wastafels

Wastafels

De lavabo is een belangrijk onderdeel in uw badkamer. Er zijn vele verschillende soorten wastafels verkrijgbaar. U leest hier meer informatie over de merken en soorten wastafels. Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij het plaatsen van uw wasbak? Bij ons zit u goed! Wij zijn een netwerk van bouwbedrijven door heel Vlaanderen, hierdoor zit er altijd een vakman bij u in de buurt. Via het offerteformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs!

Materiaal van wastafel

U hebt de keuze uit veel verschillende soorten wastafels. Er is een grote verscheidenheid aan materialen verkrijgbaar zoals RVS, natuursteen, composiet. Of wellicht is toch de porseleinen wasbak uw favoriet? Porseleinen wastafels worden het meeste gekozen. Porseleinen wastafels zien er mooi uit en u houdt ze makkelijk schoon. Iets minder vaak gekozen maar zeker praktisch is de wasbak van RVS of inox. RVS heeft weinig onderhoud nodig en geeft uw wastafelmeubel een hele eigen look. Materialen met een natuurlijke look, zoals soorten composiet en volledig natuursteen, worden steeds populairder. Waskommen van composiet en natuursteen zijn erg mooi maar wel duurder en ze hebben meer onderhoud nodig.


Enkele of dubbele wastafel?

Vervolgens hebt u de keuze uit een dubbele of enkele wastafel. Een dubbele wastafel is in sommige gevallen erg handig. Deze heeft namelijk twee aparte wasbakken en twee aparte kranen. U hebt dan dubbel zoveel ruimte waardoor u met meerdere personen tegelijk gebruik kunt maken van de wastafel. Dat scheelt ‘s ochtends een hoop stress. Daarnaast heeft u door het bijbehorende, grote wastafelmeubel extra kastruimte. Een dubbele wastafel neemt echter wel aanzienlijk meer plek in beslag in uw badkamer. In een kleine badkamer is het dus het overwegen waard om toch een enkele wastafel te plaatsen. Met een enkele wastafel houdt u meer bewegingsruimte over. Tegenwoordig wordt de enkele wastafel nog steeds het meest gekozen.

Lavabo toilet

Ook het kleinste kamertje in uw huis heeft een lavabo nodig. Een lavabo in het toilet wordt ook wel een fontein genoemd. Wanneer u een fontein aanschaft is het belangrijk om van te voren te bedenken waar u deze wilt plaatsen. Bedenk ook hoeveel het fontein kan uitsteken zonder teveel bewegingsruimte in uw toilet te verliezen. Er is een ruime keuze aan fonteintjes verkrijgbaar voor in uw toilet. Zo is er bijvoorbeeld een langwerpige fontein maar ook een hoekwastafel. Een hoekwastafel plaatst u in een hoek van het toilet. Met een hoekwastafel verliest u zo weinig mogelijk ruimte.
wastafel badkamer

Opbouw of inbouw wastafel?

Wanneer u de keuze hebt gemaakt uit een enkele of dubbele wasbak, kunt u nog kiezen uit opbouw of inbouw. In de meeste badkamers vindt u een inbouw wastafel. Inbouw wastafels zijn ingebouwd in het badkamermeubel, de rand steekt net boven het blad uit. Dit is de meest traditionele versie maar tegenwoordig heeft u naast inbouw wastafels keuze uit andere soorten. Erg modern en populair is de opbouw waskom. Opbouw waskommen liggen op het blad van het wastafelmeubel. De opbouw wasbak is beschikbaar in vele verschillende versies, ze geven uw badkamer een moderne look. Opbouw waskommen zorgen ervoor dat het wastafelblad laag ligt, dit maakt ze wellicht minder praktisch voor lange mensen.

Merken wastafels

Er is een ruime keuze aan merken van wastafels verkrijgbaar. Eén van de meest bekende merken in de sanitair wereld is Villeroy & Boch. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en biedt innovatief, elegant en tijdloos design samen met buitengewone kwaliteit. Wastafels en badmeubels, bij Villeroy & Boch vindt u het allemaal. Alape is tevens één van de koplopers in de sanitair industrie. Duravit staat voor kwaliteit en bestaat al vele jaren. Een ander bekend merk is Sphinx. Als u op zoek bent naar een lavabo of andere functionele, design badkamermeubels, dan zit u bij dit bedrijf goed.

Wastafelmeubels

Een wastafelmeubel bepaalt grotendeels de sfeer in uw badkamer. Bij het kiezen van een meubel is het belangrijk om te bedenken met hoeveel personen u deze gaat gebruiken zodat u de gewenste grootte van het meubel kunt inschatten. Bedenk tevens waar u uw spullen in de badkamer gaat opbergen. Hebt u een kolomkast of moet alles onder de lavabo opgeborgen worden? Ook de techniek is iets om over na te denken. Kies bijvoorbeeld een soft-close optie of de push-to-open techniek bij een greeploos wastafelmeubel. Tip: met een zwevend wastafelmeubel lijkt uw badkamer groter. U heeft keuze genoeg bij het uitzoeken van een wastafelmeubel.

CTB is specialist in badkamerrenovatie en het installeren van sanitair.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een badkamerrenovatie of de installatie van uw wastafel. Wij staan tot uw dienst met onze montageservice!

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van wastafels. De prijzen verschillen erg per wasbak. Een dubbele wasbak is vanzelfsprekend duurder dan een enkele wasbak. Hetzelfde geldt voor opbouw wastafels, hier hangt vaak een hoger prijskaartje aan dan bij inbouw wastafels. Materiaal of accessoires zijn tevens van invloed op de prijs. U heeft al een losse waskom voor op een wastafelmeubel vanaf €70,-. Een complete wasbak koopt u al vanaf ongeveer €150,- en een meubel vanaf €400,-. Een lavabo voor in het toilet koopt u al vanaf €100,-. Als u benieuwd bent naar de meest exacte prijzen dan kunt u het beste eens een showroom bezoeken.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Het installeren van wastafels is voor de ervaren klusser niet erg moeilijk. Het is echter wel belangrijk dat het installeren goed wordt gedaan. Een hangende wasbak moet bijvoorbeeld goed vastzitten. Ook is het belangrijk dat de afvoer van een lavabo goed aangesloten is om lekkage te voorkomen. Het plaatsen van wastafels kan in de meeste gevallen het beste door een vakman worden gedaan. Wij zijn een netwerk van bouwbedrijven in heel Vlaanderen. Wij helpen u graag bij het installeren van uw lavabo. Bij ons vraagt u kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijzen kiezen.

lavabo badkamer