Nieuwe ramen verhogen isolatie

Vergelijk vrijblijvend offertes

Ramen Hemiksem

Het vervangen van ramen in Hemiksem heeft een aantal belangrijke voordelen: u verbetert de isolatiewaarde, de uitstraling en verhoogt daarmee de waarde van het pand. Zijn uw houten ramen aan vervanging toe? Of bent u geïnteresseerd in het plaatsen van PVC kozijnen? Bij een specialist uit ons netwerk bent u aan het juiste adres!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten ramen en heeft u de mogelijkheid om meerdere, vrijblijvende offertes aan te vragen. Dankzij deze werkwijze besparen inwoners van Hemiksem tot wel 40% op hun nieuwe raamprofielen!

Navigeer direct naar:

Prijzen | Soorten materiaal | Isolatie | Extra opties | Merken | Premies

Soorten ramen

Wanneer uw ramen toe zijn aan vervanging, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om opnieuw houten ramen te plaatsen, deze hebben een warme en klassieke uitstraling en passen goed bij de rest van uw inrichting.

Het is echter ook mogelijk om te kijken naar de voordelen van andere soorten ramen! Hiermee kunt u mogelijk flink besparen op uw energierekening. In Hemiksem heeft u de keuze uit een breed aanbod aan materialen, maar uit ervaring weten wij dat pvc, hout, aluminium en stalen kozijnen de meest populaire materialen zijn.

ramen Hemiksem

Waarom nieuwe ramen?

Het is vanzelfsprekend dat u uw raamkozijnen vervangt als deze versleten of aangetast door houtrot zijn. Ook als het houten raamkozijn nog in prima staat is, is het mogelijk om deze te vernieuwen. Wellicht omdat u de uitstraling van het pand wilt verbeteren, maar het plaatsen van nieuwe raamkozijnen heeft tevens een grote invloed op de isolatiewaarde van uw gevel. Kies bijvoorbeeld voor ramen van PVC om jaarlijks flink te besparen op de energiekosten! Bent u benieuwd wat een nieuw raamkozijn voor uw energiekosten kan betekenen? Vergelijk dan vrijblijvend de offertes van verschillende experts uit uw regio.

Uw voordeel

 • Krijg inzicht in de prijzen van diverse aanbieders.
 • Kies eenvoudig de leverancier die u het beste aanbod doet.
 • Bespaar tot 40% op de totale kosten.
 • Onze service is kosteloos en vrijblijvend.

Prijzen

Mensen zijn vaak benieuwd naar een indicatie van de kostprijs van de diverse raamprofielen. Het is echter lastig om een exacte prijs te noemen, omdat de kosten per situatie flink kunnen verschillen. Natuurlijk heeft het materiaal een grote rol op de totale kostprijs, maar ook het arbeidsloon is een grote invloed op de kosten. Het uurloon verschilt echter per bedrijf, daarom is het verstandig om de kosten van een aantal vakmannen met elkaar te vergelijken. Wel kunnen wij u een indicatie geven van de gemiddelde kosten. Stel: u wilt een raam van 1 vierkante meter laten plaatsen. Inclusief levering, plaatsing en isolatieglas bent u voor PVC dan een kostprijs van ongeveer €200,- tot €400,- kwijt. Voor hout liggen de kosten iets hoger, rond de €300,- tot €500,-.

Tabel: prijzen van ramen

Type raam: vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Kwalitatieve ramen tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk offertes en bespaar eenvoudig tot wel 40% op de kosten!

Offertes aanvragen

pvc ramen Hemiksem

PVC ramen

PVC ramen blijven mateloos populair in Hemiksem. Dat komt grotendeels door de gunstige prijzen. Wanneer u een beperkt budget heeft, zijn PVC ramen nu eenmaal de meest voor de hand liggende keuze. De prijzen liggen namelijk een stuk lager dan de kostprijs van hout, aluminium of staal. U hoeft niet bang te zijn dat de kwaliteit van PVC daarom minder is: PVC kent namelijk een langere levensduur dan hout en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is in principe voldoende. Ook de isolatiewaarde van PVC ligt iets hoger dan dat van hout. Door ramen van PVC te combineren met kwalitatieve beglazing behaalt u eenvoudig een optimale besparing op uw energiekosten.

Voordelen van PVC ramen

 • Deze raamprofielen vereisen maar weinig onderhoud.
 • PVC kent een lange levensduur.
 • Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.
 • PVC is relatief voordelig.

houten ramen in Hemiksem

Houten ramen

Steeds meer klanten zijn gecharmeerd van de grote voordelen van PVC. Toch blijven houten ramen bij veel klanten uit Hemiksem geliefd. Hout heeft een warme en unieke uitstraling die onmisbaar is bij klassieke woningen. Woont u in een authentieke jaren ’30 woning? Dan wilt u de uitstraling van het pand natuurlijk niet tekort doen door moderne aluminium ramen te laten plaatsen. Het nadeel van houten raamkozijnen is dat deze relatief veel onderhoud vereisen. Dit houdt echter ook in dat u de ramen eenvoudig van kleur kunt veranderen! Zo geeft u het huis gemakkelijk ander uiterlijk. Kiest u bovendien voor een hardhouten ramen? Omdat hardhout goed bestand is tegen de weersomstandigheden profiteert u van een lange levensduur.

Voordelen van houten raamkozijnen

 • Hout heeft een warme en klassieke uitstraling.
 • Hout is eenvoudig van kleur te veranderen.
 • Reparaties zijn makkelijk uit te voeren.
 • Er is maatwerk van de raamprofielen mogelijk.
aluminium ramen in Hemiksem

Aluminium ramen

Aluminium ramen zijn geschikt voor zowel moderne als klassieke woningen. Dit komt omdat aluminium leverbaar is in verschillende stijlen. In moderne woningen worden aluminium ramen veelal gebruikt als schuiframen, maar het is ook mogelijk vouwramen van aluminium te produceren. Aluminium raamprofielen brengen vele voordelen met zich mee: het materiaal wordt bijvoorbeeld niet aangetast en gaat niet werken. Dit betekent dat aluminium, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, niet krom trekt Ook is aluminium isolerend en bespaart u met aluminium kozijnen dus flink kan op de energiekosten. Aluminium heeft nauwelijks onderhoud nodig.

Voordelen van aluminium raamprofielen

 • Aluminium vereist zeer weinig onderhoud.
 • Het materiaal heeft een enorm lange levensduur.
 • Aluminium wordt niet aangetast door het weer.
 • Door de slanke raamprofielen profiteert u van veel lichtinval.
stalen ramen

Stalen ramen

Stalen ramen worden al toegepast bij vele bedrijven in Hemiksem, maar ook particulieren zijn steeds vaker gecharmeerd van stalen kozijnen. Stalen raamprofielen zijn enorm sterk. Dit houdt in dat ze geschikt zijn voor grote raampartijen. Net als aluminium kunnen stalen raamprofielen erg smal verwerkt worden. Hierdoor profiteert u van extra veel lichtinval en wordt uw uitzicht zo weinig mogelijk beperkt door de profielen. Toch is de unieke uitstraling waarschijnlijk één van de grootste voordelen. Staal past daarom goed in zowel een nieuwbouwwoning als in een landelijke boerderij. Vraag een vakman uit Hemiksem bij interesse naar de mogelijkheden en prijzen.

Voordelen van stalen ramen

 • Het materiaal is enorm sterk en werkt daarom inbraakwerend.
 • Staal heeft een robuuste en elegante uitstraling.
 • Maatwerk is een optie.
 • Staal vereist geen tot weinig onderhoud.

Smeedijzeren ramen

Voor wie op zoek is naar een luxe raam, is een smeedijzeren raam zeker een goede keuze. Smeedijzeren draai- of kiepramen zijn stalen raamkozijnen die ambachtelijk geproduceerd worden. De vakman verhit het ijzer in een steenkolenvuur, waarna hij het met een hamer in de juiste vorm buigt. Zoals u zich kan voorstellen is dit een project dat aardig wat tijd kost, de kostprijs van een smeedijzeren raam ligt dan ook relatief hoog. Daar staat tegenover dat het mogelijk is om het raam volledig op maat te laten maken, in elke gewenste vorm. Ook heeft een smeedijzeren raamprofiel een uitstekende isolatiewaarde, een prachtige uitstraling en heeft het een lange levensduur.

Ramen op maat

Wanneer u nieuwe kiepramen bestelt, dan worden deze op maat voor u geproduceerd. U geeft tijdens het bestellen de juiste maten door, of één van de vakspecialisten komt bij u langs om het oude raamprofiel op te meten. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor afwijkende vormen. Zeker in oudere panden in Hemiksem vindt men vaak ronde of gebogen ramen. Met name stalen- en smeedijzeren ramen zijn erg geschikt voor een afwijkend raamprofiel. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Twijfel dan niet en neem snel contact op. Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten!

ramen in Hemiksem vervangen

Ramen vervangen?

Als uw houten ramen tekenen van houtrot vertonen dan betekent dit nog niet direct dat het noodzakelijk is om de kozijnen te vernieuwen. In de meeste gevallen is het namelijk mogelijk om het houtrot te herstellen. Wanneer de houten kozijnen extreem worden aangetast door houtrot is het echter wel verstandig om het geheel te vernieuwen. Wij raden u aan om hiervoor een expert uit Hemiksem in te schakelen. U spreekt af met de vakman in Hemiksem zodat alle wensen met betrekking tot het materiaal en de beglazing worden uitgesproken. Daarna worden de ramen op maat geproduceerd en geleverd. Voordat de vakman aan de slag gaat zal hij altijd uw nieuwe kozijn nameten, zodat hij er zeker van is dat het past.

ramen plaatsen

Ramen plaatsen, het proces

Voordat de expert aan de slag gaat met het plaatsen van het nieuwe raam, zal hij het oude houten kozijn moeten verwijderen. In het houten profiel zaagt hij de stijl boven en onder door, zodat het met een breekouder eenvoudig los te wrikken is. Hierna zal de vakman uit Hemiksem eventuele schroeven en pluggen die nog in de muur zitten verwijderen, en de muur klaar maken voor de plaatsing van het nieuwe raamprofiel.

In het geval van een houten profiel wordt eerst het kozijn geplaatst en daarna pas de beglazing. In kunststoffen ramen zit de beglazing echter vaak vast in het profiel. De specialist uit Hemiksem zorgt ervoor dat de muur binnen één werkdag volledig dicht is.

Ramen afwerken

Nadat uw nieuwe draairaam is bevestigd zal de vakman uit Hemiksem de afwerking verzorgen. Met de afwerking zorgt hij ervoor dat het geheel tochtdicht is en er fraai uitziet. Wij onderscheiden hierin de buiten- en de binnenafwerking. Bij de buitenafwerking wordt er onder meer een dorpel geplaatst, als deze er nog niet is. Een dorpel zorgt voor een goede afwatering, zodat de kans op lekkages verkleind wordt. Tijdens de binnenafwerking plaatst de vakman onder meer de dagkantprofielen en vensterbank. Ook kit hij alle naden dicht, zodat het nieuwe raam optimaal isoleert.

Raambeslag, veilig en stijlvol

Met nieuwe raamkozijnen alleen bent u er nog niet. U moet ook nadenken over het juiste raambeslag. Onder het raambeslag vallen alle onderdelen waarmee u het raam kunt openen en sluiten. Denk hierbij aan sloten en raambomen, maar ook aan de scharnieren en raamuitzetters. Raambeslag is verkrijgbaar in vele soorten en maten, allen met hun eigen uitstraling. Zo bepaalt u zelf welk uiterlijk uw nieuwe raam krijgt.

Gaat u voor klassiek raambeslag of wilt u juist modern raambeslag laten installeren? Het is in ieder geval aan te raden om te kiezen voor een goede raambeveiliging, dit herkent u aan het SKG-keurmerk.

Expert aan het woord: kwaliteit van raambeslag

Op zoek naar een specialist voor houten, PVC of aluminium ramen?

Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk en bespaar tot honderden euro’s!

Gratis offertes

Isolatiewaarde van ramen

Wanneer u de ramen wilt vernieuwen om de isolatiewaarde te verbeteren, dan is het van belang om te letten op de U-waarde van het materiaal. De U-waarde geeft aan in welke mate het materiaal warmte doorlaat per vierkante meter. Hoe lager de U-waarde, des te minder warmte er doorgelaten wordt. Dit houdt in dat een lagere waarde zorgt voor een betere isolatiewaarde.

 • PVC ramen hebben een U-waarde van 0,73 W/m²K
 • Houten ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Aluminium ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Stalen ramen hebben een U-waarde van 1,9 W/m²K

Ramen, welk glas?

Met de installatie van nieuwe kozijnen beïnvloedt u de isolatiewaarde van de gevel op een positieve manier. Toch is het materiaal van het raamkozijn niet de enige factor die meespeelt. U kunt het beste isolerende materiaal gebruiken voor uw kozijnen, maar als u slecht isolerende beglazing laat plaatsen dan is het raam nog steeds een enorm warmtelek.

Specialisten raden al hun klanten aan om te kiezen voor goed isolatieglas. Het beste resultaat behaalt u met HR++ of zelfs HR+++ beglazing. Door deze keuze zal de kostprijs van uw nieuwe raamkozijn iets stijgen, maar dit verdient u na verloop van tijd terug met de besparing op de stookkosten.

draai-, kiep- of kantelramen

Draai, kiep of kantel ramen?

Er bestaan vele verschillende soorten kozijnen. Het draairaam is één van de meest gekozen soorten. Deze opent u door hem naar binnen of naar buiten te draaien. In de meeste gevallen zullen draairamen naar binnen openen. U kunt echter ook kiezen om een kiep- of kantelraam te installeren. Een kiepraam valt open naar binnen. Dit maakt het mogelijk om de woonruimte voldoende te ventileren, zonder dat u bang hoeft te zijn dat één van uw huisdieren of kinderen door het raam naar buiten kan klimmen.

Wilt u beide soorten kozijnen combineren? Kijk dan of een draaikiepraam een optie is.

schuiframen in Hemiksem

Schuiframen

Bent u op zoek naar een manier om uw tuin bij uw inrichting te betrekken? Dan is de installatie van schuiframen wellicht het overwegen waard. Schuiframen worden geopend door deze opzij te schuiven. Zo is het mogelijk om in één keer een grote hoeveelheid frisse lucht naar binnen te laten. Ook zorgen schuiframen voor voldoende lichtinval in huis, omdat er meestal smalle profielen gebruikt worden. U heeft de keuze uit een aantal verschillende schuifsystemen. Het enkelvoudig schuifsysteem is hiervan het meest standaard systeem. Bij schuiframen met dit systeem is er sprake van één vast gedeelte en een schuivend gedeelte. Met behulp van een handgreep opent u deze schuiframen.

PVC en aluminium, welke kleuren?

Een houten raamkozijn is gemakkelijk van kleur te veranderen: PVC en aluminium is niet eenvoudig schilderbaar. Toch kunt u ook een raamkozijn van dit materiaal laten plaatsen in de door u gewenste kleur. Zowel aluminium als kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in tal van RAL kleuren. Daarnaast heeft u met PVC de mogelijkheid te kiezen uit verschillende patronen. Een kunststof raamkozijn met een houtlook behoort dus ook tot de mogelijkheden. Hierbij wordt de originele houtnerf nagebootst. Bij aluminium heeft u daarnaast de keuze voor een steel look raamkozijn. Deze kozijnen hebben de uitstraling van luxe stalen ramen, maar zijn wel een stuk voordeliger.

Extra opties voor uw ramen

Om de installatie van uw nieuwe ramen compleet te maken, heeft u bij de meeste vakmannen de keuze uit diverse extra opties. Vliegenramen komen vooral ’s zomers van pas. Hiermee opent u de ramen zonder bang te zijn dat er insecten naar binnen vliegen. Ventilatieroosters worden door de meeste vakmannen aangeraden. Deze zorgen voor een continue ventilatie, waardoor de luchtvochtigheid in huis verbetert. Zeker bij vaste ramen zijn dergelijke ventilatieroosters onmisbaar. Tot slot is het ook mogelijk om rolluiken te laten installeren. Deze bieden extra privacy, houden de warmte ’s zomers goed buiten én verhogen de veiligheid van het huis in Hemiksem!


Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Belisol is al jarenlang een populair merk in Hemiksem. Alle producten van Belisol worden gemaakt met de grootste aandacht voor kleine details. U bent bij Belisol op het juiste adres voor zowel alu, houten als kunststoffen ramen in vele verschillende stijlen en kleuren. Vraag een specialist uit Hemiksem naar de mogelijkheden die dit merk u biedt.

Creon

Creon levert in Hemiksem hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe kostprijs. Dit merk is dan ook erg geschikt voor klanten die met een beperkt budget toch een kiepraam van goede kwaliteit willen aanschaffen. Creon biedt diverse producten aan, waaronder stalen en kunststoffen schuiframen.

Deceuninck

Deceunink is een merk dat zich al jarenlang profileert op het gebied van ramen. Als u op zoek bent naar een uniek profiel met mooie sierlijsten, dan bent u bij Deceunink aan het juiste adres. Heeft u specifieke wensen op het gebied van kleur, stijl of formaat? Een specialist uit Hemiksem kan de kozijnen van Deceunink volledig op maat leveren.

Kwadro

Kwadro biedt een breed assortiment aan deuren en ramen. U heeft bij Kwadro de keuze uit onder meer PVC, aluminium en houten ramen in diverse stijlen. Bent u op zoek naar draai-, kiep- of kantelramen? Vraag dan een specialist uit Hemiksem naar de mogelijkheden van Kwadro. Bovendien bent u bij dit merk verzekerd van een aantrekkelijke kostprijs.

Ramen offerte aanvragen

Camba

Camba levert ramen en deuren in diverse materialen. Alle ramen worden volledig op maat gemaakt, zodat u verzekerd bent van Camba ramen die volledig naar uw smaak zijn. Kiest u voor een houten raamkozijn? Camba maakt gebruik van een unieke spuittechniek, waardoor u profiteert van een optimale levensduur en hoeft u het schilderwerk minder snel te vernieuwen.

Winsol

Winsol is een bekend merk in Hemiksem. Veel klanten hebben al een raam van Winsol laten installeren. Winsol levert zowel ramen en deuren, allen van topkwaliteit tegen een scherpe kostprijs! Bovendien profiteert u met de producten van Winsol van een optimale isolatie, waardoor u flink op de energierekening gaat besparen.

Schüco

Schüco is een merk dat vele verschillende producten levert. Denk aan schuifdeuren en buitendeuren, maar uiteraard ook vele verschillende soorten ramen: van kiep- tot kantelramen, Schüco levert al haar producten volledig op maat. Het merk staat voor duurzaamheid en is continu bezig met de verbetering van haar producten. U profiteert dus van een optimale isolatie en een unieke uitstraling.

Baku

Een ander bekend merk is Baku. In Hemiksem levert Baku een breed assortiment aan ramen en deuren: er is voor u dus altijd een geschikte optie. U heeft de keuze uit verschillende materialen, zoals stalen, houten en natuurlijk kunststoffen ramen. Baku staat bekend om haar smalle profielen, zodat u geniet van een optimale lichtinval in huis.

De vakmannen voorzien u van ramen in heel Vlaanderen.

Vergelijk vrijblijvend offertes van leveranciers van pvc, houten & aluminium ramen!

Vrijblijvende Offertes

Zelf houtrot herstellen

Heeft u houten ramen? Dan bent u vast bekend met de problemen van houtrot. Houtrot kan grote schade opleveren, maar is in de meeste gevallen gelukkig eenvoudig te herstellen. Schakel hiervoor een expert in of ga zelf aan de slag. Dan heeft u de volgende gereedschappen en materialen nodig: houtrotstop, houtrotvuller, een kwast, een plamuurmes, een zachte borstel en schuurpapier. Ook raden wij u aan om goede werkhandschoenen te dragen.

 1. Begin met het uitsteken van alle rotte delen. Neem liever teveel weg dan te weinig, u wilt voorkomen dat het rottingsproces de kans krijgt om opnieuw te verspreiden.
 2. Breng de houtrotstop aan. Dit doet u met behulp van de kwast.
 3. Maak nu de houtrotvuller aan. Doe dit volgens de beschrijving van het product. Na het mengen zal de houtrotvuller direct gaan verharden. U moet dit daarom direct verwerken.
 4. Vul de beschadiging op met houtrotvuller en werk het zo glad mogelijk af.
 5. Gebruik het schuurpapier om het raam netjes af te werken, maak het kozijn goed schoon en herstel daarna het schilderwerk.
houtrot herstellen

Ramen vervangen, wel of geen vergunning?

Zoals u waarschijnlijk bekend is, is het bij vele gevelwerken verplicht om een vergunning aan te vragen, zeker als u hiermee de uitstraling van het pand verandert. Een aantal kleine gevelwerken zijn echter niet vergunningsplichtig. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen van pleisterwerken, het herstellen van kapotte verhardingen en ook het vervangen van ramen. U bent dus niet verplicht een vergunning aan te vragen als u de houten ramen wilt vervangen door PVC. Kijk op ruimtelijkeordening.be voor meer informatie over de vergunningen.

Premies en subsidies

Er zijn diverse manieren waarop u een subsidie kunt aanvragen voor het vervangen van de profielen. Een voorbeeld hiervan is de Vlaamse verbeteringspremie: investeert u minimaal €2.500,- in uw nieuwe ramen? Dan kunt u een premie van wel €1.250,- euro ontvangen! Hier heeft u enkel recht op wanneer uw woning minimaal 25 jaar oud is. Bent u benieuwd naar andere subsidiemogelijkheden? Op vlaanderen.be leest u meer over de verschillende premies. De specialisten uit Hemiksem zijn ook allen op de hoogte van de regelingen.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

 • Bespaar uw eigen tijd en energie.
 • U bent verzekerd van perfect geïsoleerde ramen.
 • De klus is sneller uitgevoerd dan als u zelf het zelf doet.
 • U heeft garantie op het geleverde werk.

Besparen? Offertes vergelijken!

Bent u geïnteresseerd in het vervangen van uw raamprofielen? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en prijzen van divers raambeslag? Ook als u op zoek bent naar een specialist voor speciale smeedijzeren ramen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in heel Vlaanderen. Door een offerteaanvraag te doen ontvangt u niet één, maar tot wel 6 offertes van vakmannen uit uw regio! Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo de vakman die het beste bij u past of die u het scherpste aanbod kan doen. U bespaart zo eenvoudig tot wel 40% op de totale kosten! Ook voor badkamerspecialisten uit Hemiksem bent u bij ons aan het juiste adres!

Prijzen ramen in Hemiksem