houten ramen

Houten ramen

Wilt u uw verouderde ramen laten vervangen door houten ramen? Of wilt u nieuwe ramen in uw nieuwbouwhuis laten plaatsen? Schakel dan een specialist in voor het plaatsen. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van houten ramen, de mogelijkheden en geven we u meer inzicht in de gemiddelde prijzen.

Wilt u besparen op de kosten voor uw nieuwe raam van hout? Door offertes te vergelijken bespaart u tot 30% op de kosten. Vraag eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes op basis van totaalprijs en voorwaarden en kies de beste specialist!

De voordelen van onze werkwijze:

  • Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs.
  • Veel vakkennis en ervaring.
  • Altijd een raamspecialist bij u in de buurt.

Voor- en nadelen

Door te kiezen voor houten ramen profiteert u van een aantal voordelen. Zo heeft hout een uitstekende isolatiewaarde en wordt het warmteverlies tot een minimum beperkt. Daarnaast is het materiaal eenvoudig te schilderen in elke gewenste kleur. Bent u helemaal zat van de kleur? Met een likje verf zorgt u eenvoudig en snel voor een nieuwe stijl. Een nadeel van hout is dat u het regelmatig moet onderhouden. Denk hierbij aan het schoonmaken en het verven van de ramen. Door het hout goed te onderhouden gaat het jarenlang mee. De voordelen van houten ramen:

  • Hout geeft een warme en authentieke kleur.
  • Nieuw kleurtje? U verft het raamkozijn eenvoudig met verf.
  • Het materiaal heeft een uitstekende isolatiewaarde.
  • De ramen hebben een lange levensduur.

Warme, authentieke uitstraling

Houten raamkozijnen staan bekend om de warme en authentieke uitstraling. Hout is een natuurproduct. De nerf en de detaillering zorgen ervoor dat elk raamkozijn uniek is. Deze kenmerken geven ook de natuurlijke uitstraling. Er bestaan tegenwoordig ook pvc met een houtlook, maar het is niet mogelijk om kunststof in elke gewenste kleur te verven. Wilt u zelf de stijl bepalen? Kies dan voor hout. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om het hout te oliën. Dan behoudt u het natuurlijke karakter van het materiaal.

Gemakkelijk te schilderen

Houten ramen gaan zeer lang mee. De kans bestaat natuurlijk dat u na een paar jaar liever een andere kleur zou willen. Met hout is dit geen enkel probleem. Voor het onderhoud en de levensduur is het belangrijk dat u het materiaal na een aantal jaar opnieuw schildert. U heeft hiervoor een ruime keuze. Gaat u van strak wit naar een moderne antraciet kleur? Door te kiezen voor houten raamprofielen is dit geen probleem. Bij pvc of aluminium kozijnen zit u aan de kleur vast, maar houten profielen schildert u eenvoudig in een andere kleur.

Wilt u nieuwe houten ramen plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen!

Offertes aanvragen

Goede isolatiewaarde

De isolatiewaarde drukken we uit met een U-waarde. Dit is een warmtecoëfficiënt en het geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat per vierkante meter met een temperatuurverschil van 1 graad tussen binnen en buiten. Hout heeft van nature een uitstekende isolatiewaarde. De U-waarde is ongeveer 1,0 tot 0,6. Hierbij geldt: hoe lager, hoe beter. De isolatiewaarde is vergelijkbaar met kunststof. Aluminium profielen isoleren een stuk minder goed. Naast het materiaal voor het profiel is het ook belangrijk om isolerend glas te plaatsen om warmteverlies te voorkomen. Dit merkt u meteen op uw energierekening.

Houtsoorten

U heeft de keuze uit verschillende soorten houtsoorten voor uw raamprofiel. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hardhout en zachthout en verschillende duurzaamheidsklassen. Hout afkomstig van naaldbomen wordt zachthout genoemd en hardhout komt van loofbomen. Eiken, Afzelia, Meranti en Merbau worden veelgebruikt voor de profielen. Deze houtsoorten gaan lang mee en hebben uitstekende eigenschappen voor het maken van raamkozijnen. Voor raamkozijnen buitenshuis is hardhout het meest geschikt. Hardhout is beter bestand tegen de weersomstandigheden. Voor binnenkozijnen is zachthout ook geschikt om te gebruiken. Een raamspecialist voorziet u graag van deskundig advies voor de keuze.

Wanneer houten raamkozijn vervangen

Oude raamkozijnen voldoen vaak niet meer aan de huidige eisen op het gebied van isolatie. Er ontstaan bijvoorbeeld kleine kiertjes waar warme lucht door ontsnapt. Daarnaast verliest u warmte via de verouderde beglazing. Vervang uw ramen door nieuwe exemplaren, zodat u het warmteverlies vermindert en geniet van meer wooncomfort. Zijn uw profielen beschadigd of heeft u last van houtrot? Afhankelijk van de ernst van de problemen is het soms nodig om de ramen te vervangen. Laat u adviseren door een raamspecialist. De specialist geeft u niet alleen deskundig advies, maar is u ook van dienst voor het vervangen.

plaatsen houten raam

Benieuwd naar de kosten voor uw houten raam?

Kies eenvoudig de beste specialist. Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Offertes aanvragen

Prijzen

De prijzen voor een raamkozijn van hout verschillen sterk van prijs. De gemiddelde kostprijs is €300,- tot €500,- per m² voor een vast houten raam. De kosten worden beïnvloed door een aantal factoren. Zo is het soort hout en de kwaliteit van invloed op de prijs. Hardhout is bijvoorbeeld duurder dan zachthout, maar gaat wel langer mee. Andere factoren zijn het raambeslag, het glas dat u kiest en het soort raam. Een vast raam is goedkoper dan een draai-kiepraam. Wilt u inzicht in de kosten voor uw raam? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen!

Prijzentabel houten ramen

€300,- tot €500,-
Vast houten raam Gemiddelde prijs *
1 m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten kunnen per specialist verschillen. De prijs is inclusief btw, montage en HR beglazing.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u overtuigd en wilt u graag nieuwe houten ramen laten plaatsen? Of zijn uw oude na al die jaren nu echt toe aan vervanging? Schakel dan een raamspecialist in voor het plaatsen van nieuwe ramen. U bent verzekerd van een snelle hulp, perfecte plaatsing en een nette afwerking. Vraag direct gratis offertes aan via het offerteformulier. Deze dienst is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen op basis van totaalprijs, aanbod en voorwaarden. U bespaart zo aanzienlijk op de kosten. Tot wel 30%! Kies ook snel en eenvoudig de beste specialist!

offerte houten raam