Nieuwe ramen verhogen isolatie

Vergelijk vrijblijvend offertes

Ramen Heusden-Zolder

Het vernieuwen van uw ramen is een waardevolle investering. Hiermee verbetert u de uitstraling van het pand in Heusden-Zolder én verhoogt u de isolatiewaarde. U verdient deze investering dan ook op twee manieren terug: dankzij de besparing op de stookkosten en de verhoogde woningwaarde!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een nieuw raamkozijn? Of wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden en prijzen? Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten ramen, de prijzen en de voor- en nadelen. Vergelijk bovendien de offertes van diverse specialisten uit ons netwerk zodat u verzekerd bent van de laagste kostprijs en de beste service.

Navigeer direct naar:

Prijzen | Soorten materiaal | Isolatie | Extra opties | Merken | Premies

Soorten ramen

Er zijn meerdere soorten ramen verkrijgbaar bij aanbieders uit Heusden-Zolder. Momenteel is PVC het meest populaire materiaal voor kozijnen. U kunt daarnaast kiezen voor houten of aluminium raamkozijnen. Naast de verschillende materialen is er ook de keuze uit verscheidene raamsoorten. Zo is er onder andere de keuze uit standaard openslaande draairamen, kiepramen en schuiframen.

Schakel een expert in voor het plaatsen van de kozijnen zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van verschillende soorten ramen en de verschillende materialen zoals pvc, hout, aluminium en staal.

ramen Heusden-Zolder

Waarom nieuwe ramen?

Het laten vervangen van het raamkozijn biedt u vele voordelen. Wanneer u oude houten raamkozijnen heeft, dan doet dit af aan de uitstraling van uw woning in Heusden-Zolder. Een nieuw raam zorgt voor een verbeterde uitstraling, waarmee u ook de kans op een succesvolle verkoop in de toekomst vergroot. Daarnaast bieden nieuwe raamkozijnen een betere isolatiewaarde. Dit houdt in dat u in de koude winters aanzienlijk minder warmte verliest. U hoeft hierdoor minder te stoken om dezelfde aangename binnentemperatuur te bereiken, waardoor u flink op uw jaarlijkse energiekosten gaat besparen.

Uw voordeel

 • U krijgt inzicht in de prijzen van aanbieders uit Heusden-Zolder.
 • U bespaart tot 40% op uw totaalprijs.
 • U vindt gemakkelijk een expert die goed bij u en uw wensen past.
 • Onze service is gratis & vrijblijvend!

Prijzen

De kostprijs voor het plaatsen of vervangen van kozijnen wordt door diverse factoren bepaald. Zo valt de kostprijs voor het monteren van PVC ramen een stuk lager uit dan voor het monteren van stalen of houten kozijnen. Ook het soort beglazing waar u voor kiest is van invloed op de kostprijs, evenals de afmetingen van het product. Bent u benieuwd naar de kostprijs voor het installeren van een raam bij uw woning in Heusden-Zolder? Aarzel dan niet om een vrijblijvende offertes op te vragen via de offertepagina. Voor een raamkozijn van één vierkante meter betaalt u voor PVC ongeveer €200,- tot €400,- en voor houten ramen liggen de prijzen tussen de €300,- tot €500,-.

Tabel: prijzen van ramen

Type raam: vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Kwalitatieve ramen tegen scherpe tarieven!

Vergelijk offertes en bespaar tot maar liefst 40% op de kosten!

Offertes aanvragen

pvc ramen Heusden-Zolder

PVC ramen

Wilt u voldoen aan de strengste normen voor isolatie en profiteren van een zo hoog mogelijk energie-efficiëntie? Dan is het aan te raden om te kiezen voor PVC als basismateriaal voor uw raamkozijnen. PVC zorgt namelijk voor een uitstekende isolering en is enorm onderhoudsvriendelijk. Als bijkomend voordeel bieden de meeste PVC ramen bovendien een uitstekende akoestische isolatie. Tot slot is dit tevens de meest voordelige materiaalkeuze. Kiest u voor raamprofielen van PVC met dubbel glas? Dan wordt de U-waarde van het complete raam ongeveer 0.73 W/m²K. Voor een optimale isolatiewaarde is het verstandig te kiezen voor isolatieglas. Dit zal de totaalprijs enigszins verhogen, maar zorgt er ook voor dat u de investering uiteindelijk sneller terugverdient.

Voordelen van PVC ramen

 • PVC is verkrijgbaar tegen lage prijzen.
 • Het heeft nauwelijks onderhoud nodig.
 • De levensduur is langer dan andere materialen.
 • Het is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen.

houten ramen Heusden-Zolder

Houten ramen

Hoewel kunststof in Heusden-Zolder steeds meer populariteit wint, blijven ook houten ramen op maat een veel gemaakte keuze. Regelmatig krijgen wij van inwoners uit Heusden-Zolder de vraag waar zij op moeten letten, voordat zij houten raamprofielen kopen. De professionals uit Heusden-Zolder hebben daarom een aantal belangrijke thema’s voor u op een rijtje gezet. U moet bijvoorbeeld letten op de houtsoort en profilering. Houten raamprofielen worden van vele houtsoorten geproduceerd, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het type beglazing in uw raamkozijn. De isolerende waarde van een houten raamprofiel is iets minder dan dat van PVC of aluminium, kies daarom voor een hoogisolerende beglazing zoals HR++ isolatieglas.

Voordelen van houten raamkozijnen

 • Het heeft een warme en authentieke uitstraling.
 • Het is eenvoudig van kleur te veranderen.
 • Het repareren van houten raamprofielen is eenvoudig.
 • Houten raamkozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen.
aluminium ramen Heusden-Zolder

Aluminium ramen

Aluminium ramen zijn ideaal voor grote raamoppervlakten. Dit heeft te maken met het feit dat het erg licht is en tegelijk heel erg sterk. Door het lage gewicht blijven ramen met grote afmetingen soepel te gebruiken, ook voor senioren en kinderen. Daarnaast is de unieke en moderne uitstraling van deze raamprofielen één van de grootste voordelen. Zeker weten dat u een raamkozijn met een lange levensduur aanschaft? Kies dan voor aluminium ramen. Dit heeft nauwelijks onderhoud nodig en gaat lang mee. Breng bovendien een krasbestendige structuurlak aan om het geheel slijtvast te maken. Bent u benieuwd naar de voordelen of wilt u juist een prijsofferte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op!

Voordelen van aluminium raamprofielen

 • Aluminium is erg licht en daarom soepel te gebruiken.
 • Het materiaal is enorm sterk en geschikt voor grote raampartijen.
 • Aluminium heeft een hele lange levensduur.
 • Het vereist nauwelijks onderhoud.
stalen ramen

Stalen ramen

Wat veel mensen niet verwachten, is dat ook staal een geschikt materiaal is voor raamprofielen. Stalen profielen hebben namelijk een stoere en tegelijk elegante uitstraling. Als u kiest voor een stalen raamkozijn, dan worden die volledig op maat gemaakt. Net als aluminium zijn ook stalen raamprofielen enorm sterk. De slanke profielen creëren een unieke uitstraling. Over het algemeen worden stalen ramen voornamelijk toegepast bij landelijke woningen in Heusden-Zolder. De unieke vormgeving past echter ook goed bij modernere woningen. De stalen ramen worden bovendien geleverd in een groot aanbod aan soorten en maten, zoals schuiframen, vaste kozijnen en openslaande ramen.

Voordelen van stalen ramen

 • Stalen profielen hebben een unieke en stijlvolle uitstraling.
 • Staal heeft een uitstekende isolatiewaarde.
 • Het is inbraak- en brandwerend.
 • Stalen ramen zijn bijna onderhoudsvrij.

Smeedijzeren ramen

Als u geïnteresseerd bent in maatwerk en kwaliteit, dan is een smeedijzeren raamkozijn een optie. Smeedijzer is een metaal dat op unieke wijze geproduceerd wordt. Hierbij verhit de specialist het ijzer in het vuur, waarna dit tot de juiste vorm wordt verbogen. Een smeedijzeren raamkozijn is dus altijd ambachtelijk geproduceerd. Het is mogelijk om een smeedijzeren raam volledig naar uw wensen te laten produceren. Wel moet u hierbij rekening houden met een hogere kostprijs. Niet elke specialist is ervaren in het produceren van een smeedijzeren raamkozijn. Vergelijk vrijblijvend de offertes van verschillende experts uit Heusden-Zolder.

Ramen op maat

Zoals u hierboven kunt lezen is het met smeedijzer mogelijk om een raam volledig op maat te laten produceren. Ook bij andere materialen, zoals PVC, aluminium of hout is het mogelijk om een raamkozijn op maat te laten maken, al heeft u hierbij doorgaans minder opties, omdat deze materialen minder makkelijk te bewerken zijn. Als u de gewenste afmetingen doorgeeft dan wordt uw nieuwe kozijn volledig op maat gemaakt. Indien gewenst kan één van de experts uit Heusden-Zolder bij u langskomen om uw oude raamprofiel op te meten. Op deze manier weet u zeker dat het nieuwe exemplaar naadloos aansluit op uw gevel!

ramen in Heusden-Zolder vervangen

Ramen vervangen?

Wanneer uw huidige kozijnen beschadigd of versleten zijn, of als u de energie-efficiëntie van uw huis in Heusden-Zolder wilt verbeteren, dan is het vervangen van de ramen een goede oplossing. Het vervangen van de raamkozijnen brengt wel een relatief hoge kostprijs met zich mee. Op de lange termijn is het echter mogelijk om deze investering terug te verdienen. U vermindert uw energiefactuur enorm wanneer u kiest voor een raam van PVCV of aluminium, zeker als u dit combineert met hoogisolerende glazen. De terugverdientijd is afhankelijk van het soort materiaal en de manier van installatie. Over het algemeen geldt dat u de investering binnen 4 tot 10 jaar alweer terug heeft verdiend.

ramen in Heusden-Zolder plaatsen

Ramen plaatsen, het proces

Hebt u nieuwe PVC ramen besteld en zijn die bij u binnengekomen? Dan zult u al snel profiteren van de vele voordelen van PVC! Het is aan te raden om een erkende plaatser uit Heusden-Zolder in te schakelen voor het plaatsen van de kunststoffen kozijnen. De plaatser gaat hierbij als volgt te werk. Allereerst meet hij alles zorgvuldig een laatste keer op zodat hij zeker weet dat alles past. De oude kozijnen worden vakkundig verwijderd. De vakman plaatst daarna eerst een nieuw stelkozijn voordat hij het nieuwe raam bevestigd. Bij het plaatsen van de ramen zit er nog geen beglazing in het kozijn, dit wordt naderhand pas toegevoegd.

Ramen afwerken

Na het plaatsen van uw nieuwe raam, is het tijd om deze af te laten werken. De afwerking wordt onderscheiden in de binnen- en buitenafwerking. De binnenafwerking is voornamelijk van belang voor de uitstraling van uw nieuwe deur- of raamkozijn. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van dagkantprofielen, het installeren van de vensterbank en het afdichten van eventuele kieren en naden. De buitenafwerking heeft juist ook een grote invloed op de levensduur van het geheel. Daarom is het belangrijk dat u dit op juiste wijze laat uitvoeren. Een belangrijk onderdeel van de buitenafwerking is de raamdorpel. De raamdorpel heeft als functie om water snel af te voeren, zodat dit de kwaliteit van uw raam niet aantast.

Raambeslag, veilig en stijlvol

Een ander belangrijk onderdeel van een nieuw kozijn, is het raambeslag. Het raambeslag bestaat uit verschillende onderdelen, zoals scharnieren, raamsluitingen of raamuitzetters. De keuze voor het raambeslag heeft een invloed op de totale uitstraling, maar is ook van belang voor een veilig raamprofiel. Wilt u graag een draaikiepraam laten plaatsen? Bij een leverancier uit Heusden-Zolder bent u tevens aan het juiste adres voor speciaal draai-kiep raambeslag.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden wat betreft het raambeslag? Of bent u op zoek naar een manier om uw raamkozijn nog beter te beveiligen? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan.

Expert aan het woord: kwaliteit van raambeslag

Zoekt u een vakman uit Heusden-Zolder voor het plaatsen van uw raam?

Ontvang offertes met scherpe prijzen van diverse specialisten uit Heusden-Zolder en omgeving.

Gratis offertes

Isolatiewaarde van ramen

De isolatiewaarde van een raam wordt onder andere beïnvloed door het materiaal en de beglazing. Als u een nieuw raam aanschaft, let dan op de U-waarde. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte het materiaal doorlaat per m². Dit betekent: hoe lager de U-waarde, des te minder warmte er wordt doorgelaten en dus hoe hoger de isolatiewaarde.

 • PVC ramen hebben een U-waarde van 0,73 W/m²K
 • Houten ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Aluminium ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Stalen ramen hebben een U-waarde van 1,9 W/m²K

Ramen, welk glas?

U heeft de keuze uit vele verschillende soorten glas. Dubbel glas is de meest voordelige optie, maar dit laat ook veel meer warmte door dan beter isolerende glazen.

Als u een optimale besparing wilt behalen, is hoogrendement isolatieglas de beste keuze. HR beglazing is verkrijgbaar in diverse varianten: HR+, HR++ en HR+++. HR glas bestaat doorgaans uit twee of drie glasplaten. Het verschil ten opzichte van standaard dubbele beglazing, is de spouw.

Bij dubbel glas is deze gevuld met lucht, terwijl de spouw van HR glas gevuld is met een edelgas. Dit isoleert vele malen beter.

draai-, kiep- of kantelramen in Heusden-Zolder

Draai, kiep of kantel ramen?

Laat u uw raamkozijn vervangen? Dan is het tevens mogelijk om een ander model te plaatsen. Drie veel gebruikte ramen in Heusden-Zolder zijn draai-, kiep- en kantelramen. Een draairaam is waarschijnlijk de meest standaard optie. Deze draait u naar binnen om te openen. In plaats hiervan is een kiepraam ook een optie. Deze valt naar binnen en hoeft u dus niet te draaien. Dit maakt het mogelijk om de ruimte voldoende te ventileren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw huisdier naar buiten loopt. Bij een kantelraam zijn de scharnieren bevestigd in het midden. Dit zorgt ervoor dat ze binnenshuis minder ruimte in beslag nemen, omdat de draaihoek een stuk kleiner is.

schuiframen in Heusden-Zolder

Schuiframen

Schuiframen zijn ramen die naar de zijkanten, boven- of onderkant openschuiven. Het grote voordeel van schuiframen is dat hierdoor veel frisse lucht in één keer het huis binnen kan komen. Daarnaast zijn schuiframen zeer geschikt als vluchtroute voor een bovenverdieping. Voor deze soort ramen geldt wel dat u ze goed moet vergrendelen. Met het juiste raambeslag voorkomt u dat uw vluchtroute een entreeroute wordt voor inbrekers. Tegenwoordig zijn er steeds vaker ramen die u ook naar onderen kunt schuiven. Hierdoor vormt het glas een soort natuurlijke balustrade. Zeker in woningen met kleine kinderen is dat een zeer veilige oplossing.

PVC en aluminium, welke kleuren?

Het voordeel van een houten raamkozijn, is dat u deze gemakkelijk van kleur verandert. Dit kan echter zowel gezien worden als voordeel en als nadeel.

Als u niet graag onderhoud uitvoert, is de keuze voor PVC of aluminium wellicht de goede. Deze hoeft u niet te schilderen, maar kunt u wel laten plaatsen in de door u gewenste kleur. Beide materialen zijn verkrijgbaar in vele verschillende RAL kleuren.

Weet u niet goed welk materiaal de beste keuze is? Een specialist uit Heusden-Zolder geeft u een persoonlijk advies. Bij kunststof is het tevens mogelijk om te kiezen voor een houtlook. Hierop worden houtnerven nagebootst, zodat u profiteert van de warme houten uitstraling.

Extra opties voor uw ramen

Bent u op zoek naar extra luxe in huis? Kies dan voor diverse extra luxe opties. Steeds vaker wordt er gekozen voor de installatie van elektrische rolluiken. Hoewel een handmatig bediend rolluik de voordeligste optie is, is elektrische bediening in Heusden-Zolder populair. Een optie die de meeste specialisten aanraden, is de montage van ventilatieroosters. Zeker bij een vast raam is een ventilatierooster voor voldoende ventilatie raadzaam. In Heusden-Zolder zijn dit de populairste opties:

 • Vliegenraam
 • Elektrische rolluiken
 • Handmatige rolluiken
 • Ventilatieroosters

Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Bent u op zoek naar ramen die volledig passen bij de uitstraling van uw woning? Dan zijn de raamkozijnen van Belisol een goede keuze voor u. Bij dit bedrijf biedt men vele stijlen en designs aan, en helpt men u desgewenst bij het op maat maken van uw ramen. Daarnaast zorgen de specialisten van Belisol graag voor de plaatsing en afwerking.

Creon

Hebt u maar een beperkt budget en wilt u wel schuiframen van een hoogwaardige kwaliteit? Kijk dan eens bij het aanbod van Creon. Dit bedrijf staat voor een hoge kwaliteit, aantrekkelijke kostprijs en slechts 5% aanbetaling. Voor PVC profielen werkt het bedrijf met A-kwaliteit merken als KBE. Zo profiteert u van een optimale isolatie.

Deceuninck

Ramen van PVC hebben zoals gezegd een uitstekende isolatiewaarde. Bij Deceuninck verdeelt men de kunststof profielen in drie categorieën: basis isolerend, hoog isolerend, en super isolerende ramen. De basis variant heeft hierbij een doorlatingswaarde van 1.1 W/m2K terwijl de supervariant een waarde heeft van 0.65 W/m2K.

Kwadro

Kiest u voor het bestellen van de ramen bij een Kwadro specialist? Dan profiteert u van diverse voordelen. Zo kijkt een vakman van Kwadro altijd samen met u naar de premies die mogelijk zijn voor het installeren van het raam en meet hij de exacte maten van uw raam op. Vervolgens worden de raamprofielen geproduceerd en door de Kwadro vakman geinstalleerd.

Ramen offerte aanvragen

Camba

Bent u een groot fan van de uitstraling van stalen ramen en bent u op zoek naar een goede vervanger voor uw huidige raamprofielen? Dan bent u bij Camba op de juiste plek! Stalen ramen waren lange tijd zeer populair, maar tegenwoordig kiest men eerder voor goede replica’s in aluminium. Dit maakt het mogelijk de profielen te combineren met hoogrendementsbeglazing.

Winsol

Een laatste merk waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is Winsol. De producten van Winsol hebben naar eigen zeggen een topkwaliteit, en zorgen ervoor dat u aanzienlijk zult besparen op uw energiefactuur. Het bedrijf staat voor ramen die strak en stijlvol zijn, en tegen een aantrekkelijke kostprijs verkrijgbaar. Kies uit aluminium of kunststof als basis, en combineer dit met design raamdecoratie.

Schüco

Schüco is al jaar en dag één van de meest populaire merken in Heusden-Zolder. Het merk garandeert u duurzame producten die van hoge kwaliteit zijn. Bovendien profiteert u met een merk als Schüco van kwalitatief raambeslag, waarmee u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleint. Het merk is dagelijks bezig met het verbeteren van haar producten en materialen en richt zich op een hoge klanttevredenheid.

Baku

Bent u op zoek naar ramen en deuren die volledig naar uw smaak zijn? Bij Baku heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan houten, kunststoffen en aluminium raamkozijnen! Dankzij het brede assortiment is Baku één van de meest gekozen merken in Heusden-Zolder. Naast het brede aanbod aan materialen, heeft u tevens de keuze uit een ruim assortiment aan kleuren.

De vakmannen voorzien u van ramen in heel Vlaanderen.

Vergelijk vrijblijvend offertes van leveranciers van pvc, houten & aluminium ramen!

Vrijblijvende Offertes

Zelf houtrot herstellen

Een veelvoorkomend probleem bij houten ramen in de badkamer is houtrot. Houtrot ontstaat wanneer de verf op het raamprofiel afbladert of anderszins slecht is onderhouden. Zodra vocht bij het kale hout kan komen is de kans op houtrot aanzienlijk. Het verwijderen van houtrot is een klus waarvoor u de hulp van een erkend vakman uit Heusden-Zolder kunt inzetten, maar welke u ook zelf uit kunt voeren. Onze experts hebben hiervoor een eenvoudig stappenplan opgesteld. Met dit stappenplan zorgt u ervoor dat uw houten ramen nog jarenlang meekunnen!

 1. Start met het verwijderen van de verf op het kozijn, zodat u kunt zien in hoeverre de houtrot zich verspreid heeft.
 2. Schraap al het aangetaste hout weg. Wij adviseren om ook een extra 2cm weg te halen, zo weet u zeker dat er zelfs geen klein puntje aantasting in het overgebleven raamprofiel zit.
 3. Smeer het opengelegde gedeelte in met een houtrotstopper.
 4. Maak een blokje hout op maat om in het oude profiel te passen of vul het gat met een houtrotvulmiddel. Dit middel moet een paar uur drogen voordat u verder mag.
 5. Lijm het blok vast, en schuur het profieloppervlak.
 6. Verf het hele raamprofiel en breng desgewenst een extra toplaag aan voor een optimale bescherming tegen de weersinvloeden.
houtrot

Ramen vervangen, wel of geen vergunning?

Vanuit de wet is geregeld dat klanten voor vele verschillende gevelwerken een vergunning moeten aanvragen. Informatie hierover vindt u op de website ruimtelijkeordening.be. Het goede nieuws is dat dit voor het vervangen van kozijnen niet nodig is! U hoeft dus geen vergunning aan te vragen als u uw raamprofiel wilt laten vervangen. Dit scheelt u flink in de totale kosten! Een specialist uit Heusden-Zolder staat met plezier voor u klaar.

Premies en subsidies

De overheid wil energiebesparende maatregelen stimuleren. Daarom heeft u ook in 2018 recht op een premie als u uw beglazing laat vervangen door hoogrendementsglas. Maar wist u dat u ook recht heeft op een subsidie als u ook het schrijnwerk laat vervangen? U kunt een premie aanvragen van wel €48,- tot €60,- per vierkante meter. Op vlaanderen.be vindt u alle informatie over de overheidssubsidies voor ramen.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

 • U bent verzekerd van vakwerk.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
 • U nieuwe kozijnen worden op de juiste wijze geïnstalleerd.
 • De klus is snel afgerond en de expert voert het puin voor u af.

Besparen? Offertes vergelijken!

Wilt u graag weten wat het verschil is in kostprijs tussen een stalen, aluminium of houten raamkozijn? Of wenst u meer informatie over de montagekosten van diverse leveranciers? Voor het plaatsen van draairamen, kiepramen en vaste kozijnen is de hulp van een erkend specialist aan te raden, maar het is begrijpelijk dat u hier niet te veel voor wilt betalen. Geef uw wensen door via het formulier en doe met slechts één druk op de knop een vrijblijvende offerteaanvraag bij verschillende leveranciers uit uw regio. Vergelijk het aanbod en de prijzen en kies de specialist die bij u past. Ook voor badkamerspecialisten uit Heusden-Zolder!

Prijzen ramen Heusden-Zolder