inloopdouche plaatsen

Inloopdouche plaatsen

De inloopdouche wordt steeds populairder en is eigenlijk niet meer weg te denken uit uw badkamer. Overweegt u om een inloopdouche te plaatsen? U bent niet de enige! Een inloopdouche heeft namelijk vele voordelen. Zo is er bijvoorbeeld geen instap, waardoor de douche erg makkelijk in gebruik is. Dit maakt de douche zeer geschikt voor ouderen en kinderen. Bent u slecht ter been? Ook dan is het plaatsen van een inloopdouche een hele fijne en veilige oplossing. De inloopdouche is verkrijgbaar in verschillende stijlen en heeft een luxueuze en open uitstraling. Dus bent u toe aan een renovatie van uw badkamer en lijkt u dit type douche ook een praktische en stijlvolle oplossing? Voor het installeren van een dergelijke douche kunt u terecht bij Construct Totaal Bouw.

Indien u het contactformulier invult krijgt u tot maximaal vijf offertes van bouwbedrijven uit uw regio toegestuurd. De offerteaanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. U kunt de offertes vergelijken op prijs, aanbod en de voorwaarden. Wij werken samen met bouwbedrijven uit heel Vlaanderen, dus gegarandeerd ook bij u in de buurt. Wij hebben ervaren bouwfirma’s in ons netwerk, en alle aannemers hebben het verplichte vestigingsattest.

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)Bent u eigenaar of huurder van de woning? (*)

Gewenste termijn tot het begin van de werken (*)

soorten inloopdouches

Welke soorten inloopdouches zijn er?

Houdt u van een moderne en strakke badkamer? Of wilt u juist liever een klassieke badkamer? Er zijn tal van mogelijkheden. Wij plaatsen een inloopdouche geheel naar uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een glazen douchewand voor uw inloopdouche. Als u graag privacy wilt creëren kunt u gaan voor gezandstraald glas of zelfs gekleurd glas. Of houdt u juist van ruimtelijk en overzichtelijk? Dan is helder, gehard glas de perfecte oplossing. Ook hebben wij diverse uitvoeringen voor de douchebak en kunt u kiezen uit verschillende materialen. Enkele voorbeelden zijn acryl, composiet of het krasvaste geëmailleerde staal . Verder kunt u zich afvragen of u inbouw of een opbouw douchebak prettig vindt.

afvoergoot inloopdouche

Minimale afmetingen en technische aandachtspunten

U kunt uw inloopdouche zo groot en ruimtelijk maken als u wilt. Enkele richtlijnen voor de minimale afmeting zijn voor inloopdouches zonder deuren, rond de 180 centimeter inloop. Bij glazen deuren zit u rond de 90 centimeter inloop. Om prettig en ruim te kunnen douchen kunt u het beste kiezen voor een inloop van minimaal 110 centimeter. Wel is het belangrijk om te kijken of deze specifieke douche voor uw badkamer realiseerbaar is, er komen namelijk een hoop technische aspecten bij het plaatsen kijken. Zo is het allereerst belangrijk om te weten dat de afvoerbuis (de sifon) zich diep genoeg onder de vloer moet bevinden. In sommige gevallen moet de vloer opgehoogd worden. Het is ook van groot belang dat uw douche waterdicht is, zo zijn waterafstotende voegen en een waterdichte coating een must.

Inloopdouche in bestaande badkamer

U kunt een inloopdouche in uw bestaande badkamer plaatsen, maar enig breekwerk is vaak wel noodzakelijk. Alleen plaatsmaken voor de betreffende douche is niet voldoende, ook moet u beschikken over de juiste vloer. Omdat de douche en zo laag mogelijke instap moet hebben moet de vloer een juiste hoogte bevatten. U kunt eventueel een stuk vloer uitbreken of de bestaande vloer overal ophogen. Een douchebodem of douchebak is eveneens een oplossing. Wel is het dan van belang dat het op dezelfde hoogte als de vloer wordt geplaatst. Een ander belangrijk onderdeel is het waterdicht maken van deze douche. Bij het gebruik van tegels is er bijvoorbeeld geen douchebak, waardoor vocht sneller tussen de afdichtingen kan komen. De specialist uit ons netwerk test dan ook goed of alles 100% waterdicht is.

Inloopdouche maken op vloerniveau

Bij een inloopdouche op vloerniveau zijn er in vergelijking met een standaard douchebak geen opstaande randen. Een voordeel hiervan is dat de douche erg makkelijk toegankelijk is. Bij een inloopdouche op vloerniveau wordt er gebruik gemaakt van een douchegoot, dit is niet het geval bij een douche met een normale douchebak. Verder geeft het een ruimtelijke en moderne uitstraling aan uw badkamer en is het een echte blikvanger. Er zitten ook een aantal nadelen verbonden aan het plaatsen van een inloopdouche, zo kan het voorkomen dat de tegels tijdens het douchen glad worden. Het water blijft niet in een douchebak en daardoor kunt u sneller uitglijden. Dat is gelukkig te verhelpen door het plaatsen van anti-sliptegels.

CTB is specialist in het renoveren en plaatsen van badkamers.

Benieuwd naar de prijzen van een inloopdouche? Vraag vrijblijvend offertes aan!

inloopdouche prijzen

Inloopdouche prijs

Er spelen een hele hoop factoren mee bij de prijsbepaling. Bijvoorbeeld de tegels, u kunt verschillende materialen gebruiken waaronder acryl en composiet. Of kiest u juist krasvast, geëmailleerde staal? Ook speelt de keuze van het type glazen deur mee in de prijsbepaling. De prijs van een glazen deur begint bij de €450,-. Voor een standaard douchegoot bent u tussen de €250,- en €500,- kwijt. Er zijn verschillende soorten douchebeslag, denk aan scharnieren, knoppen en grepen. Bij ons beginnen de totaalprijzen van het complete douchebeslag vanaf €200,-.

Toelichting prijstabel: de inloopdouche bestaat uit 3 muren en 1 glazen deur. Je komt dan op ongeveer 10m2 die je moet betegelen (wand: 8,2 m2, vloer: 1,5 m2). De totaalprijs is exclusief BTW en gaat uit van een standaard model.

Prijstabel inloopdouche

Prijsbepaler inloopdoucheGemiddelde prijsAfmetingen: 90cm x 160cm
tegels€25,- per m2€250,-
glazen deurVanaf €450,-€450,-
douchegootTussen de €250,- en €500,-€400,-
douchebeslagVanaf €200,-€200,-
bouwmaterialen€500,-€500,-
plaatsen€1600,- (40 manuren x 40)€1600,-
Totaalprijzen:€3400,-

Tips voor een perfecte inloopdouche

Als u de knoop heeft doorgehakt en heeft gekozen voor het plaatsen van deze moderne douche, is het natuurlijk van groot belang dat u er ook voor een langere tijd plezier aan beleeft. Het is dan ook van belang dat u de juiste keuzes maakt. Uit ervaring blijkt dat u goed moet nadenken of u wel of niet tegels op de vloer wilt. Tegels geven, in vergelijking met een douchebak, sneller problemen met betrekking tot waterdichtheid en schimmels. Dit komt doordat het water niet in een bak wordt opgevangen en daardoor het water vrij spel heeft. Dit heeft als gevolg dat de naden en kieren vochtig kunnen worden mochten deze niet voldoende zijn afgedicht. Ondanks dat badkamers steeds kleiner worden is het van belang om niet te kiezen voor een te korte douchewand. Een wand van 120 centimeter is namelijk te kort om uw badkamervloer tegen het opspattende water te beschermen. Denk dus ook aan de afmetingen. Kies liever voor een douchewand met de minimale lengte van 140 centimeter. Let helemaal op de afmetingen als u kiest voor een regenwaterdouche of een douche met watervalfunctie.

Drie redenen waarom een inloopdouche zelf plaatsen geen goed idee is

Bent u een echte doe-het-zelver en denkt u zelf de gewenste inloopdouche te kunnen plaatsen? Dat is toch vaak een stuk lastiger dan gedacht en er komt ook nog eens een hoop bij kijken. Ook is het belangrijk dat u de juiste technische vaardigheden bezit. Helaas komt het nog vaak voor dat na afloop blijkt dat de douche niet 100% waterdicht is. Of dat u de afmetingen van de doucheruimte niet juist heeft ingeschat waardoor de vloer nat en glad wordt na het douchen. Het is dus verstandig om hiervoor een ervaren badkamerinstallateur in te schakelen.

inloopdouche offerte

Vrijblijvende offertes vergelijken

Wilt u ook graag genieten van één van de vele voordelen die een inloopdouche biedt? Via ons netwerk komt u makkelijk en snel in contact met een badkamerinstallateur uit uw regio. Of bent u benieuwd naar de prijs van het plaatsen van een inloopdouche op vloerniveau, in een bestaande badkamer? Vraag vrijblijvend meerdere gratis offertes aan via het contactformulier op de pagina. Na het invullen van uw gegevens ontvangt u tot maximaal 5 offertes van bedrijven uit uw regio. Vergelijk deze op prijs, aanbod en voorwaarden en kies voor de badkamerspecialist die voor u de beste prijs heeft. Wij zijn u graag van dienst!