Badkamer renoveren in Heusden-Zolder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Badkamers Heusden-Zolder

Voldoet uw badkamer niet aan de wensen? Bij een badkamerrenovatie in Heusden-Zolder zijn er tal van mogelijkheden: vervang het sanitair, gooi de indeling om of kies voor nieuwe badkamertegels! Een badkamerspecialist helpt u met de renovatie van A tot Z, zodat u zo snel mogelijk de badkamer van uw dromen realiseert. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van experts in uw regio. Vergelijk de verschillende bedrijven en kies zo voor de badkamerinstallateur met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u over de mogelijkheden bij het renoveren en verbouwen van badkamers. We leggen uit wat het verschil is tussen een renovatie en een nieuwe badkamer, u krijgt een compleet beeld van de gemiddelde kosten en we geven u praktische tips voor uw eigen renovatie!

Waarom een badkamerinstallateur inschakelen?

  Overweegt u uw badkamer te renoveren, dan raden we u aan een badkamerinstallateur in te schakelen. Met de hulp van een vakman bent u verzekerd van het beste resultaat, met de langste levensduur. Daar komt nog bij dat de renovatie sneller is afgerond, en u zo snel mogelijk weer in uw eigen badkamer kunt douchen.

   

  De grootste voordelen op een rij:

 • Een badkamerinstallateur voert uw renovatie snel en efficiënt uit.
 • U hoeft niet bang te zijn voor eventuele beschadigingen in het leidingwerk, met lekkages als gevolg.
 • U krijgt een persoonlijk advies van een vakman, en weet zeker dat de badkamer naast stijlvol ook functioneel is.
 • De kwaliteit is beter dan wanneer u zelf zou renoveren.

badkamerinstallateur Heusden-Zolder

Badkamerrenovatie of een nieuwe badkamer?

Als uw badkamer niet voldoet aan uw wensen heeft u in principe twee mogelijkheden:

 1. Bestaande badkamer renoveren
 2. Nieuwe badkamer plaatsen

 

Wat is het verschil?

 

Bij een badkamerrenovatie kiest u ervoor om delen van de badkamer te behouden. Misschien zijn de tegels in prima staat en hoeven deze niet opengebroken te worden of wellicht gaat het om sanitair van slechts een paar jaar oud waar u nog geen afstand van wilt doen. Door op deze manier alleen de verouderde of beschadigde onderdelen van uw badkamer op te knappen, bespaart u op de totaalkost en neemt de verbouwing zo min mogelijk tijd in beslag.

 

Bij een nieuwe badkamer sloopt u alles en laat u een nieuwe badkamer plaatsen, vaak ook met een andere indeling. Deze methode is duurder en neemt meer tijd in beslag, maar is wel dé manier om uw droombadkamer te realiseren.

Navigeer snel naar:

Badkamerinstallateur inschakelen?

Vind een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Badkamerrenovatie Heusden-Zolder

Een badkamerrenovatie is in Heusden-Zolder een veel gekozen optie. Deze methode is een stuk sneller dan het plaatsen van een compleet nieuwe badkamer, en daarnaast een stuk goedkoper. Hoewel u niet de hele badkamer sloopt, zijn er nog steeds heel veel mogelijkheden bij een renovatie:

 • Ligbad vervangen door een inloopdouche
 • Enkele wastafel vervangen door een dubbele wastafel
 • Vloerverwarming plaatsen
 • Nieuwe badkamermeubels monteren
 • Sanitair vervangen

Het is met kleine aanpassingen dus zeker mogelijk om de stijl van de ruimte te transformeren, met een prachtige badkamer die voldoet aan al uw wensen als resultaat.

Hieronder gaan we verder in op de kosten en mogelijkheden bij renoveren. Wilt u weten wat het gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

De belangrijkste voordelen

 • Renoveren is goedkoper dan een nieuwe badkamer.
 • De renovatie is vaak al binnen één of enkele dagen afgerond.
 • Er zijn heel veel mogelijkheden, waarmee u toch de badkamer compleet transformeert.
 • Met renoveren verhoogt u de woningwaarde.

badkamerrenovatie prijs Heusden-Zolder

Wat kost een badkamerrenovatie?

Wat kost het om een badkamer te renoveren? Dat hangt af van de werkzaamheden. Laat u eerst een ontwerp plaatsen, dan betaalt u daarvoor gemiddeld €310,- tot €450,-. Bij sommige specialisten is het ontwerp gratis als u daarna besluit de vakman in te huren voor de daadwerkelijke renovatiewerken.

 

De prijs van de badkamerrenovatie wordt daarnaast voor een groot deel bepaald door de werkzaamheden en het sanitair dat u kiest. Een nieuwe douche kost u gemiddeld €600,- tot €1.900,- en voor een badkamermeubel lopen de prijzen uiteen van €700,- tot €2.000,-. Het is belangrijk om te weten dat de materiaalkosten een grote rol spelen: een luxe ligbad met massagestralen is bijvoorbeeld duurder dan een eenvoudig ligbad. Maak slimme keuzes om zo flink de prijzen te besparen.

 

Meer weten over de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan!

Badkamer renoveren: prijzen 2024

Renovatiewerken Gemiddelde prijs*
Badkamerontwerp €310,- tot €450,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Badkamermeubel €700,- tot €2.000,-
Badkamertegels €42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator) Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer €700,- tot €800,- per 10 m²
Badkamerverlichting Vanaf €300,-
Badkamerventilator €90,- tot €250,-
Sauna in badkamer €1.000,- tot €3.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra €150,- tot €350,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en installatie. Exacte kostprijs weten? Vraag gratis offertes aan zonder aankoopverplichting.

Deze factoren beïnvloeden de totaalkosten

Elke badkamerrenovatie is uniek. De kosten voor het renoveren van de badkamer verschillen dan ook per situatie. Dit is enorm afhankelijk van de tarieven van uw aannemer, de materiaalkosten en de specifieke werkzaamheden. Logischerwijze bent u voordeliger uit als u uw badkamer renoveert en dezelfde indeling behoudt, omdat er dan geen leidingen en afvoeren verplaatst hoeven worden.

De totaalprijs is onder meer afhankelijk van:

 • De arbeidskosten
 • De materiaalkosten
 • De specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten

De genoemde prijzen zijn dan ook een indicatie van de gemiddelde kostprijs. Wilt u zeker weten wat uw renovatie gaat kosten, dan raden we aan gratis en zonder verplichtingen offertes op maat aan te vragen.

Vindt u de kostprijs te hoog? Kijk eens of u recht hebt op een premie! In sommige gevallen kunt u de Vlaamse renovatiepremie of aanpassingspremie aanvragen, waarmee u een groot deel van de kosten weer terugkrijgt.

Besparen op de kosten van uw badkamerrenovatie in Heusden-Zolder?

Vergelijk gratis offertes en kies de aannemer met het beste aanbod!

Gratis offertes ontvangen

Badkamer renoveren Heusden-Zolder: de mogelijkheden

Hoewel u bij het renoveren van uw badkamer in Heusden-Zolder een aantal onderdelen opnieuw gebruikt, zijn er nog steeds tal van manieren om de ruimte volledig te transformeren. Een renovatie is mogelijk bij grote en kleine badkamers, u kunt in één dag al renoveren of zelfs een ligbad vervangen door een luxe inloopdouche. U kiest zelf welke werkzaamheden worden uitgevoerd.

Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden bij het renoveren van badkamers. Voor een duidelijke prijsindicatie van uw eigen renovatie vraagt u gratis offertes aan!

Badkamerrenovatie in één dag

Eén van de mogelijkheden is het uitvoeren van een badkamerrenovatie in één dag. Meestal gaat het hier om een renovatie zonder breekwerk, waarbij u voornamelijk het sanitair vervangt en de badkamermeubels vernieuwt. Het voordeel is dat u uw douche of bad niet hoeft te missen, en dezelfde avond geniet van uw nieuwe badruimte!

Wat is er mogelijk?

Denk aan het vervangen van het sanitair, de verlichting en de radiator. Hang bijvoorbeeld een stijlvolle designradiator op waarop u ook uw handdoeken kunt drogen. Dit levert u meer vloeroppervlak op en is enorm praktisch.

kleine badkamer renoveren Heusden-Zolder

Kleine badkamer renoveren

Heeft u een kleine badkamer? Geen zorgen: ook dan zijn er nog genoeg mogelijkheden. Door de ruimte praktisch in te delen ontstaat er vaak meer ruimte dan u denkt te hebben. Misschien is er nu voldoende plek voor een dubbele wastafel of een ruime inloopdouche in plaats van de kleine douchecabine die u nu heeft.

Een paar tips voor het ontwerpen van kleine badkamers: zorg voor lichte kleuren voor een ruimtelijk effect. Voldoende daglicht zorgt er ook voor dat de ruimte groter lijkt. Is er geen raam aanwezig, zorg dan voor lampen die fel genoeg zijn. Kies voor dichte kasten zodat alle prullaria uit het zicht is en de ruimte groter oogt. Ook is het slim om te kiezen voor hoge kasten, om zo alle ruimte slim te benutten.

Badkamerrenovatie senioren

Wie ouder wordt merkt dat het na verloop van tijd lastiger wordt om de badkamer goed te gebruiken. Misschien gaat in en uit bad stappen niet meer zo soepel, of vindt u de tegels onder de douche te glad worden.

Badkamerspecialisten zijn ook ervaren in badkamerrenovaties voor senioren. Hierbij maken ze de ruimte klaar voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een hoog toilet, zodat senioren niet te diep hoeven te hurken en makkelijker opstaan. Een andere mogelijkheid is het vervangen van het ligbad voor een inloopdouche zonder hoge instap, zodat het risico op uitglijden en struikelen een stuk kleiner is.

Badkamerrenovatie tegen de laagste prijs?

Vergelijk gratis offertes van en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Inloopdouche plaatsen Heusden-Zolder

We zien dat steeds meer mensen een inloopdouche laten plaatsen. Dat is geen gek idee, want ze zijn een stuk ruimtelijker dan bijvoorbeeld douchecabines en hebben een mooie en luxe uitstraling. Een inloopdouche is ook geschikt voor senioren, omdat de instap zo laag is.

Er zijn verschillende manieren om een inloopdouche te realiseren. De meeste mensen kiezen voor een eenvoudige inloopdouche met een glazen wand. Wilt u de douche integreren bij de rest van de badkamer, dan is het ook mogelijk een betegelde wand te plaatsen. De kosten voor het plaatsen van een inloopdouche lopen op van €600,- tot €1.900,-.

Badkamer uitbouwen

Vindt u de badkamer te klein, dan is er vaak de mogelijkheid tot het uitbouwen van de badkamer. Hiervoor heeft u een grenzende ruimte nodig waarvan u een deel kunt gebruiken voor de badkamer. Stel dat u een grote slaapkamer heeft naast de badkamer: de vakmannen breken deze muur open en verplaatsen de wand een stuk naar achteren. Er ontstaat meer ruimte, waardoor u meer mogelijkheden heeft wat betreft de indeling en de keuze voor het sanitair.

Dit wordt vaak gedaan bij hele kleine badkamers, die net groot genoeg zijn voor een douche en een toilet.

Totaalrenovatie badkamer

Is uw badkamer compleet verouderd of totaal niet uw stijl? Dan is een totale badkamerrenovatie in Heusden-Zolder een goede optie.

Wat houdt dit in?

Net als bij een nieuwe badkamer kiest u er hiervoor om de gehele ruimte te breken: sanitair wordt verwijderd en de tegels worden van de muur gesloopt Dit is de beste methode als u een compleet andere inrichting wilt, omdat u feitelijk een nieuwe badkamer laat plaatsen. U kunt kiezen voor een badkamer op maat, maar bij een beperkt budget is een standaard badkamer ook een optie. Hierbij gaat het om een vaste samenstelling van sanitair en een vooraf bepaalde tegelsoort. Dit is goedkoper omdat u niet nog een badkamerontwerp hoeft te laten maken.

totaalrenovatie badkamer Heusden-Zolder

Hoe verloopt een badkamerrenovatie?

  Hoe gaat een badkamerrenovatie precies in z’n werk? De werkwijze verschilt per vakman, maar als u een aannemer inhuurt voor uw badkamerrenovatie, dan kunt u een aantal stappen verwachten. Deze kunt u lezen in het stappenplan.

 • De kennismaking. Hierin leert u de aannemer voor uw badkamer kennen en legt uw wensen op tafel. Het is slim om goed voorbereid te zijn, zodat de vakman al snel een idee krijgt van wat u wilt. Doe daarom van tevoren research naar de verschillende stijlen van badkamers en neem voorbeelden mee. Hierdoor verloopt het proces van het ontwerpen een stuk sneller!
 • Het ontwerp. De vakman stelt een badkamerontwerp voor u op. Tegenwoordig gebeurt dit vaak in een computerprogramma, zodat u in 3D te zien krijgt hoe de badkamer eruit komt te zien. In het ontwerp worden ook het gekozen sanitair, de tegels en de gewenste kleuren direct meegenomen. Een ontwerp kost ongeveer €310,- tot €450,-. Bij sommige badkamerinstallateurs is het ontwerp gratis als u door hen ook de badkamer laat verbouwen.
 • Voorbereidende werkzaamheden. Als het ontwerp is goedgekeurd spreekt u met de aannemer voor de badkamer een datum af. Op die dag is het belangrijk dat de badkamer leeg is van douchespullen, handdoeken, tandenborstels en andere voorraad. Om tijd te besparen is het verstandig om dit zelf te doen: dit scheelt een paar uur aan arbeidskosten. De vakmannen beginnen nu met het demonteren van uw sanitair en het verwijderen van de badkamertegels. De specifieke werkzaamheden zijn natuurlijk afhankelijk van wat er precies gaat gebeuren!
 • Leidingen en elektra. Voor een andere indeling is het noodzakelijk dat de leidingen op de juiste plek worden geplaatst. Ook als u een ligbad wilt plaatsen heeft u een watertoevoer en -afvoer nodig. De vakmannen frezen sleuven in de muren om de leidingen te verleggen, zodat alles netjes is weggewerkt. Hetzelfde geldt voor de elektra. Mogelijk moet een stopcontact geplaatst of verplaatst worden, zodat u bij uw nieuwe wastafel uw elektrische tandenborstel kunt opladen.
 • Tegelwerk. Nu de leidingen en afvoeren op de juiste plek zitten volgt het tegelwerk. De vakman betegelt eerst de vloer en daarna de wanden. Liever geen badkamertegels? Het is ook mogelijk om de muren te stucen of te bekleden met pvc wandpanelen.
 • Sanitair plaatsen. De laatste stap in het proces is de montage van het sanitair. Hij sluit de waterafvoer en -toevoer aan en zorgt dat alles waterdicht is. Daarna kit hij de randen en naden dicht voor een strakke en nette afwerking.

Goedkope badkamerrenovatie: handige bespaartips!

Wilt u uw badkamer goedkoop opknappen? Hieronder geven we u een paar handige bespaartips.

 • Help mee: zorg dat de badkamer leeg is of demonteer zelf alvast het sanitair. Zo kunnen de vakmannen direct aan de slag en bespaart u arbeidskosten.
 • Kies een vakman in de regio: zo houdt u eventuele voorrij- en afvoerkosten zo laag mogelijk.
 • Ga voor budgetlijnen: kies de oudere lijnen van luxe sanitairmerken voor een goede korting op de totaalprijs.
 • Houd dezelfde indeling: doordat de leidingen niet verplaatst hoeven te worden bent u goedkoper uit.
 • Laat uw badkamer renoveren zonder breekwerk: dit kan vaak al in één dag en is bovendien een stuk goedkoper.

Video: totale badkamerrenovatie

Bekijk het eindresultaat van een totale badkamerrenovatie.

Schakel een vakman in voor uw badkamerrenovatie!

Vergelijk gratis offertes en kies het badkamerbedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes ontvangen

Nieuwe badkamer Heusden-Zolder

Behalve renoveren heeft u ook de mogelijkheid van het plaatsen van een nieuwe badkamer. Dit kan natuurlijk als u een nieuwbouwhuis koopt, waarin u zelf nog een badkamer moet plaatsen. Een nieuwe badkamer is ook de beste keuze als u de badkamer wilt verplaatsen. Dat gebeurt vaak in oude huizen, waarbij de badkamer op de begane grond zit: als u deze naar boven wilt verplaatsen is het een goed idee om te kiezen voor een nieuwe badkamer.

Wilt u uw huidige badkamer compleet transformeren? Ook dan is een nieuwe badkamer een optie. In dat geval moet u wel het bestaande sanitair en de badkamertegels verwijderen en slopen.

Hieronder leest u meer over de mogelijkheden bij nieuwe badkamers. Bent u benieuwd naar de kostprijs? Vraag dan gratis offertes aan!

Wanneer kiezen voor een nieuwe badkamer?

Renoveren is goedkoper dan een nieuwe badkamer: wanneer is een nieuwe badkamer dan de beste optie?

 

We zien dat er vaak wordt gekozen voor nieuwe badkamers na verhuizingen, waarbij de bestaande badkamer absoluut niet voldoet aan de wensen. De hele ruimte wordt dan afgebroken en de kopers plaatsen een compleet nieuwe badkamer.

 

Andere situaties waarbij een nieuwe badkamer de beste keuze is, is wanneer u de indeling van de ruimte helemaal wilt omgooien, als u een nieuwbouwhuis gekocht hebt of als u de badkamer wilt verplaatsen naar een andere kamer.

nieuwe badkamer Heusden-Zolder

Wat kost een nieuwe badkamer?

  Hoeveel kost een nieuwe badkamer? Dat hangt af van de materialen en de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Stel u wilt een nieuwe badkamer van 9 m² kopen, wat kost dit?

 • Basis badkamer: u kiest voor simpel maar kwalitatief sanitair met eenvoudig douchebeslag zoals een standaard douchekop. Qua afwerking kiest u voor stucwerk en voordelige keramische tegels. De kosten beginnen rond de €3.500,-.
 • Gemiddelde badkamer: u kiest voor iets luxer sanitair, zoals een hang toilet en een luxe badkamermeubel met voldoende opbergruimte. U plaatst een eenvoudige inloopdouche met een glazen wand en een voordelige regendouche. De kosten beginnen vanaf €7.000,-.
 • Luxe badkamer: bij een luxe nieuwe badkamer met spabad, luxe inloopdouche met regendouche en een douchwand van natuurstenen tegels liggen de kosten een stuk hoger. Houd rekening met prijzen vanaf €15.000,-.

Badkamer van 9 m² Gemiddelde kosten*
Eenvoudige badkamer Vanaf €3.500,-
Gemiddelde badkamer Vanaf €7.000,-
Luxe badkamer Vanaf €15.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw, materialen en plaatsing. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Verhoog uw woningwaarde met een nieuwe badkamer!

Vind snel een goedkope badkamerinstallateur in uw regio en bespaar tot 40%.

Gratis offertes ontvangen

Soorten badkamers

Voordat u de badkamer gaat verbouwen, is het belangrijk om alvast onderzoek te doen naar wat u precies wilt. Welke stijl vindt u mooi? Welke kleuren wilt u graag gebruiken? Online is voldoende inspiratie te vinden op websites als pinterest, zodat u een duidelijk beeld krijgt van uw wensen. Neem deze ook mee naar de installateur en ontwerper, zodat ze uw wensen meenemen in het opstellen van het badkamerontwerp!

Deze stijlen zijn de afgelopen jaren enorm populair:

 • De landelijke badkamer: vaak gaat het om ruime badkamers, maar ook in een kleine badkamer is de landelijke stijl te creëren. Er wordt veel gebruik gemaakt van warme kleuren en natuurlijke materialen, zoals hout. Denk bijvoorbeeld aan een massief houten badkamermeubel en kast en een houtlook vloer in plaats van tegels. Gezelligheid en comfort is belangrijk, dus plaats leuke plantjes in de vensterbank en geef uzelf de ruimte.
 • De moderne badkamer: dit wordt ook wel de tijdloze badkamer genoemd, omdat de stijl jarenlang meegaat. Deze badkamers kenmerken zich door lichte kleuren en strakke lijnen. Vaak worden er grote tegels gebruikt voor een ruimtelijk effect en is ook de verlichting erg belangrijk. De meeste moderne badkamers maken gebruik van spotverlichting.
 • Designbadkamer: deze badkamer springt direct in het oog. Er worden juist felle kleuren gebruikt en de ontwerper gebruikt speelse lijnen en vormen. De badkamermeubels zijn vaak hoogglans, wat zorgt voor een luxe en moderne uitstraling.

Badkamer op maat Heusden-Zolder

Badkamers op maat worden steeds populairder. Dit wordt vaak gekozen bij zowel een renovatie als bij het plaatsen van nieuwe badkamers in Heusden-Zolder. Hierbij wordt de ruimte helemaal op maat ontworpen en heeft u overal inspraak in: van de indeling van het sanitair tot de tegels die u plaatst.

Het voordeel is dat een badkamer op maat dé manier is om uw droombadkamer te realiseren. Het verhoogt uw woning in waarde en zorgt voor een groter wooncomfort.

Wilt u tegen een kleine prijs uw badkamer renoveren of vervangen?

Dan is een standaard badkamer een betere optie. Hierbij laat u geen ontwerp maken, wat al flink in de kosten scheelt.

badkamer op maat Heusden-Zolder

Welk sanitair kiezen?

Laat u uw sanitair vervangen in Heusden-Zolder? U heeft de keuze uit verschillende soorten sanitair. Kies voor het sanitair dat u belangrijk vindt. Gebruikt u een bad nooit? Dan heeft het geen zin om een nieuw ligbad in uw badkamer te plaatsen, zonde van de extra kosten. Vraag uzelf dus goed af welk sanitair u wel wilt hebben:

 • Een douche: een douchecabine heeft alles erop en eraan en is meestal goedkoper dan een inloopdouche. Maar de ruimte is beperkt en met z’n tweeën douchen is er vaak niet bij. De inloopdouche is een stuk ruimer en zorgt bovendien voor een ruimtelijke uitstraling. De kosten voor een douche variëren van €600,- tot €1.900,-.
 • Wastafel: heeft u voldoende ruimte en een groot gezin, dan is een dubbele wastafel geen overbodige luxe. Zo is er de ruimte voor meerdere mensen om zich ’s ochtends klaar te maken. Ook geeft dit de mogelijkheid voor extra opbergruimte onder de wastafels. In kleine badkamers is een enkele wastafel een betere optie. De kosten lopen uiteen vanaf €400,- tot €800,-.
 • Bad: ook hierin is er de keuze uit heel veel verschillende modellen. Een budgetvriendelijk zitbad, een hoekbad of een luxe ligbad met massagestralen. Kies een bad dat bij u past. Ook in kleine badkamers is een bad vaak mogelijk als u kiest voor een bad-douche combinatie. De kosten voor baden liggen rond de €850,- tot €2.800,-.
 • Toilet: in badkamers worden steeds vaker hangtoiletten geplaatst. Deze zijn gemakkelijker schoon te maken, nemen minder ruimte in beslag en zorgen voor een ruimtelijk effect. Natuurlijk kunt u, als u een klein budget heeft, ook kiezen voor een staand toilet. De kosten lopen uiteen van €450,- tot €900,-.

Badkamer ontwerpen Heusden-Zolder

Een belangrijke stap in het plaatsen van nieuwe badkamers, is het ontwerpen van uw badkamer in Heusden-Zolder. Dit houdt in dat uw badkamer volledig op maat wordt gemaakt, omdat de ruimte op elk vlak voldoet aan uw wensen.

Waarom is een badkamerontwerp zo belangrijk?

Met een goede schets of 3D tekening krijgt u te zien hoe de badkamer er na de renovatie uitziet. Zo weet u of al het sanitair past op de manier zoals gewenst en kunt u zien of u tevreden bent met het eindresultaat.

Bij het ontwerpen houdt de badkamer specialist rekening met de indeling, de tegels die u wilt gebruiken, het type sanitair en de verlichting en verwarming.

Badkamerinstallateur inschakelen voor uw renovatie?

Vind snel een installateur in uw regio en bespaar ook nog eens 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Badkamer renoveren: tips

Het renoveren van badkamers in Heusden-Zolder is een grote klus die u goed moet voorbereiden. Hieronder geven we u daarom een paar tips, zodat u zeker weet dat de verbouwing vlot en soepel verloopt.

 • Plan voldoende tijd: een grote verbouwing kan tot wel twee weken in beslag nemen. Zorg dus dat u hier rekening mee houdt, en een tijdelijke doucheruimte regelt. Dit kan misschien bij de buren, bij vrienden of familie.
 • Besparen op de kosten: maar toch een nieuwe indeling? Als u een handige klusser bent kunt u natuurlijk zelf aan de slag gaan. Als u de ruimte wel laat ontwerpen door een badkamerspecialist, dan weet u zeker dat de indeling behalve stijlvol ook praktisch is.
 • Denk aan de accessoires: matchende handdoeken, het zeeppompje, een plant hier en daar, ze hebben allemaal invloed op de uitstraling van de ruimte.
 • Check de leidingen: als u de tegels uit de badkamer sloopt is het slim om direct de staat van de leidingen te controleren. Als deze verzwakt of beschadigd zijn is dit het goede moment om deze direct te vervangen.

Recent aangevraagde badkamerrenovatie offertes:

Nieuwe badkamer in Hasselt
Badkamer renoveren in Beringen
Nieuw sanitair in Tongeren
Badkamer ontwerp in Vorst
Kleine badkamerrenovatie in Geel
Badkamer op maat in Brasschaat
Nieuwe inloopdouche in Genk
Badkamer uitbouwen in Lommel

Premie voor badkamerrenovatie in 2024

Vindt u het verbouwen van uw badkamer een te grote kostenpost? Mogelijk komt u in aanmerking voor een premie voor de badkamerrenovatie, waarmee u een groot deel van de kosten weer terugkrijgt. Met de Vlaamse renovatiepremie kunt ut 20% of 30% van de kosten terugkrijgen, mits uw sanitair minimaal 30 jaar oud is. Moet u noodgedwongen verbouwen vanwege uw leeftijd, dan is er ook de aanpassingspremie: hiermee krijgt u tot 50% van de facturen vergoed!

Hieronder leest u meer over deze twee landelijke premies. Daarnaast kan het voorkomen dat u recht hebt op een plaatselijke premie. Via premiezoeker.be doet u gemakkelijk een vergunningscheck, daarmee weet u direct van welke premie voor sanitair u gebruik kunt maken.

Overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende renovatiepremie is een landelijke premie van 20% of 30% van de kosten voor verschillende renovatiewerken: u mag deze ook aanvragen als u uw sanitair vervangt! Een belangrijke voorwaarde is dat uw huis minimaal 30 jaar oud is, en dat de factoren van het renoveren van de badkamer minimaal €2.500,- bedragen. De premie wordt berekend over een maximum bedrag van €3.750,-. Meer weten over deze premie? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Vlaamse aanpassingspremie

De Vlaamse aanpassingspremie is voor senioren van 65 jaar en ouder, die vanwege hun leeftijd noodgedwongen aanpassingen in huis moeten doen: deze premie is ook beschikbaar voor aanpassingen in de badkamer. U kunt maximaal 50% van de facturen terug krijgen in de vorm van een premie, maar dan moet u minimaal €1.200,- investeren. De premie is maximaal €1.250,- ook als u meer dan €2.500,- investeert in sanitaire werken. Meer hierover leest u op wonenvlaanderen.be

badkamer offertes Heusden-Zolder

Besparen? Gratis badkamer offertes vergelijken!

Tijd voor een badkamerrenovatie in Heusden-Zolder? Zelfs met kleine aanpassingen kunt u de stijl en het gemak van uw badkamer enorm verbeteren. Met de hulp van een badkamerinstallateur verloopt de renovatie zo snel en efficiënt mogelijk, en voorkomt u problemen met de installatie. Op zoek naar een vakman?

 

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

 

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk tot maximaal 5 offertes in uw mailbox. Vergelijk de verschillende installateurs op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de vakman die best bij u past! De aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Naast een badkamerrenovatie kunt u bij ons ook terecht voor het vervangen van ramen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga direct naar de ramen Heusden-Zolder pagina.

Gratis offertes vergelijken