Nieuwe ramen verhogen isolatie

Vergelijk vrijblijvend offertes

Ramen Halen

Wist u dat uw ramen een grote invloed hebben op de totale isolatiewaarde van de gevel? Door een verouderd raamkozijn te vervangen verandert u dus niet alleen het uiterlijk van het pand, maar zal uw energieverbruik ook aanzienlijk minderen! Dit maakt het vervangen van raamkozijnen een interessante investering, omdat u deze op de lange termijn weer volledig terugverdient!

Bij een specialist uit Halen heeft u de keuze uit een ruim aanbod. Houten, stalen of zelfs kunststoffen kozijnen zijn allemaal mogelijk. Op deze pagina leest u meer informatie over de soorten kozijnen, de voor- en nadelen hiervan. Ook krijgt u een indicatie van de kostprijs. Wilt u graag meer informatie over de prijzen? Vergelijk dan vrijblijvend tot wel 6 offertes van specialisten uit Halen.

Navigeer direct naar:

Prijzen | Soorten materiaal | Isolatie | Extra opties | Merken | Premies

Soorten ramen

Wanneer u overweegt om nieuwe ramen te installeren, dan heeft u de keuze uit diverse materialen. Welk materiaal voor u de beste keuze is, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Hout is in Halen een populaire keuze omdat dit een warme en charmante uitstraling heeft, maar dit materiaal kent een relatief hoge kostprijs. PVC biedt daarentegen dezelfde voordelen en kent juist lagere prijzen.

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende materialen? Lees dan snel verder. We vertellen u op deze pagina alles de voor- en nadelen van de verschillende soorten ramen en de verschillende materialen zoals pvc, hout, aluminium en staal.

ramen Halen

Waarom nieuwe ramen?

Wanneer uw ramen versleten of ernstig beschadigd zijn is het noodzakelijk om deze te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer het grootste deel van het raamkozijn is aangetast door houtrot of wanneer uw kunststoffen raam zodanig beschadigd is dat deze niet te herstellen is. Ook wanneer u de isolatiewaarde van uw gevel niet langer voldoende vindt, is het een optie om de ramen te vervangen. In sommige gevallen willen klanten bijvoorbeeld graag hun enkele beglazing vervangen, maar is het raamprofiel hier niet geschikt voor. Wat uw motivatie voor een nieuw kozijn ook is, een expert uit Halen plaatst deze snel en vakkundig.

Uw voordeel

 • Bespaar tot 40% op de totale kosten!
 • Kies een expert uit Halen die goed bij uw situatie past.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van aanbieders in Halen.
 • Onze service is kosteloos en vrijblijvend!

Prijzen

Er zijn vele factoren van invloed op de kostprijs voor het plaatsen of vervangen van kozijnen. De kostprijs van PVC ramen ligt bijvoorbeeld een stuk lager dan de kostprijs voor een stalen raam! Bovendien verdient u de investering op de lange termijn weer terug, dankzij de besparing op de energiefactuur. Daarom is het ook verstandig om rekening te houden met de terugverdientijd van de verschillende materialen. Tot slot zijn ook de arbeidskosten van invloed op de totaalprijs. Deze verschillen per bedrijf in Halen. Door een aantal offertes naast elkaar te leggen vindt u al snel de vakman die u het scherpste aanbod doet. Bent u benieuwd naar de prijzen, inclusief montage? Deze vindt u in de tabel hieronder.

Tabel: prijzen van ramen

Type raam: vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Ramen van hoge kwaliteit tegen lage prijzen!

Bespaar tot 40% op de kosten door offertes van verschillende aanbieders te vergelijken.

Offertes aanvragen

pvc ramen in Halen

PVC ramen

Klanten uit Halen kiezen steeds vaker voor PVC als basismateriaal voor hun kozijnen. Dat is niet heel verrassend, want dit materiaal heeft vele voordelen. Kiest u voor PVC? Dan profiteert u al snel van deze voordelen. Allereerst is pvc ramen nu eenmaal de meest voordelige optie. Daarmee is PVC zeer geschikt voor mensen met een beperkt budget. Hoewel de aanschafprijs relatief laag is, hoeft u niet bang te zijn dat de kwaliteit daarom minder goed is. Het heeft namelijk een hele lange levensduur en vereist maar weinig onderhoud! Daardoor bent u met PVC verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De ramen gaan vele jaren mee zonder dat de kwaliteit verslechterd, en u bespaart jaarlijks flink op uw energiekosten.

Voordelen van PVC ramen

 • PVC biedt een uitstekende isolatiewaarde.
 • Het is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen.
 • Dit materiaal is de meest voordelige keuze.
 • PVC vereist weinig onderhoud.

houten ramen

Houten ramen

In het verleden waren houten ramen de meest populaire optie, maar tegenwoordig maakt PVC steeds meer een opmars. Dat betekent niet dat de kwaliteit van hout slechter is geworden. De kozijnen bieden nog steeds een prima isolatie en gaan met goed onderhoud jarenlang mee. Houten raamkozijnen zijn met name aan te raden wanneer u een zeer authentieke en warme uitstraling bij uw woning of bedrijfspand in Halen wilt creëren. Eén van de grootste voordelen van een houten raamkozijn is namelijk de uitstraling die maar moeilijk na te bootsen is. Wanneer uw huis bestaat uit vele houten elementen, dan passen houten kozijnen hier goed bij. Dit creëert eenheid, wat voor een grotere waardevermeerdering van uw huis zorgt. U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten en profileringen.

Voordelen van houten raamkozijnen

 • Warme en authentieke uitstraling.
 • Gemakkelijk te bewerken.
 • Mits goed onderhouden heeft het een lange levensduur.
 • Maatwerk is mogelijk.
aluminium ramen

Aluminium ramen

De keuze voor het materiaal van uw ramen bepaalt het zicht op uw woning. Met de kozijnen kan u het pand dan ook een eigen uitstraling geven. Veel mensen in Halen denken dat aluminium ramen enkel geschikt zijn voor bedrijfspanden, vanwege de sterke draagkracht. Deze raamkozijnen worden echter in verschillende stijlen geproduceerd: van klassiek tot modern en van romantisch tot strak. Ook kunt u kiezen voor een steel look, dit zijn raamprofielen met de uitstraling van echte stalen profielen. Bij aluminium ramen heeft u de keuze uit vele verschillende soorten draaifuncties: wilt u de ramen naar binnen of naar buiten kunnen openen? Of bent u juist geïnteresseerd in openslaande ramen van aluminium? Een expert uit Halen helpt u met plezier verder!

Voordelen van aluminium raamprofielen

 • Aluminium is geschikt voor grote raamoppervlakken.
 • Het materiaal is duurzaam en kent een lange levensduur.
 • Aluminium vereist nauwelijks onderhoud.
 • Ook een “steel-look” is mogelijk.
stalen ramen in Halen

Stalen ramen

De professionals uit ons netwerk in Halen leveren niet alleen standaard PVC, houten of aluminium raamkozijnen, maar bieden ook vaak stalen kozijnen aan. Stalen raamkozijnen zijn uniek en hebben een prachtige uitstraling die geschikt is voor vele verschillende soorten woningen. Hoewel staal een robuust imago heeft, is het mogelijk om hier zeer elegante kozijnen van te produceren. Stalen ramen kunnen namelijk heel fijn verwerkt worden in elke mogelijke stijl. Een ander belangrijk voordeel van stalen raamprofielen, is dat deze volledig op maat geproduceerd worden. Wilt u een uniek raam in uw gevel laten plaatsen? Kies dan voor grote stalen ramen als omlijsting. Doordat de stalen ramen bovendien zeer fijn zijn, profiteert u van een optimale lichtinval.

Voordelen van stalen ramen

 • Staal is enorm sterk in daarmee inbraakwerend.
 • Stalen raamprofielen zijn stoer, industrieel en elegant.
 • Stalen profielen zijn onderhoudsarm.
 • U profiteert van een lange levensduur.

Smeedijzeren ramen

Smeedijzeren raamkozijnen zijn op dit moment een populaire keuze in Halen. Dat is niet gek, want smeedijzer heeft een prachtige robuuste en toch elegante uitstraling. Smeedijzeren raamprofielen worden veelal toegepast bij landelijke woningen, maar het materiaal is tevens erg goed te combineren met modernere woningen. Smeedijzer is staal dat de specialist ambachtelijk produceert. Hij maakt het raam dus met de hand, volledig op maat. Moderne ramen zijn vaak verticale en grote raampartijen terwijl de klassieke stijl meer gebruik maakt van kleinere, vierkante ramen. Omdat smeedijzer ambachtelijk wordt geproduceerd ligt de aanschafprijs hiervan doorgaans hoger dan een standaard stalen raamkozijn.

Ramen op maat

Bij de meeste leveranciers uit Halen kunt u uw ramen volledig op maat bestellen. Zo weet u zeker dat uw nieuwe raamprofiel naadloos aansluit op uw gevel. Indien gewenst kan een expert bij u langs komen om het oude kozijn correct op te meten, zo weet u zeker dat het nieuwe exemplaar de juiste afmetingen heeft. Kiest u voor houten of smeedijzeren raamkozijnen? Dan heeft u extra opties wat betreft het maatwerk. Smeedijzeren raamkozijnen worden ambachtelijk geproduceerd. U kunt deze ramen dus ook in een ronde vorm laten produceren. Houten kozijnen bieden tevens de mogelijkheid tot roeden op het glas, die het geheel een unieke uitstraling geven.

ramen vervangen

Ramen vervangen?

De gemiddelde ramen gaan tegenwoordig 20 tot 50 jaar mee, afhankelijk van het materiaal. Na deze tijd zal de kwaliteit verminderen, en is het verstandig om te kijken naar een nieuw raamprofiel. Heeft u op dit moment een houten raam dat nog volledig intact is, maar wilt u graag profiteren van een betere isolatiewaarde? Ook dan is het uiteraard mogelijk om nieuwe raamprofielen te laten plaatsen. Door deze klus uit te besteden aan een professional uit Halen weet u zeker dat er geen problemen ontstaan. Als u zelf aan de slag gaat maar niet goed weet wat u doet, is de kans op koudebruggen aanwezig. Koudebruggen leiden tot een gebrekkige thermische isolatie. Wilt u de beste prijs betalen voor het vervangen van uw ramen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit uw regio.

ramen in Halen plaatsen

Ramen plaatsen, het proces

Laat u de ramen plaatsen door een erkend plaatser uit Halen? Dan gaat de vakman als volgt te werk. Hij begint met een aantal voorbereidende werkzaamheden. Denk aan het op- en nameten van uw nieuwe raamkozijn en het afdekken van uw woonkamer. Pas als uw interieur goed beschermd is zal de expert aan de slag gaan met de werkzaamheden. Na het verwijderen van uw oude raam wordt uw nieuwe raamprofiel in de gevelmuur geplaatst.

De vakmannen zorgen er altijd voor dat uw raam nog dezelfde dag volledig dicht is. Zodra het kozijn is geplaatst wordt dan ook direct de binnenafwerking afgerond. Na het plaatsen van de beglazing ronden de experts het proces af met de afwerking van het raamkozijn.

Ramen afwerken

Na het plaatsen van uw ramen is het belangrijk om deze op correcte wijze af te werken. De raamafwerking is in grote lijnen te onderscheiden in de binnen- en buitenafwerking. De binnenafwerking is van groot belang voor de uitstraling van het raam. Hierbij worden eerst de dagkantprofielen geplaatst. Deze creëren een mooie overgang tussen het raam en de muur. Deze kunt u vaak zelf samenstellen zodat u zeker weet dat het eindresultaat naar uw smaak is. Ook het plaatsen van de vensterbank valt onder de binnenafwerking, evenals het afdichten van eventuele naden en kieren. Buiten wordt eventueel een nieuwe dorpel geplaatst.

Raambeslag, veilig en stijlvol

Laat u nieuwe kozijnen plaatsen? Schenk dan ook voldoende aandacht aan het raambeslag. Dit is van belang voor onder meer de beveiliging en de uitstraling van het geheel. Het raambeslag bestaat uit allerlei belangrijke randzaken, zoals de raamsluitingen, raamuitzetters, valijzers en raambeslag. Ook de scharnieren vallen onder het raambeslag. Het raambeslag is in vele soorten verkrijgbaar, zodat er altijd iets is dat naar uw smaak is.

Gaat u voor authentiek raambeslag of bent u juist op zoek naar een moderne uitstraling? Dan is het belangrijk om te letten op de veiligheid van het raambeslag. Vraag altijd naar het SKG-keurmerk.

Expert aan het woord: kwaliteit van raambeslag

Voor al uw stalen, houten en PVC raamprofielen.

Profiteer van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen, vul vandaag nog het offerteformulier in!

Gratis offertes

Isolatiewaarde van ramen

Hoe beter de isolatiewaarde van de ramen, hoe minder u hoeft te stoken en des te meer u uiteindelijk bespaart. Met de isolatiewaarde bedoelt men ook wel de U-waarde. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte er per seconde per vierkante meter door uw raam verloren gaat. Deze U-waarde is afhankelijk van twee factoren: het materiaal en de kwaliteit van de raamprofielen en van de isolatiewaarde van de beglazing.

 • PVC ramen hebben een U-waarde van 0,73 W/m²K
 • Houten ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Aluminium ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Stalen ramen hebben een U-waarde van 1,9 W/m²K

Ramen, welk glas?

Niet alleen het materiaal van het raamprofiel zelf is van invloed op de isolatiewaarde, ook het soort glas dat u kiest is van belang. Zonde als u geld investeert in goed isolerende ramen en dan bespaart op de beglazing, dit zal u uiteindelijk een lagere isolatiewaarde opleveren.

Specialisten raden daarom altijd aan om isolatieglas te plaatsen. Dit bestaat uit een twee- of driedubbele glasplaat gevuld met een edelgas. Sommige isolatie glassoorten beschikken zelfs over een speciale coating waarmee de warmte extra wordt vastgehouden. Isolatieglas, of hoogrendementsglas, is verkrijgbaar in diverse gradaties waarmee het met elk budget mogelijk is te kiezen voor een goed isolerende glasplaat: HR+, HR++ en HR+++.

draai-, kiep- of kantelramen in Halen

Draai, kiep of kantel ramen?

Er is een ruim aanbod aan raamsoorten verkrijgbaar. Heeft u op dit moment een vast raam maar wilt u graag een exemplaar dat geopend kan worden? Dan zijn draairamen en kiepramen een goede keuze. Zoals de naam al zegt opent u draairamen door deze naar binnen of naar buiten te draaien en kiepramen vallen naar binnen zodat u kunt ventileren zonder dat het raamprofiel wagenwijd open hoeft te staan.

Kantelramen zijn geschikt als u beperkte ruimte hebt. Hierbij zitten de scharnieren halverwege het raamkozijn, waardoor de draaicirkel een stuk kleiner is.

schuiframen

Schuiframen

Ramen kunnen op verschillende manieren geopend worden. De meest gebruikelijke varianten zijn openslaande ramen. Een andere optie zijn schuiframen. Het voordeel van schuiframen is dat deze een grote hoeveelheid frisse lucht naar binnen laten. Hoewel de meeste mensen kiezen voor verticale schuiframen, is het ook een optie horizontale schuiframen te laten plaatsen. Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de ramen is het schuifraam dat naar onderen kan schuiven. Als u het raam naar onderen schuift, ontstaat er een balustrade die voor een gezin met kleine kinderen een veilige oplossing voor ventilatie biedt.

PVC en aluminium, welke kleuren?

Als u kiest voor PVC of aluminium, dan kunt u kiezen uit een groot aanbod aan kleuren. Dit maakt het erg eenvoudig om uw raamprofielen af te stemmen op de rest van uw woning.

Daarnaast heeft u bij PVC de keuze uit een aantal patronen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor PVC met een houtlook. Hierop worden originele houtnerven nagebootst, waardoor het de uitstraling van een echt houten raamkozijn heeft.

Ook met een raamprofiel van aluminium is er een breed aantal kleuren mogelijk. Bent u benieuwd naar de opties? Neem dan contact op met een specialist uit ons netwerk in Halen.

Extra opties voor uw ramen

Toevoegen van extra opties hebben een grote invloed op uw woongenot. Een voorbeeld van een extra optie is de installatie van een vliegenraam. Zo kunt u uw ramen openzetten voor voldoende frisse lucht, maar heeft u geen last van vliegen in huis. Een andere mogelijkheid is de installatie van elektrische of handmatige rolluiken. Deze werken inbraakwerend en vergroten de privacy in huis! Een laatste mogelijkheid is de installatie van een ventilatierooster, dit is met name belangrijk bij een vast raam. U heeft de keuze uit:

 • Vliegenraam
 • Elektrische rolluiken
 • Handmatige rolluiken
 • Ventilatieroosters

Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

De producten van Belisol worden gemaakt met een grote aandacht voor detail en vakmanschap. Men biedt bij dit bedrijf zowel houten als aluminium en kunststof ramen aan, die in een groot aantal stijlen en designs worden geproduceerd. Hebt u specifieke wensen op het gebied van uitstraling of afmeting? De medewerkers van Belisol helpen u graag bij het op maat maken van een raam.

Creon

Eén van de fabrikanten die producten van een hoogwaardige kwaliteit levert tegen een zeer aantrekkelijke kostprijs is Creon. Deze fabrikant staat voor een hoogwaardige kwaliteit tegen een lage kostprijs, en rekent bovendien maar 5% aanbetaling voor de ramen. Of u nu kiest voor schuiframen van PVC of aluminium, bij Creon weet u zeker dat men werkt met de beste materialen.

Deceuninck

Bent u op zoek naar kunststof ramen met mooie sierlijsten? Bij Deceuninck biedt men een groot assortiment aan mogelijkheden aan. U kunt onder andere ramen met een moderne en klassieke uitstraling bestellen. De sierlijsten doen daarbij bovendien niet af aan de isolatiewaarde van het product. U hebt de keuze uit driesoorten PVC: super, hoog en basic isolerend. Voor ieder wat wils.

Kwadro

Hebt u totaal geen inzicht in de opties voor uw ramen, en hebt u behoefte aan een stapsgewijze ondersteuning? Dan is de hulp van een Kwadro-specialist wellicht wat u wenst. Deze specialist zal u adviseren over de diverse opties, en tevens met u kijken naar de beschikbare premies. Daarna meet de vakman uw ramen op, en bestelt samen met u de nodige producten.

Ramen offerte aanvragen

Camba

Stalen raamprofielen roepen bij veel van onze klanten uit Halen nostalgische gevoelens op. Tegenwoordig raadt men het gebruik van stalen profielen meestal af, vanwege de lage isolatiewaarde. Een goed alternatief zijn de geslaagde replica’s van aluminium. Deze aluminium raamkozijnen zijn tegen aantrekkelijke kostprijs te combineren met hoogrendementsbeglazing.

Winsol

Tot slot willen wij u ook nog informeren over de producten van Winsol. Winsol is een fabrikant die zowel deuren als ramen van een topkwaliteit aanbiedt. Als u één van deze producten laat plaatsen, dan weet u zeker dat u op de energiefactuur zult besparen. Naast raamprofielen van kunststof en aluminium hebt u bij Winsol tevens de keuze uit vele soorten raamdecoratie.

Schüco

Bij Schüco bent u aan het juiste adres voor verschillende producten, waaronder schuifdeuren, buitendeuren en natuurlijk ramen. Schüco streeft naar duurzaamheid en is continu bezig haar producten te verbeteren. Met dit merk bent u dan ook verzekerd van een uitstekende levensduur. Bovendien besteed Schüco veel aandacht aan het esthetische vlak, waardoor u verzekerd bent van een unieke uitstraling.

Baku

Baku is in Vlaanderen een bekend merk van ramen en deuren. Baku levert een breed aanbod aan ramen, zodat er altijd een geschikte keuze bij zit. U kunt bij dit merk onder meer terecht voor houten, aluminium, en kunststoffen ramen. Uniek zijn de minimale raamprofielen, waarmee u profiteert van een optimaal raamoppervlak. Vraag een specialist uit Halen naar de mogelijkheden van Baku raamprofielen.

De vakmannen voorzien u van ramen in heel Vlaanderen.

Vergelijk vrijblijvend offertes van leveranciers van pvc, houten & aluminium ramen!

Vrijblijvende Offertes

Zelf houtrot herstellen

Wanneer hout wordt blootgesteld aan de weersinvloeden dan zal er vroeg of laat houtrot ontstaan. Het ontstaan van houtrot is dan ook enkel te voorkomen door uw kozijnen van het juiste onderhoud te voorzien: regelmatig schuren en verven voorkomt dat het hout vochtig wordt en dat houtrot ontstaat. Gelukkig is het verwijderen van houtrot een klus die u eventueel eigenhandig kunt uitvoeren. Hierbij is het wel van belang dat u de juiste stappen volgt om terugkeer van de rotte plekken te voorkomen. Onze experts uit Halen hebben daarom een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan geniet u spoedig weer van een optimaal wooncomfort.

 1. Gebruik een schroevendraaier of verfkrabber om het aangetastte hout weg te krabben.
 2. Verwijder aan alle zijden ongeveer 2cm verder dan u denkt dat nodig is. Zo voorkomt u dat de houtrot van binnenuit zich weer verspreidt.
 3. Bewerk de opengelegde plek met houtrotstopmiddel. Meng het houtrotvulmiddel en breng dit aan in het gat. Laat het goed drogen, voordat u verder gaat met de afwerking.
 4. Is er sprake van een groot gat? Overweeg dan om een blokje hout te plaatsen. Gebruik hiervoor sterke houtlijm en een schaaf om alles op maat te maken.
 5. Schuur het gehele kozijn en verf deze. Breng eventueel een extra topcoating aan.
houtrot herstellen in Halen

Ramen vervangen, wel of geen vergunning?

Voor de meeste gevelwerken is een vergunning vereist, omdat dit de uitstraling van uw woning doet wijzigen. Op deze regeling zijn echter een aantal uitzonderingen, waaronder het vervangen van ramen. Dit houdt in dat u in principe zonder vergunning uw kozijnen mag vervangen! Kijk voor alle voorwaarden op ruimtelijkeordening.be. Woont u in een monument? Dan bestaat de kans dat u wel een vergunning aan moet vragen.

Premies en subsidies

Om energiezuinigheid te stimuleren heeft de Vlaamse overheid een aantal subsidies beschikbaar gesteld. Door verschillende, energiebesparende werkzaamheden met elkaar te combineren kunt u bovendien aanspraak maken op een totaalrenovatie premie, met een bonus van €1.250,- tot €4.750,-. Op de website vlaanderen.be vindt u meer informatie over de mogelijke premies. Een specialist kan u eventueel verdere informatie geven.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

 • U hebt garantie op het afgeleverde werk.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
 • De vakman uit Halen zorgt voor perfect geïsoleerde ramen.
 • De klus is sneller uitgevoerd dan wanneer u zelf aan de slag gaat.

Besparen? Offertes vergelijken!

Op zoek naar een erkend vakman uit Halen? Maak dan gratis en geheel vrijblijvend gebruik van onze service! Geef uw wensen en gegevens door en u ontvangt zo spoedig mogelijk tot wel 6 vrijblijvende offertes van specialisten uit uw eigen regio! Vergelijk het aanbod en de prijzen om zo tot 40% op de kostprijs te besparen! Zit er geen geschikt aanbod tussen? De offerteaanvraag is vrijblijvend dus u zit nergens aan vast! Bent u benieuwd naar de prijzen voor badkamerinstallatie? Doe dan een offerteaanvraag bij de badkamerspecialisten uit ons netwerk.

Prijzen ramen in Halen