdens een renovatie is het verstandig om de leidingen te controleren op bijvoorbeeld kalkvorming. Als u toch al bezig bent, dan is het een kleine moeite om ook de leidingen te vervangen. Hiermee voorkomt u hoge kosten in de toekomst, als uw leidingen zouden beginnen te lekken.

2. Plannen

Voordat het renoveren van start gaat, is het belangrijk een duidelijk plan te hebben. Weet wanneer de werkzaamheden plaats vinden en hoe lang u dus geen gebruik kunt maken van uw badkamer. Bedenk vooraf ook welk sanitair u graag terug wilt zien in de badkamer: wilt u een tweede toilet of laat u deze liever achterwege in ruil voor een ligbad?

3. Schetsen

Een badkamerspecialist uit Antwerpen stelt een professioneel ontwerp voor u op. Het is verstandig om vooraf zelf ook al te schetsen. Door zelf een indeling te ontwerpen krijgt u een beeld van wat u graag wil en wat er mogelijk is in de ruimte. Neem de schetsen mee naar het adviesgesprek, zodat voor de vakman ook duidelijk is wat uw wensen zijn.

4. Duidelijke afspraken

Als u een bedrijf inschakelt voor het ontwerpen en renoveren, dan is het verstandig om vooraf duidelijke plannen te maken. Leg deze ook vast in de overeenkomst. Zo weten beide partijen wat er van hen verwacht wordt en staat u achteraf niet voor onverwachte kosten of problemen.

5. Badkamermeubels en sanitair

De meeste specialisten uit Antwerpen beschikken over een showroom waarin u de badkamermeubels en het sanitair vooraf kan bekijken. Zo kunt u gemakkelijk iets uitzoeken dat goed bij de door u gewenste stijl past. De vakman verwerkt dit vervolgens direct in zijn ontwerp.

Bespaar door te kiezen voor goedkopere merken. Qua kwaliteit en stijl zijn deze vaak vergelijkbaar, maar dan een stuk goedkoper!

Premie badkamerrenovatie

Wist u dat u bij de renovatie van de badkamer ook een premie kunt aanvragen? De renovatiepremie kunt u bijvoorbeeld aanvragen als het sanitair minimaal 30 jaar oud is. Meer over de renovatiepremie, de voorwaarden hiervan en de hoogte van de premie leest u op vlaanderen.be.

Bij sanitaire installaties ouder dan 25 jaar kunt u mogelijk de verbeteringspremie aanvragen. De hoogte van deze premie is afhankelijk van uw inkomen. 65-plussers die hun badkamers noodzakelijk moeten renoveren vanwege hun gezondheid kunnen ook nog een aanpassingspremie aanvragen.

Op Vlaanderen.be leest u meer over de mogelijke premies die u kunt aanvragen bij een badkamerrenovatie.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u weten wat de kostprijs wordt voor de renovatie van alleen het sanitair in uw badkamer? Gaat u uw douchecabine vervangen door een inloopdouche? Of zoekt u een badkamerspecialist uit Antwerpen die ervaring heeft met het betegelen en renoveren van badkamers? Bespaar gemakkelijk tot wel 40% op de prijs met het vergelijken van offertes! Deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend. Hoe het werkt? Via de offertepagina vraagt u heel simpel meerdere offertes aan bij experts uit de regio Antwerpen. Zo krijgt u een duidelijk inzicht in de prijzen van meerdere vakmannen en kiest u gemakkelijk de badkamerspecialist met het beste aanbod. Ramen vervangen? De specialisten uit ons netwerk bieden ook aantrekkelijke prijzen voor het vervangen van ramen.

badkamers renoveren Antwerpen