aluminium ramen

Aluminium ramen

Bent u op zoek naar een specialist om nieuwe aluminium ramen te laten plaatsen? Een goede keuze! De raamspecialist zorgt voor het inmeten, vervangen, monteren en afwerken van de raamkozijnen. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, de verschillende ramen en de voordelen. Daarnaast vertellen we u meer over de kostprijs en de factoren die de prijs beïnvloeden.

Wilt u ook besparen op de kosten? Door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de kosten. Vul het offerteformulier in en u ontvangt meerdere aanbiedingen van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk en bespaar!

De voordelen van onze werkwijze:

  • Bespaar tot wel 30% op de kosten.
  • Specialisten met veel vakkennis.
  • Altijd een specialist bij u in de buurt.

Voordelen van aluminium

Er zitten vele voordelen aan een kozijn van alu. Aluminium vraagt bijvoorbeeld om weinig onderhoud. Daarnaast roest het niet, trekt het niet krom en barst het niet. Ook verkleurt het niet, wat bij andere materialen vaak wel gebeurt vanwege het zonlicht. Het aluminium voor kozijnen is geanodiseerd, hierdoor is het kleurvast. Het voordeel van houten raamprofielen is dat u deze in elke gewenste kleur verft. Met aluminium is dit lastiger, maar het is niet onmogelijk. Voor het schilderen van het materiaal moet u wel wat voorbereiding treffen, denk hierbij aan het schuren en schoonmaken van het materiaal. De vakman helpt u hier graag bij. De belangrijkste voordelen:

  • Sterk en duurzaam materiaal
  • Een goede isolatie
  • Een stijlvolle uitstraling
  • Weinig onderhoud

Sterk en duurzaam materiaal

Aluminium is zeer sterk en vormvast. Tijdens de productie wordt aluminiumlegering gesmolten en snel weer gestold. Dit proces zorgt ervoor dat het sterk wordt en zeer licht. Het voordeel is dat er grote ramen mogelijk zijn, zonder dat daarvoor dikke profielen nodig zijn. Doordat het alu zich bindt met zuurstof ontstaat er een afsluitende oxidehuid. Hierdoor kan zuurstof en vocht niet meer binnendringen. Hierdoor is het zeer duurzaam en gaat het jarenlang mee. Het materiaal is daarnaast recyclebaar en behoudt de kwaliteit na het recyclen. Hiermee is het een milieuvriendelijke keuze in vergelijking met andere bouwmaterialen.

Goede isolatie

De isolatiewaarde van aluminium kozijnen wordt aangegeven met een U-waarde. De waarde van alu is rond de 1,8. Hoe lager dit getal is, hoe beter de isolatie is. Een goede isolatie is belangrijk om warmteverlies te voorkomen. Dit merkt u niet alleen in het wooncomfort, maar op uw lagere energierekening. Vroeger was de isolatie van aluminium raamkozijnen zeer slecht, tegenwoordig is dit geen probleem. De innovatie ramen hebben veel goede isolerende eigenschappen. Hierdoor voorkomt u warmteverlies via de ramen. Vergeet niet om ook de isolatiewaarde van de beglazing te controleren. Plaats bijvoorbeeld hoogrendementsglas voor een optimale isolatie.

Besparen op uw nieuwe aluminium raamkozijnen?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes en bespaar tot wel 30%

Offertes aanvragen

Stijlvolle uitstraling

Doordat aluminium zeer sterk en licht is, is het mogelijk om grote ramen te plaatsen met slanke profielen. Dit zorgt voor een stijlvolle en elegante uitstraling. U profiteert niet alleen van de uitstraling, maar ook van de maximale lichtinval door de dunne raamprofielen. Er zijn allerlei stijlvolle constructies mogelijk. U kunt zelfs een gehele wand van glas en aluminium raamprofielen laten plaatsen. Het past zowel in een modern interieur, maar ook in klassieke woningen. Combineer bijvoorbeeld een grote raampartij met een schuifpui naar de tuin. Of kies voor brede schuiframen.

Onderhoudsarm

Aluminium is duurzaam, heeft een lange levensduur en is daarnaast ook nog eens onderhoudsarm. Het materiaal is zeer vormvast en krimpt of vervormt niet bij temperatuurswisselingen. Daarnaast is rot of roest niet mogelijk. Vocht veroorzaakt bijvoorbeeld in houten ramen houtrot, dit zal niet voorkomen bij uw alu raamprofielen. Het aluminium wordt vaak behandeld, waardoor het nog langer meegaat. Maak de profielen één keer per jaar schoon met een sopje met mild schoonmaakmiddel en een zachte spons. Ook hoeft u het materiaal niet na een paar jaar opnieuw te schilderen, de kleur blijft mooi.

Verschillende soorten ramen

U heeft de keuze uit verschillende soorten ramen. Een standaard vast raam wordt vaak gekozen voor de voorgevel. Wilt u toch ventileren? Dan zijn ventilatieroosters erg geschikt. Een valraam is ook geschikt, deze zien we vaak terug in badkamers en toiletten. Een draai-kiepraam biedt u veel mogelijkheden. Dit type raamkozijn kan namelijk geopend worden door het te draaien, maar ook door het te kiepen. Zo is het altijd mogelijk om de ruimte te ventileren, zonder dat u daarvoor het gehele raam moet opendraaien. Wanneer er weinig ruimte is voor een opendraaiend raam, zijn schuiframen een zeer goed alternatief. De schuiframen schuift u open, hierdoor is er geen ruimte voor een draaicirkel nodig.

alu raam

Benieuwd naar de prijzen voor aluminium ramen?

Vul het offerteformulier in en ontvangt spoedig gratis offertes met scherpe prijzen?

Offertes aanvragen

Prijzen

De prijzen voor de raamprofielen worden beïnvloed door een aantal factoren. Zo hangt de totaalprijs van de grootte van het raam af en van het type raam. Daarnaast zijn extra opties zoals een ventilatierooster, het inmeten en monteren en het design van invloed op de prijs. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor de raamprofielen ligt tussen de €800,- tot €950,-. De kostprijs is inclusief het plaatsen door een vakman, de btw en isolatieglas (HR++). Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 30%!

Prijzentabel: aluminium ramen

Soort raam Oppervlakte Gemiddelde prijs *
Aluminium raam 1 m² €800,- tot €950,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten kunnen per ramenspecialist verschillen. De prijzen zijn inclusief btw, montage en HR++ beglazing.

Vrijblijvende offertes

Bent u op zoek naar nieuwe ramen? Wilt u graag hoge en brede ramen laten monteren voor veel lichtinval? Of wilt u een elegante en sierlijke uitstraling? Dan is aluminium zeer geschikt voor u. Schakel een raamspecialist in voor het inmeten, monteren en afwerken van de raamprofielen. Dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. Vergelijk de aanbiedingen op basis van kostprijs, aanbod en voorwaarden. Zo weet u zeker dat u de beste specialist kiest en nooit teveel betaald. Bespaar tot wel 30% op de kosten!

offerte aluminium raam