Nieuwe ramen verhogen isolatie

Vergelijk vrijblijvend offertes

Ramen West-Vlaanderen

Wilt u graag ramen plaatsen of vervangen in West-Vlaanderen? Dan ben u hier op de goede plek. De specialisten uit ons netwerk bieden onder andere modellen van aluminium en PVC aan, maar ook houten en stalen raamkozijnen zijn een optie. De glaszetters uit ons netwerk zijn u graag van dienst. Wilt u graag meer weten over de verschillende soorten voor uw raam, de materialen, de kostprijs en de mogelijkheden? In dit artikel vertellen wij u er alles over.

Geef via het offerteformulier al uw wensen aan. U ontvangt spoedig meerdere gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen om te vergelijken met elkaar. Zo weet u zeker dat u de juiste specialist kiest voor het vervangen of plaatsen van uw raamprofielen in West-Vlaanderen en bespaart op de kostprijs.

Navigeer direct naar:

Prijzen | Soorten materiaal | Isolatie | Extra opties | Merken | Premies

Soorten ramen

Wanneer uw ramen toe zijn aan vervanging, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om opnieuw houten ramen te plaatsen, deze hebben een warme en klassieke uitstraling en passen goed bij de rest van uw inrichting.

Het is echter ook mogelijk om te kijken naar de voordelen van andere soorten ramen! Hiermee kunt u mogelijk flink besparen op uw energierekening. In West-Vlaanderen heeft u de keuze uit een breed aanbod aan materialen, maar uit ervaring weten wij dat pvc, hout, aluminium en stalen kozijnen de meest populaire materialen zijn.

ramen West-Vlaanderen

Waarom nieuwe ramen?

Oude raamprofielen voldoen vaak niet meer aan de huidige eisen. Bij uw oude modellen is de isolatie vaak niet goed, waardoor u te maken heeft met hogere energiekosten. Daarnaast is er soms sprake van beschadigingen, rot bij houten raamprofielen of een gedateerde look. Door uw oude raamprofielen te vernieuwen bespaart u op uw stookkosten en heeft u geen last meer van koudebruggen of condens aan de binnenzijde van de beglazing. Kies voor het materiaal, soort raam en raambeslag dat het beste bij u past. Een expert uit West-Vlaanderen adviseert u graag.

Uw voordeel

 • Offertes vergelijken
 • Specialisten op het gebied van ramen
 • Duidelijkheid in prijzen en kosten
 • Snelle dienstverlening

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een nieuw raam zijn afhankelijk van een aantal factoren. De eerste is de afmeting van het raam. Hoe groter het raam hoe hoger de prijzen zijn voor uw raam. Een tweede invloedsfactor is het materiaal van het raamkozijn. PVC is één van de goedkoopste materialen voor een raamkozijn. Hout en aluminium zijn duurder dan kunststof en staal is de duurste optie. Voordeel van staal is dat ze een leven lang meegaan. Een derde belangrijke factor is de beglazing waar u voor kiest. Tegenwoordig moet u minimaal kiezen voor dubbele beglazing vanwege de hoge isolatiewaarde hiervan. Wilt u een nog betere isolatie? Kies dan voor een HR++ beglazing. Op de lange termijn zult u deze investering zeker terugverdienen.

Tabel: prijzen van ramen

Type raam: vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Wilt u ook uw ramen vervangen of nieuwe ramen plaatsen?

Aarzel niet en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van experts uit West-Vlaanderen.

Offertes aanvragen

pvc ramen

PVC ramen

PVC is tegenwoordig één van de populairste materialen in de bouw. PVC ramen brengen namelijk diverse voordelen met zich mee. Het is één van de goedkoopste opties en het is daarnaast erg duurzaam. Het gaat jarenlang mee en u hoeft er nauwelijks onderhoud aan te plegen. Af en toe even schoonmaken is al voldoende. De isolatiewaarde van PVC is erg hoog. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over verlies van warmte via het raamkozijn van uw woning of bedrijf in West-Vlaanderen. Door het PVC te combineren met bijvoorbeeld hoogrendementsglazen zorgt u ervoor dat u jaarlijks tot wel honderden euro’s bespaart op uw energiefactuur. PVC is verkrijgbaar in vele kleuren en designs. Hierbij is een houtlook of imitatie van staal ook mogelijk.

Voordelen van PVC ramen

 • Duurzaam en weinig onderhoud
 • Goedkoop in aanschaf
 • Hoge isolatiewaarde
 • Vele kleuren en designs

houten ramen West-Vlaanderen

Houten ramen

Bij de meeste woningen in West-Vlaanderen zijn er nog houten ramen. Houten ramen bieden een warme en authentieke uitstraling wat ze bij een grote groep klanten nog steeds populair maakt. Houten kozijnen moet u echter regelmatig van onderhoud voorzien. Door het houten raam regelmatig te onderhouden, houdt u de kwaliteit hoog en heeft u minder kan op houtrot of andere problemen. Eikenhout dient u minimaal eens per vijf jaar te schuren en schilderen en een jaarlijkse controle is gewenst. Het vernieuwen van houten raamprofielen door PVC zorgt voor minder onderhoud. Wilt u de uitstraling van de houten raamkozijnen in West-Vlaanderen niet kwijtraken? Kies dan voor PVC met een houtstructuur!

Voordelen van houten raamkozijnen

 • Warme en authentieke uitstraling
 • Thermische- en akoestische isolatie
 • Brandvertragend
 • Duurzaam
aluminium ramen in West-Vlaanderen

Aluminium ramen

De specialisten uit West-Vlaanderen bieden ook kozijnen van aluminium aan. Aluminium is zeer gewild voor bedrijfspanden en woningen met een moderne look. Aluminium heeft een grote draagkracht. Dit betekent dat met aluminium als basismateriaal zeer grote beglazing geplaatst kan worden door onze specialisten uit West-Vlaanderen. Hiermee krijgt u veel licht in uw bedrijf of woning. Kozijnen van aluminium gaan lang mee en zijn recyclebaar. Een oud aluminium raamkozijn kan gerust opnieuw geplaatst worden, zonder dat de kwaliteit minder wordt. Daarnaast hoeft u er weinig onderhoud aan te plegen. Met een ‘steel’ look aluminium heeft u de uitstraling van stalen kozijnen, maar de voordelen en de kostprijs van aluminium.

Voordelen van aluminium raamprofielen

 • Duurzaam
 • Slanke raamprofielen
 • Weinig onderhoud
 • Recyclebaar
stalen ramen in West-Vlaanderen

Stalen ramen

Een andere variant raamkozijn waarvoor u kunt kiezen is het stalen model. Een stalen raam heeft als voordeel dat het een zeer smal profiel heeft. Stalen modellen zijn daarnaast erg elegant. Staal is namelijk in zeer fijne repen te verwerken, wat betekent dat een stalen raam in elke stijlsoort aangeboden kan worden. Om het staal goed zichtbaar te maken is het een optie om uw raamvlak in diverse kleinere vlakken te verdelen met kleine stalen kozijndelen. Stalen schuiframen en openslaande ramen zijn ook verkrijgbaar bij de professionals uit ons netwerk. Nadeel van stalen modellen zijn de hogere prijzen. Daar staat wel tegenover dat u er weinig onderhoud aan heeft en dat ze erg lang meegaan.

Voordelen van stalen ramen

 • Erg sterk
 • Grote kozijnen mogelijk
 • Smalle profielen
 • Onderhoudsarm

Smeedijzeren ramen

Smeedijzer is een vorm van staal en was vroeger erg populair. We zien dat smeedijzeren raamkozijnen steeds vaker gebruikt worden. Het ijzer wordt door een smid verhit. Door het verhitten is het mogelijk om het materiaal te buigen en met een hamer in de juiste vorm te hameren. Door het ambachtelijke proces krijgt u altijd kozijnen die op maat gemaakt zijn. Deze zijn niet alleen erg elegant en esthetisch, maar ook een uiting van vakmanschap. Het is mogelijk om hele slanke profielen te maken met het sterke materiaal. Smeedijzer is daarnaast erg onderhoudsarm en duurzaam.

Ramen op maat

Zijn de ramen van uw woning of bedrijf in West-Vlaanderen aan vervanging toe en wilt u nieuwe laten monteren? Bij een specialist uit West-Vlaanderen kunt u altijd uw raam op maat bestellen. Hierdoor weet u altijd zeker dat het raam perfect past. U hoeft niets te slopen om te zorgen dat het raam past. Vul het offerteformulier in en ontvangt met één muisklik meerdere offertes met scherpe prijzen. De specialisten uit ons netwerk zijn u graag van dienst bij de keuze voor het materiaal, de kleur, het bestellen en het plaatsen.

ramen vervangen

Ramen vervangen?

Houten ramen werden tot een aantal jaar geleden veelvuldig geplaatst. Het meeste hout heeft echter maar een beperkte levensduur, zelfs wanneer het optimaal wordt onderhouden. Na verloop van tijd zal hout vaak gaan rotten of verweren. Steeds vaker vernieuwen wij bij klanten uit West-Vlaanderen dan ook de houten kozijnen door stalen, aluminium of kozijnen van PVC. Het voordeel is dat beide producten een langere levensduur en hogere isolatiewaarde bieden. Het vervangen van de kozijnen is niet heel ingewikkeld, maar wel een precies werk. Zo moet u bijvoorbeeld goed kijken of het nieuwe kozijn in de sponning past en is ook de draagkracht van belang. De vakman bekijkt samen met u wat er mogelijk is en een plan maken voor het vervangen van uw raamkozijn.

ramen plaatsen in West-Vlaanderen

Ramen plaatsen, het proces

Wie nieuwe raamprofielen heeft uitgekozen voor zijn woning of bedrijfspand, moet vervolgens kijken naar de mogelijkheden voor installatie. Het plaatsen vereist enige kennis, en natuurlijk ook handigheid. Wie eerst houten of stalen kozijnen had en nu overgaat op PVC of aluminium moet er rekening mee houden dat het raamgat te klein kan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat bij het monteren de goede isolatiemaatregelen worden genomen. Plaatst u de ramen op een verkeerde manier, dan zal de isolatiewaarde drastisch achteruit gaan en kunt u problemen krijgen. Wij adviseren daarom om een specialist uit West-Vlaanderen in te schakelen. Uw oude kozijnen worden eerst verwijderd. Daarna wordt het raamgat op maat gemaakt en wordt uw nieuwe raam geplaatst.

Ramen afwerken

Er zijn verschillende opties en mogelijkheden om uw ramen netjes af te werken. Het is verstandig om het afwerken van uw raamprofielen uit te besteden aan een expert. Dat kan net het verschil maken. Hierbij gaat het voornamelijk om de buiten- en binnenafwerking, afdichten van naden en de verbindingen in de hoeken. Aan de binnenzijde kunnen onze specialisten voor u nette dagkantprofielen en vensterbanken plaatsen. De profielen zorgen voor een strakke afwerking. De expert uit West-Vlaanderen zorgt ook voor een juiste afwerking aan de buitenzijde van het raamkozijn, dit is essentieel voor de uitstraling van uw huis. De afwerking van de hoekverbindingen en het afdichten van de naden is ook belangrijk voor de isolatie.

Raambeslag, veilig en stijlvol

Om uw ramen helemaal af te maken heeft u ook raambeslag nodig. Raambeslag is daarnaast belangrijk voor beveiliging tegen inbrekers. Voor draairamen en kiepramen heeft u een mechanisme nodig om het te bedienen en te sluiten. Bij een kantelraam is het verstandig om raambeslag zoals een valijzer te monteren. Zo beschermt u het raam bij een onverwachte harde wind.

Onze specialisten uit de regio West-Vlaanderen helpen u graag met het uitzoeken van het juiste raambeslag. Hierbij wordt er niet alleen gelet op de functionaliteit van het raambeslag, maar ook op het design.

Expert aan het woord: kwaliteit van raambeslag

Op zoek naar een specialist voor houten, PVC of aluminium ramen?

Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk en bespaar tot honderden euro’s!

Gratis offertes

Isolatiewaarde van ramen

Door de juiste raamprofielen te kiezen, bespaart u veel op uw energierekening. Bij het uitzoeken van het materiaal is voor de isolatie de U-waarde erg belangrijk. De U-waarde is een warmtedoorgangscoëfficiënt en geeft aan hoeveel warmte er per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil doorgelaten wordt. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er doorgelaten wordt en hoe hoger dus de isolatiewaarde is.

 • PVC ramen hebben een U-waarde van 0,73 W/m²K
 • Houten ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Aluminium ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Stalen ramen hebben een U-waarde van 1,9 W/m²K

Ramen, welk glas?

Als u de nieuwe raamprofielen heeft uitgekozen, moet u nog een keuze maken voor het glas. De specialisten uit ons netwerk raden aan om enkel glas niet meer te gebruiken. Ga bij nieuwe beglazing zeker voor dubbele beglazing, maar het liefste voor hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas bestaat uit twee of drie glasbladen waarbij er ruimte is tussen de glasbladen. Deze ruimte noemen we een spouw en is gevuld met lucht of een edelgas. Daarnaast wordt er een coating aangebracht voor extra isolatie. Hoogrendementsglas heeft een hoge isolatiewaarde en dit verschil zult u zeker merken in uw woning. U kunt kiezen tussen HR+, HR++ of HR+++.

draai-, kiep- of kantelramen in West-Vlaanderen

Draai, kiep of kantel ramen?

Er zijn verschillende soorten ramen mogelijk, zo is er altijd eentje die het beste bij uw huis of bedrijf in West-Vlaanderen past. Het plaatsen van draairamen is één van de mogelijkheden. Deze standaard ramen kunnen naar binnen of naar buiten opengedraaid worden en kunnen verticaal of horizontaal geplaatst worden. Kiepramen kunt u naar buiten of binnen openkiepen. Met een draai- en kiepraam heeft u de keuze om het raam te draaien of te kiepen. Daarnaast zijn kantelramen ook een mogelijkheid. Onze specialisten uit West-Vlaanderen helpen u graag om een keuze te maken en kunnen u meer vertellen over welke ramen voor u geschikt zijn.

schuiframen in West-Vlaanderen

Schuiframen

In ons kozijnenassortiment zitten vele modellen kozijnen, met verscheidene opties voor openen en sluiten. Eén van de meer recente mogelijkheden die wij aanbieden is het schuifraam. Schuiframen zijn zowel in een horizontale als verticale variant te koop, tegen een lage kostprijs. De schuiframen hebben als positieve eigenschap dat er veel ventilatie mogelijk is, vergelijkbaar met de ventilatie van openslaande ramen. Om de veiligheid van de bewoners van uw woning in West-Vlaanderen te garanderen adviseren wij te kiezen voor schuiframen die ook naar onderen schuiven. Zo creëert u een soort natuurlijke balustrade waar in ieder geval kleine kinderen niet overheen kunnen vallen.

PVC en aluminium, welke kleuren?

U verwacht misschien dat u weinig keuze heeft met aluminium ramen? Maar niets is minder waar. Tegenwoordig is er veel mogelijk qua kleur en stijlen. De kleur en stijl van uw ramen is bepalend voor de uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Belangrijk dus om een goede keuze te maken. De meest uiteenlopende keuze heeft u met ramen van PVC. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwart raam dat lijkt op staal, maar ook diverse houtstructuren zijn mogelijk. Hierbij heeft u de voordelen van PVC en daarbij de warme en natuurlijke uitstraling van hout.

Extra opties voor uw ramen

U heeft daarnaast de keuze voor allerlei extra opties voor uw nieuwe ramen. Onze specialisten op het gebied ramen uit West-Vlaanderen vertellen u hier graag meer over. Denk bijvoorbeeld aan ventilatieroosters. Zo hoeft u geen ramen open te zetten om te ventileren en is ventilatie ook mogelijk bij een vast raam. Vliegenramen zijn ook erg praktisch. Deze horren plaatst u voor het openstaande raam en beschermen u tegen ongewenste insecten en vliegen. Andere opties zijn extra geluidsisolatie en zonwering. Vul het offerteformulier in voor meer informatie.


Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Bij Belisol staat men voor kozijnen die esthetisch, technisch en qua isolatiewaarde in een perfecte staat verkeren. Daarnaast garandeert het bedrijf een professionele opmeting en een levering en plaatsing op tijd. Dit noemt men de Belisol belofte. U kunt bij het merk schuiframen, openslaande ramen en vele anderen modellen tegen aantrekkelijke kostprijs verkrijgen, in zowel houten, aluminium en kunststoffen variant.

Creon

Een ander merk waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is Creon. Het bedrijf zegt zelf dat klanten voor hen kiezen vanwege de kwaliteit van de ramen, de scherpe prijzen en de lage aanbetaling (van 5%) waar de klant van profiteert. Bij Creon kunt u uw ramen online bestellen en zelf de afmetingen doorgeven. Hierdoor houdt men de kostprijs laag.

Deceuninck

Bent u op zoek naar ramen op basis van PVC? Dan bent u bij Deceuninck op de goede plek. Deze fabrikant biedt PVC producten in 3 kwaliteitsklassen. U hebt de keuze uit een basis, standaard en premium variant. Deze klassen verschillen voornamelijk in isolatiewaarde. Wilt u een lage energiewoning? Dan zijn de premium modellen de beste keuze met een U-waarde van 0.65.

Kwadro

Voor zowel ramen als deuren van hout en PVC kunt u bij Kwadro terecht. Deze fabrikant staat voor producten van een prima kwaliteit met scherpe prijzen. Omdat de medewerkers van dit bedrijf begrijpen dat u het liefst zoveel mogelijk wilt besparen op de investering, helpen ze u met het uitzoeken van de premies beschikbaar voor het monteren en vervangen van ramen.

Ramen offerte aanvragen

Camba

Nog regelmatig krijgen wij van klanten uit West-Vlaanderen de vraag waar men stalen ramen aanbiedt. Tegenwoordig zijn de meeste leveranciers namelijk niet meer zo happig op het verkopen van kozijnen van staal in verband met de lage isolatiewaarde. Het alternatief voor staal is aluminium. Bij Camba repliceert men op deze wijze de stalen raamkozijnen van weleer.

Winsol

Een ander merk waar wij aandacht aan willen besteden is Winsol. Bij Winsol biedt men een groot assortiment aan ramen en deuren aan. Zo koopt u hier niet alleen de standaard ramen, maar ook sierluiken en vliegenramen. Bij Winsol bent u zeker van een hoogwaardig vakmanschap. Hebt u hulp nodig bij het plaatsen of vervangen van de ramen? Wij helpen u graag.

Schüco

Schüco is een merk dat staat voor kwaliteit en een hoog wooncomfort. De ramen worden voorzien van extra isolatie, om te zorgen dat de U-waarde zo laag mogelijk is. De ramen hebben een effectief systeem tegen inbraak. Schüco kan u daarnaast extra woongemak geven door het openen en sluiten van uw raamkozijn te automatiseren met uw smartphone of tablet.

Baku

Baku levert raamprofielen in aluminium, PVC en hout. De specialist neemt ruim de tijd met u op de beste keuze te maken voor uw kozijnen van Baku. Baku staat bekend om de elegante raamkozijnen en hoge technische eisen en kwaliteit. Minimalistische profielen en een innovatief schuifraamsysteem is één van de nieuwste inventies van Baku.

De vakmannen voorzien u van ramen in heel Vlaanderen.

Vergelijk vrijblijvend offertes van leveranciers van pvc, houten & aluminium ramen!

Vrijblijvende Offertes

Zelf houtrot herstellen

Zoals gezegd zijn houten kozijnen gevoelig voor verweer en beschadigingen. Zeker wanneer u de verf niet hersteld of opnieuw aanbrengt loopt u de kans op houtrot. Houtrot ontstaat zodra er vocht bij onbeschermd hout kan komen. Het zal het hout echter niet alleen op de onbeschermde plek aantasten, maar zich verder verspreiden via de binnenzijde van het kozijn. Hebt u gezien dat er houtrot zit in één van uw ramen? Dan is het zaak dit zo snel als het kan te verhelpen. Hiervoor kunt u de hulp van een erkend vakman uit West-Vlaanderen inschakelen, maar u kunt de klus ook zelf uitvoeren. Onze specialisten hebben hiervoor een speciaal stappenplan voor u opgesteld.

 1. Start met het verwijderen van de verf rondom de houtrot. Dit kan met een eventueel afbijtmiddel of krabber.
 2. Daarna dient u de houtrot zelf te verwijderen. Kijk goed hoever de rot zit, en verwijder voor de zekerheid wat extra materiaal om het verrotte gedeelte heen. U bent dan zeker dat de houtrot niet terugkeert.
 3. Vervolgens dient u een houtrotstopmiddel aan te brengen. Is het niet mogelijk om het gat met vulmiddel dicht te maken? Dan dient u een blokje hout te maken die precies past.
 4. In de meeste gevallen is het gat te vullen met een standaard houtvulmiddel. Dit moet lang drogen, dus houdt hier rekening mee voor de rest van de klus.
 5. Is het gat gevuld en het vulmiddel gedroogd? Schuur dan het kozijnoppervlak, en breng een nieuwe verflaag. Kies eventueel voor een extra toplaag om zeker te zijn van een goede bescherming tegen de weersinvloeden.
houtrot in West-Vlaanderen herstellen

Ramen vervangen, wel of geen vergunning?

Wilt u uw ramen laten vervangen in West-Vlaanderen en wilt u weten of u een vergunning hiervoor nodig heeft? Het vernieuwen een raamkozijn is niet vergunningsplichtig. Wanneer u een nieuw raam wilt plaatsen en hiervoor een gat moet maken in één van de gevels kan het wel nodig zijn dat u een vergunning aan moet vragen. Op de overheidswebsite over de ruimtelijke ordening in Vlaanderen kunt u hierover meer informatie vinden.

Premies en subsidies

Wanneer u de beglazing of het schrijnwerk van uw ramen laat vervangen, dan heeft u mogelijk recht op premies of subsidies. Voor het vervangen van uw ramen kunt u een premie ontvangen van uw netbeheerder als u hoogrendementsglas laat plaatsen. U kunt mogelijk ook een totaalrenovatiebonus krijgen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Op de website van de regering vindt u hier meer informatie over.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

 • Nieuwe ramen worden op de juiste manier geplaatst.
 • Alles wordt door de vakman netjes afgewerkt.
 • Achteraf geen problemen met vocht of slechte hoekverbindingen.
 • U profiteert van vakkundig advies en hulp.

Besparen? Offertes vergelijken!

Bent u benieuwd naar de kostprijs voor een houten raamkozijn? Wilt u weten wanneer het tijd wordt om uw ramen te vernieuwen? Of hebt u een vraag over het voordeel van een stalen kozijn ten opzichte van de kunststof variant? Dan bent u bij ons op de goede plek terechtgekomen. U ontvangt een aantal vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van specialisten uit de regio. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken op basis van kostprijs en voorwaarden en te kiezen voor een raamspecialist uit West-Vlaanderen die bij u past! Ook voor hulp bij het plaatsen van badkamers bent u bij ons aan het juiste adres.

Prijzen ramen in West-Vlaanderen