Nieuwe ramen verhogen isolatie

Vergelijk vrijblijvend offertes

Ramen Sint-Truiden

Denkt u erover na om de ramen van u woning of bedrijf in Sint-Truiden te vervangen? Kies bijvoorbeeld voor houten, aluminium of stalen raamprofielen. Ook PVC kozijnen zijn een mogelijkheid. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, het plaatsen en de kostprijs.

Vraag vandaag nog vrijblijvend en gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan een aantal offertes met scherpe prijzen van specialisten uit Sint-Truiden. Vergelijk deze zelf op basis van kostprijs, aanbod en voorwaarden. Kies de specialist die het beste bij u past en bespaar op de kostprijs!

Navigeer direct naar:

Prijzen | Soorten materiaal | Isolatie | Extra opties | Merken | Premies

Soorten ramen

Wanneer u overweegt om nieuwe ramen te installeren, dan heeft u de keuze uit diverse materialen. Welk materiaal voor u de beste keuze is, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Hout is in Sint-Truiden een populaire keuze omdat dit een warme en charmante uitstraling heeft, maar dit materiaal kent een relatief hoge kostprijs. PVC biedt daarentegen dezelfde voordelen en kent juist lagere prijzen.

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende materialen? Lees dan snel verder. We vertellen u op deze pagina alles de voor- en nadelen van de verschillende soorten ramen en de verschillende materialen zoals pvc, hout, aluminium en staal.

ramen Sint-Truiden

Waarom nieuwe ramen?

We zien vaak nog houten raamprofielen bij klanten uit Sint-Truiden. Een houten raamkozijn voldoet echter vaak niet meer aan de huidige eisen. Daarnaast moet u houten kozijnen regelmatig onderhouden. Bij oude raamprofielen is daarnaast de lage isolatiewaarde een probleem. U verliest veel warmte door de ramen en moet hierdoor de verwarming hoger zetten. Bij enkele beglazing kan condens aan de binnenzijde ook een probleem zijn. Door uw ramen te vernieuwen isoleert u uw huis beter. Dit merkt u meteen aan uw lage energierekening. Daarnaast kunt u kiezen uit het materiaal en de kleur die bij u en uw huis of bedrijf past.

Uw voordeel

 • Kosten besparen door offertes te vergelijken.
 • Duidelijkheid in aanbod en kosten.
 • Gedegen advies en vakkundige dienstverlening.
 • Inschakelen van specialisten op gebied van ramen en beglazing.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van een raam zijn afhankelijk van 3 factoren. De eerste invloedsfactor is de afmeting van het raam. Hoe groter het raamprofiel hoe hoger de kosten. Een tweede onderdeel dat de kostprijs bepaalt is het materiaal waarvan u het profiel laat maken. U heeft de keuze uit aluminium, hout en kunststof. Een derde element dat de uiteindelijk kostprijs voor uw raamprofielen in Sint-Truiden beïnvloed is het soort beglazing dat u kiest. Hoogrendementsbeglazing kent hogere prijzen, maar zal op de lange termijn zorgen voor een hogere energiebesparing. Daarnaast is uw persoonlijke voorkeur ook van invloed op de prijzen. Denk hierbij aan de afwerking, kleurkeuzes en mogelijk design voor PVC.

Tabel: prijzen van ramen

Type raam: vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Wilt u ook uw ramen vervangen of nieuwe ramen plaatsen?

Aarzel niet en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van experts uit Sint-Truiden.

Offertes aanvragen

pvc ramen in Sint-Truiden

PVC ramen

Het meest populaire materiaal voor het plaatsen of vernieuwen van raamkozijnen is PVC. PVC wordt ook wel aangeduid als kunststof en brengt vele voordelen met zich mee. Het materiaal heeft een zeer lange levensduur en daarnaast is de isolatie uitstekend. Door PVC met hoogrendementsglas te combineren bespaart u al snel honderden euro’s per jaar op uw energiefactuur. Een ander voordeel van PVC is dat het weinig onderhoud vraagt. Een jaarlijkse reinigingsbeurt is voldoende voor het behoud van de levensduur. Met PVC kunt u uw kozijnen de uitstraling geven die u wilt. Er zijn vele kleuren mogelijk. Zelfs een houtlook behoort tot de mogelijkheden. Hiermee heeft u de voordelen van houten raamprofielen, maar de uitstraling van hout.

Voordelen van PVC ramen

 • Hoge isolatiewaarde
 • Vele kleuren mogelijk (ook houtdesigns)
 • Duurzaam
 • Weinig onderhoud

houten ramen in Sint-Truiden

Houten ramen

Traditioneel werden raamkozijnen van hout gemaakt. Een houten raamkozijn heeft een warme en authentieke uitstraling, waardoor uw huis of bedrijfspand in Sint-Truiden een prettige aanblik krijgt. Voor houten raamkozijnen wordt vaak eikenhout gebruikt. Het eikenhout moet u goed onderhouden. Zo adviseren wij om alle houten raamkozijnen minimaal eens per jaar te controleren op houtrot en andere beschadigingen. Daarnaast moet elk kozijn eens in de vijf jaar geschuurd en geverfd worden om de kans op verweer en rot tegen te gaan. Door regelmatig onderhoud te plegen, verlengt u de levensduur van uw houten raamkozijn. Wilt u de look van hout, maar minder moeten onderhouden? Kies dan voor PVC met een houtdesign.

Voordelen van houten raamkozijnen

 • Authentieke en natuurlijke look & feel
 • Traditionele uitstraling
 • Goede thermische- en geluidsisolatie
 • Gemakkelijk overschilderbaar
aluminium ramen Sint-Truiden

Aluminium ramen

Een ander materiaal dat de specialisten in ons netwerk ook aanbieden voor uw woning of bedrijf in Sint-Truiden is aluminium. Aluminium ramen zijn erg sterk en hebben een grote draagkracht. Door de grote draagkracht is het mogelijk om grote raamprofielen te plaatsen, terwijl hiervoor geen dikke profielen nodig zijn. Met de slanke profielen krijgt u nog meer licht in uw bedrijf of woning. Ideaal voor grote ruimtes. Een ander voordeel van aluminium is de duurzaamheid en levensduur. Aluminium kan gerecycled worden en er is weinig onderhoud nodig. Aluminium geeft een strakke en moderne uitstraling. Met een steel-look heeft u de stijl van stalen raamprofielen, maar de voordelen van aluminium. Zowel draai-kiepramen als openslaande draairamen zijn mogelijk met aluminium.

Voordelen van aluminium raamprofielen

 • Duurzaam en lange levensduur
 • Mogelijkheid voor hoge en brede ramen
 • Milieuvriendelijk en recyclebaar
 • Onderhoudsarm
stalen ramen Sint-Truiden

Stalen ramen

Staal wordt ook veel gebruikt als basismateriaal voor een raamkozijn. Een stalen raamkozijn is al lange tijd zeer populair bij veel klanten uit Sint-Truiden. Dit komt met name doordat de stalen kozijnen een zeer elegante uitstraling bieden. Staal is net als aluminium erg sterk en dit biedt mogelijkheden voor brede en hoge beglazing. Stalen kozijnen worden altijd op maat gemaakt. Met een stalen raamkozijn profiteert u dus altijd van een product dat perfect past en helemaal naar uw wensen is gemaakt. Voordeel van stalen raamkozijnen is daarnaast dat ze onderhoudsarm zijn, u hoeft ze alleen maar af en toe schoon te maken Een nadeel van stalen raamkozijnen zijn de hogere prijzen. Als alternatief voor staal, kiezen veel klanten voor een aluminium raamkozijn.

Voordelen van stalen ramen

 • Sterk
 • Slanke profielen
 • Grote ramen mogelijk
 • Weinig onderhoud

Smeedijzeren ramen

Smeedijzer wordt gemaakt door een smid. De smid verhit ijzer in vuur en na het verhitten is het mogelijk om het ijzer te vervormen. Het ijzer wordt hiervoor gebogen en met een hamer in een vorm gehamerd. Smeedijzeren raamprofielen zijn een ambachtelijk product en worden speciaal voor u op maat gemaakt. Een raam van smeedijzer is erg elegant en heeft veel uitstraling. Door het sterke materiaal is het mogelijk om smalle profielen te maken, zodat u profiteert van nog meer licht. Smeedijzer heeft weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur.

Ramen op maat

Wilt u graag nieuwe ramen in uw woning of bedrijf in Sint-Truiden laten plaatsen? Wanneer uw raamkozijnen aan vervanging toe zijn, raden wij aan om de profielen op maat te laten maken. Hiermee krijgt u het beste eindresultaat. De specialisten uit ons netwerk staan graag voor u klaar. U weet zeker dat de profielen goed passen in het raamgat en dat u nergens hoeft te slopen om ruimte te maken. Vul het offerteformulier in voor een aantal offertes met scherpe prijzen van specialisten uit de regio Sint-Truiden.

ramen in Sint-Truiden vervangen

Ramen vervangen?

Het vervangen van raamkozijnen is noodzakelijk wanneer de huidige kozijnen niet voldoende isolatie meer bieden of verweerd raken. Het vernieuwen is niet heel ingewikkeld, maar moet wel nauwkeurig worden gedaan. Zo moet u bij het vervangen aandacht besteden aan de draagkracht van de oude sponning, de afmetingen en de afwerking. Het vervangen van stalen raamkozijnen is bijvoorbeeld lastiger doordat deze vaak een zeer dunne lijst hebben, terwijl PVC vaak in een wat bredere variant wordt aangeleverd. Laat u daarom altijd goed informeren door een raamspecialist over de voorwaarden en mogelijkheden. De vakman uit Sint-Truiden verwijdert de oude modellen en plaatst de nieuwe raamkozijnen vakkundig. Met een vakman weet u zeker dat alles netjes geplaatst en afgewerkt wordt.

ramen plaatsen in Sint-Truiden

Ramen plaatsen, het proces

Of u nu uw oude raamkozijn laat vervangen of een nieuw huis aan het bouwen bent in Sint-Truiden, u heeft de keuze uit verschillende soorten en vormen. Kies bijvoorbeeld voor draai-kiepramen als u behoefte hebt aan veel ventilatie. Kantelramen zijn daarnaast een goede keuze voor een badkamer en zolderkamer. Het monteren vereist wel een grote handigheid, maar u kunt ervoor kiezen om dit zelf uit te voeren. Hierbij is het belangrijk dat u goed aandacht besteedt aan de exacte afmetingen. Pas wanneer het raam exact in de sponning past zal een optimale isolatiewaarde bereiken. De specialist uit ons netwerk in Sint-Truiden plaatst de kozijnen vakkundig voor u zorgt ervoor dat de afwerking van hoge kwaliteit is.

Ramen afwerken

U bent nog niet klaar met het plaatsen van uw raam, want daarna volgt de afwerking nog. De afwerking is erg belangrijk. Het wordt geadviseerd om hiervoor een expert in te schakelen. De expert zal veel aandacht besteden aan de binnen en -buitenafwerking, het aansluiten van de hoekverbindingen en het afdichten van de naden. Een nette afwerking kan net dat verschil maken. Niet alleen esthetisch, maar het is ook belangrijk voor de isolatie en weersbestendigheid. Aan de binnenzijde kunt u bijvoorbeeld denken aan dagkantprofielen voor een strakke afwerking en het monteren van vensterbanken. Wanneer de hoekverbindingen goed aansluiten heeft u geen last van kieren. De expert uit Sint-Truiden ondersteunt u hierbij.

Raambeslag, veilig en stijlvol

Om uw raam te kunnen openen en sluiten heeft u raambeslag nodig. Naast het openen en sluiten is raambeslag ook belangrijk voor uw veiligheid. Er zijn diverse mogelijkheden voor raambeslag. Voor draairamen en kiepramen heeft u een ander mechanisme nodig dan voor een schuifraam of een kantelraam. Bij een kantelraam is daarnaast een raamvalijzer verstandig.

Het monteren van een beveiliging met een sleutel geeft u extra veiligheid tegen inbrekers. Onze specialisten uit Sint-Truiden adviseren u graag over het juiste raambeslag. Hierbij letten ze niet alleen op de functionaliteit en veiligheid, maar ook de stijl.

Expert aan het woord: kwaliteit van raambeslag

Bespaar ook op uw energierekening door nieuw ramen te plaatsen!

Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit de regio Sint-Truiden.

Gratis offertes

Isolatiewaarde van ramen

Wilt u nieuwe ramen? Dan is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde. Deze waarde wordt uitgedrukt door de U-waarde. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde, per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorgelaten wordt door het raam. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde is.

 • PVC ramen hebben een U-waarde van 0,73 W/m²K
 • Houten ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Aluminium ramen hebben een U-waarde van 0,80 W/m²K
 • Stalen ramen hebben een U-waarde van 1,9 W/m²K

Ramen, welk glas?

Wanneer u uw raamprofielen heeft uitgekozen, is het tijd om een keuze te maken uit het soort glas. Het juiste soort beglazing is erg belangrijk voor uw isolatie en hiermee kunt u veel besparen op uw energiefactuur. Net als bij de raamkozijnen wordt de isolatiewaarde uitgedrukt met een U-waarde.

De experts uit ons netwerk adviseren om niet meer voor enkel glas te kiezen, maar te kiezen voor dubbele beglazing of liever nog voor hoogrendementsglas. Met hoogrendementsglas HR+++ behaalt u de hoogste isolatiewaarde en verliest u bijna geen warmte meer. Daarnaast biedt HR+++ extra geluidsisolatie.

draai-, kiep- of kantelramen

Draai, kiep of kantel ramen?

U heeft de keuze uit verschillende soorten ramen. De specialisten uit ons netwerk adviseren u graag over de mogelijkheden en welk soort raam het beste is voor uw woning of bedrijf in Sint-Truiden. Draairamen zijn één van de mogelijkheden. Deze ramen kunt u naar binnen of naar buiten opendraaien en worden veel gebruikt. Wilt u liever een horizontaal geplaatst raam? Met een draairaam is dit geen probleem. Kiepramen kunt u een stukje openklappen. Kiepramen worden veel gebruikt in een badkamer. Draai- en kiepramen kunt u ook combineren. Het raam kan dan zowel gekiept als opengedraaid worden. Kantelramen en valramen zijn ook nog een mogelijkheid.

schuiframen in Sint-Truiden

Schuiframen

Naast openslaande ramen en vaste kozijnen bieden wij ook schuiframen aan. Schuiframen zijn zowel als horizontale of verticale optie verkrijgbaar. Het voordeel van deze ramen is de grote hoeveelheid frisse lucht die u hiermee in huis haalt. Omdat naar bovenschuivende schuiframen een gevaar kunnen zijn voor jonge kinderen, komen steeds meer bedrijven uit Sint-Truiden met ramen die u naar onderen kunt schuiven. Het voordeel hiervan is dat u een soort natuurlijke balustrade creëert.

De kostprijs voor een schuifraam is afhankelijk van de afmeting en het soort beglazing waar u voor kiest.

PVC en aluminium, welke kleuren?

Met PVC heeft u veel keuze uit kleuren en designs. De kleur en het design van uw raamkozijnen is belangrijk voor de uitstraling van uw huis of bedrijf in Sint-Truiden. Een PVC raamkozijn kan een effen kleur hebben, maar er zijn ook diverse designs mogelijk. Wilt u graag de stijl van een stalen raam? Dan is een PVC raam in een zwarte kleur geschikt. Vindt u de uitstraling van houten kozijnen erg mooi, , maar wilt u liever PVC? Een goede keuze! PVC kunt u bestellen met diverse houtstructuren voor de natuurlijke en warme uitstraling van hout. Ook met aluminium heeft u de keuze uit verschillende stijlen.

Extra opties voor uw ramen

Heb u het juiste raam, beglazing en raambeslag gekozen voor uw woning of bedrijf in Sint-Truiden? Dan kunt u uw raam nog uitbreiden met diverse extra opties. Het monteren van ventilatieroosters is erg aantrekkelijk om uw huis goed te blijven ventileren. Door ventilatieroosters te plaatsen, ook in vaste ramen, kunt u uw huis ventileren zonder dat u daarvoor een raam hoeft open te zetten. Heeft u veel last van insecten en vliegen in de zomer? Door vliegenramen te bevestigen heeft u hier geen last meer van. De specialisten uit ons netwerk bij u in de buurt adviseren u graag voor alle extra opties.


Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Wist u dat verschillende merken een eigen kwaliteitsgarantie bieden? Bij Belisol heet dit de Belisol belofte. Men staat bij dit bedrijf voor onder andere esthetisch, technisch en qua isolatiewaarde perfecte producten. Om een juist kozijn voor bij uw woning te garanderen biedt men bij Belisol bovendien een professionele opmeting aan. Het monteren en leveren van de producten regelt het bedrijf zelf.

Creon

Een ander merk waar wij regelmatig mee samenwerken is Creon. Bij Creon biedt men ramen van zowel aluminium als PVC, en gaat men uit van lage prijzen. Men weet de kostprijs voor een raam laag te houden doordat u de kozijnen online kunt bestellen. Op de website vindt u daarom ook richtlijnen om de afmetingen een een kozijn te bepalen. Ook onze raamspecialist kan u informeren over de prijzen en mogelijkheden voor Creon.

Deceuninck

Bent u bezig met het verkrijgen van een lage energiewoning? Dan zijn de PVC ramen van Deceuninck een goede oplossing voor u. Bij Deceuninck biedt men namelijk zogeheten Premium (super isolerende) kozijnen aan. Deze hebben een Uwaarde van 0.65, wat betekent dat u binnen korte tijd de investering in de ramen terug hebt verdiend. Combineer het kozijn dan wel met hoogrendementsbeglazing.

Kwadro

Bent u aan het uitzoeken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van premies voor het laten plaatsen of vervangen van nieuwe ramen? Dan bent u bij Kwadro op de juiste plek. De specialisten van dit bedrijf zijn u met alle plezier van dienst bij het uitzoeken van de diverse premies en de eisen en voorwaarden die hieraan verbonden zijn.

Ramen offerte aanvragen

Camba

Stalen ramen hebben een relatief lage isolatiewaarde. Bij Camba heeft men daar een oplossing voor gevonden: aluminium ramen die de uitstraling van de stalen kozijnen van weleer hebben. Dit alternatief heeft een thermisch onderbroken profiel, wat voor een goede isolatie zorgt. Deze rarmen zijn zeer slank en kunnen goed gecombineerd worden met hr-beglazing.

Winsol

Een laatste fabrikant waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is Winsol. Winsol is één van de bekendere merken en levert dan ook ramen en deuren in vele maten. Naast de standaard ramen vindt u bij Winsol ook vliegenramen en speciale sierluiken. Met de producten van krijgt uw woning de aanblik die u wenst!

Schüco

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de fabricant Schüco. De ramen van Schüco staan bekend om hun uitstekende isolatie en lage U-waarde. Daarnaast biedt Schüco ook nog een doeltreffend anti-inbraaksysteem aan. Nog meer wooncomfort en gemak? Kies dan voor een automatisch raam en u kunt uw ramen bedienen met uw smartphone.

Baku

De fabrikant levert uitstekende ramen in PVC, aluminium of hout. Er zijn vele mogelijkheden voor een raam van Baku en de specialist kan u hiermee helpen. De ramen van Baku zijn elegant en de fabrikant stelt hoge eisen aan de techniek en kwaliteit van de ramen. Uw raam van Baku zal ook goed staan in een minimalistisch systeem.

De vakmannen voorzien u van ramen in heel Vlaanderen.

Vergelijk vrijblijvend offertes van leveranciers van pvc, houten & aluminium ramen!

Vrijblijvende Offertes

Zelf houtrot herstellen

Zijn uw ramen van eikenhout gemaakt? Dan loopt u het risico dat hier na verloop van tijd houtrot in ontstaat. Houtrot treedt op wanneer onbewerkt hout blootgesteld wordt aan vocht. De houtrot zal zich daarna bovendien verder door het kozijn verspreiden. Het tegengaan van houtrot en andere vochtproblemen doet u door de kozijnen regelmatig te schuren en verven om zo een beschermende laag aan te brengen. Is er toch een gedeelte beschadigd? Dan zult u de rot moeten verwijderen. Dit kunt u door een erkend vakman uit Sint-Truiden laten doen, maar eventueel ook zelf afhandelen. Wij hebben daarvoor een eenvoudig stappenplan gemaakt, zodat u snel weer van een optimaal wooncomfort geniet.

 1. Schraap alle houtrot weg. Kijk hierbij goed naar eventuele omliggende stukken hout. Meestal moet u iets meer van het materiaal verwijderen voordat echt alle rotte delen weg zijn. Zo voorkomt u dat het zich later weer kan verspreiden.
 2. Bestrijk het ontstane gat met een houtrotstopmiddel. Dit is verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt in Sint-Truiden.
 3. Vul het gat op met een houtvulmiddel. Als dit geen effect heeft dan kan het nodig zijn een plankje te schaven tot het precies past. Houtvulmiddel moet lang drogen, hou hier rekening mee als u aan de slag gaat.
 4. Schuur het houten kozijn en verf deze opnieuw. Kies er eventueel voor om een extra coating aan te brengen voor een optimale bescherming. Nadien verft in alles weer in de kleur van het kozijn.
houtrot herstellen

Ramen vervangen, wel of geen vergunning?

Gaat u uw ramen vervangen en weet u niet zeker of u een vergunning nodig hebt? Neem dan een kijkje op de website van de Ruimte Ordening van Vlaanderen voor meer informatie.

Plaats u een raamkozijn in een bestaand raamgat? Dan heeft u waarschijnlijk geen vergunning nodig. Wilt u een nieuw raamkozijn in de voorgevel? Dan heeft u naar alle waarschijnlijkheid wel een vergunning nodig.

Premies en subsidies

Voor energiezuinige ramen en beglazing is het mogelijk om een premie of een subsidie te ontvangen om te besparen op de prijzen. Bij uw netbeheerder kunt u premies aanvragen voor het plaatsen van ramen met hoogrendementsglas. Laat u nog meer energiebesparende maatregelen in uw huis of bedrijf nemen? Dan heeft u mogelijk recht op een totaalrenovatiebonus. Lees meer over premies en subsidies op de website van de regering.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

 • Deskundig advies en ondersteuning.
 • Snelle plaatsing nieuwe ramen.
 • Nette en secure afwerking.
 • Geen kieren, naden of last van vocht.

Besparen? Offertes vergelijken!

Wilt u weten wat de kostprijs wordt voor het plaatsen van houten schuiframen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het vervangen van uw stalen raamkozijnen door een aluminium variant? Of hebt u behoefte aan meer informatie over de kostprijs van kozijnen met een hoge isolatiewaarde? Vul dan het offerteformulier in! U ontvangt een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van specialisten uit Sint-Truiden. Het is aan u om deze op kostprijs met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de specialist die bij u past! Wij zijn u bovendien graag van dienst bij de installatie van badkamers.

Prijzen ramen in Sint-Truiden