Badkamerrenovatie Kortrijk

Badkamers Kortrijk

Kan uw badkamer wel een opfrisser gebruiken? Gemiddeld is het renoveren van badkamers eens in de 20 jaar nodig. Als u in Kortrijk woont en een installateur voor het uitvoeren van een badkamerrenovatie zoekt, dan zit u hier goed. Wij zijn een netwerk van menig installateur ervaren in het ontwerpen, renoveren en betegelen van badkamers. Of het nu gaat om het maken van een badkamermeubel of het aanpassen van de douche, ze helpen u graag. Laat uw gegevens en een omschrijving van de renovatie achter op de offertepagina. Wij sturen u kosteloos meerdere, vrijblijvende offertes toe. U vergelijkt hiervan de prijzen, het aanbod en de voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf welke installateur bij u langs komt in Kortrijk.

Vakmanschap tegen een scherpe prijs

Wie ervoor kiest om de renovatie experts uit ons netwerk in te schakelen, profiteert gegarandeerd van een hoogwaardig vakmanschap tegen aantrekkelijke prijzen. Al onze experts hebben een jarenlange ervaring met het renoveren van badkamers, en zijn u tevens graag van dienst bij het ontwerpen van de ruimte naar uw wensen. Doordat onze specialisten uit Kortrijk zich regelmatig laten bijscholen, kunnen wij u bovendien garanderen dat uw badkamerrenovatie altijd met behulp van de nieuwste technieken wordt uitgevoerd. Hebt u vragen over het renoveren van de doucheruimte of wilt u weten wat de kosten worden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

badkamers Kortrijk

Badkamerrenovatie

De term badkamerrenovatie staat voor al het werk dat specialisten kunnen uitvoeren om badkamers aan te passen naar uw wensen, en het sanitair te verbeteren. Werkzaamheden die onder een badkamerrenovatie vallen zijn het vervangen van het sanitair, het plaatsen van een badkamermeubel en het betegelen van wanden en vloeren. De prijzen voor het renoveren zijn dan ook afhankelijk van de mate waarin u de badkamerrenovatie laat uitvoeren. Een volledige badkamerrenovatie kost echter al snel enkele duizenden euro’s. Om de kostprijs voor de renovatie te beperken is het een optie om een deel van de badkamerrenovatie zelf uit te voeren. Wij informeren u graag.

Badkamer ontwerpen

Voordat badkamers worden gerenoveerd is het noodzakelijk om een ontwerp van de veranderingen te maken. Het ontwerpen van de doucheruimte is een taak die u het beste kunt overlaten aan een erkend vakman. Deze zal de ruimte naar aanleiding van uw wensen ontwerpen, en vervolgens het ontwerp met u bespreken voor eventuele wijzigingen. Denkt u dat het ontwerpen van de ruimte te veel kosten met zich meebrengt? Maak dan zelf een eerste ontwerp. Op basis hiervan kan de specialist dan verder werken. Wij garanderen dat onze professionals uit Kortrijk een ruime ervaring hebben met het ontwerpen en u naar tevredenheid zullen helpen.

badkamerkast Kortrijk

Badkamermeubels

Badkamers bestaan niet alleen uit sanitair, meestal staan er ook meerdere badkamermeubels. Een badkamermeubel kan een eenvoudige kast zijn waarin de handdoeken worden bewaard, maar kan ook een manier zijn om de wastafel en spiegel in de ruimte te verwerken. Bij een showroom krijgt u diverse voorbeelden van badkamers en hoe een badkamermeubel in het interieur is verwerkt. Hebt u specifieke wensen voor een badkamermeubel? Laat een expert uit Kortrijk dan een badkamermeubel voor u ontwerpen. Kies voor één wastafel of meerdere, en laat bijvoorbeeld speciale badkamerverlichting in de spiegel en het badkamermeubel verwerken. Wij zijn u hierbij met alle plezier van dienst.

douchecabine plaatsen Kortrijk

Inloopdouche

Laat u uw doucheruimte renoveren, dan is het tevens een optie om de douche te vervangen door een inloopdouche. Een inloopdouche is een douche die gemakkelijk te betreden is, en een luxueuze uitstraling biedt. Wij adviseren een inloopdouche met name voor mensen die minder valide zijn. Zij kunnen zo zonder hulp of risico voor vallen de douche betreden. Het plaatsen van een inloopdouche is een vrij langdurige klus. Een dergelijke badkamerrenovatie kan u daarom beter laten uitvoeren door een erkend renovatie expert uit Kortrijk. Kies zelf de diverse onderdelen uit zoals de douchekop en badkamertegels, en de renovatie zal snel en vakkundig worden uitgevoerd.

badkamer betegelen prijzen

Badkamer betegelen

Tijdens het renoveren van badkamers is het gebruikelijk om tevens de badkamertegels te vervangen. Het betegelen van de vloer is een klus die u eventueel zelf kunt uitvoeren. Wij raden echter aan om voor het betegelen van de muren een badkamerrenovatie expert in te schakelen. Deze zal met behulp van professionele technieken het betegelen in korte tijd afronden, zodat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet. Voor het betegelen hebt u de keuze uit verscheidene soorten badkamertegels. Kies voor speciale Marokkaanse badkamertegels voor een unieke sfeer. Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig om extra informatie over mogelijkheden en prijzen.

badkamer ontwerpen Kortrijk

Badkamer verwarming

Wilt u tijdens de wintermaanden het ook lekker warm hebben wanneer u uit de douchecabine stapt? Dan adviseren wij om tijdens de badkamerrenovatie een verwarming te laten installeren. Een verwarming kan zowel met een eenvoudige radiator worden gemonteerd, of als vloerverwarming. Hoewel een vloerverwarming vele voordelen heeft, is een grootschalige renovatie nodig om dit te kunnen realiseren. Wilt u weten of het plaatsen mogelijk is en of dit binnen uw maximale budget valt? Vul dan onze offertepagina in. Het aanvragen van prijsopgaven is gratis en helemaal vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.

CTB, netwerk van badkamer specialisten. Vergelijk offertes & bespaar!

Wilt u een nieuwe badkamer of juist een badkamerrenovatie? Vergelijk kosteloos badkamer offertes van experts uit Kortrijk!

Badkamerverlichting

Een onderdeel dat vaak door onze klanten uit Kortrijk wordt vergeten bij een renovatie is het aansluiten van badkamerverlichting. Het is natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een standaard plafondlamp in de badkamer, maar dit geef niet het beste licht. Wij adviseren daarom altijd om iets meer werk te maken van de badkamerverlichting. Kies bijvoorbeeld voor spotjes bij de spiegel, en maak gebruik van wandlampen bij de douche. Voor het monteren van de badkamerverlichting gelden wel diverse regels om elektrocutie te voorkomen. Een specialist op het gebied van renoveren kan u hierover informeren, of de badkamerverlichting snel en vakkundig voor u installeren.

Kleine badkamer

In de meeste oudere woningen in Kortrijk zijn de badkamers relatief klein. Het is in deze ruimtes dan vaak ook lastig om alle gewenste sanitair en badkameronderdelen te verwerken. Door efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, is het echter mogelijk om tijdens een renovatie te zorgen voor een sterke stijging in het woongemak. Wilt u weten wat onze renovatie specialisten voor u kunnen betekenen? Geef dan op het offerteformulier de afmetingen van uw badkamer door, en uw eisen aan de nieuwe doucheruimte. Wij zullen op basis daarvan diverse voorbeelden ontwerpen. Desgewenst komen wij ook bij u thuis langs om u van advies te voorzien.

badkamer verlichting Kortrijk

Wastafels: enkel of dubbel?

Een wastafel is onontbeerlijk in de badkamer, maar twee wastafels wordt door sommige mensen als teveel van het goede gezien. Wij krijgen van onze klanten uit Kortrijk dan ook regelmatig de vraag of zij moeten kiezen voor een enkele of dubbele wastafel. Het antwoord hierop is echter volledig afhankelijk van wat u wenst. Wilt u graag met meerdere mensen tegelijk zich kunnen klaarmaken voor de dag? Dan is het plaatsen van twee spoelbakken aan te raden. Door de dubbele wastafel gebruikt u wel ruimte, die u bijvoorbeeld niet meer voor een badkamermeubel kunt gebruiken. Wij helpen u met alle plezier.

gootsteen plaatsen Kortrijk

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen is een gootsteen die tegenwoordig met name in de keuken wordt gebruikt. Het voordeel van een uitstortgootsteen is dat hier in één keer veel water door kan worden weggespoeld. Bij leveranciers in Kortrijk hebt u de keuze uit verschillende soorten uitstortgootstenen. Kies onder meer uit een gootsteen met een opstaande rand, of koop een uitstortgootsteen met een rooster voor de emmer om het gebruiksgemak te verhogen. Wilt u weten of er in uw keuken of schuur een aansluiting is voor het monteren van een uitstortgootsteen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

wastafels Kortrijk

Ventilatie badkamer

Voor een gezonde leefomgeving is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis niet te hoog is. In badkamers is er al snel een hoge luchtvochtigheid doordat de warme en vochtige lucht van het douchen in de ruimte blijft hangen. Wilt u schimmels en gezondheidsrisico’s voorkomen? Laat dan bij een renovatie één of meerdere ventilatoren installeren. Wij bieden verscheidene soorten ventilatoren aan. Kies bijvoorbeeld voor een plafond- of muurventilator. Dit is de meest goedkope oplossing, welke in een korte verbouwtijd gerealiseerd kan worden. Als alternatief voor de standaard ventilator kunt u de buisventilator, kanaal ventilatoren, axiaal of radiaal badkamerventilatoren kiezen.

douche plaatsen Kortrijk

Voordelen van een douchebak

Bij een badkamerrenovatie in Kortrijk hebt u de keuze uit verschillende douches. Wij gaven hierboven bijvoorbeeld al informatie over de voordelen van de inloopdouche, en ook de standaard douchecabine kwam al voorbij. Naast inloopdouches zijn ook verscheidene douchebakken verkrijgbaar. Een douchebak heeft als voordeel dat er bij lekkage eenvoudig een reparatie of renovatie kan worden toegepast. Daarnaast zult u dankzij het basismateriaal van de douchebak ook nooit meer last hebben van koude voeten tijdens het douchen. Een laatste voordeel van een douchebak is dat deze veiliger is dan een gewone tegelvloer in de doucheruimte omdat een douchebak minder glad is.

badkamerkast ontwerpen

Badkamerkasten op maat

Tijdens het renoveren van badkamers worden veelal nieuwe badkamerkasten geplaatst. Hiervoor kunt u een showroom met sanitair bezoeken. Een andere optie is badkamerkasten op maat laten maken. Als u een badkamerkast op maat laat maken dan kunt u ervoor zorgen dat deze precies in de ruimte past. Zo weet u zeker dat u elk hoekje in de badkamer optimaal benut. Daarnaast bent u vrij om de indeling van een badkamerkast te bepalen. Wilt u alleen lades of tevens kastjes? En wat dacht u van een onderverdeling zodat u verschillende vakjes hebt voor bijvoorbeeld nagellakpotjes of tubes tandpasta? Er is van alles mogelijk.

douchecabine met stoomfunctie

Stoom(douche)cabine

Een renovatie is wellicht een goed idee om een stoomcabine toe te voegen. Een stoomcabine is eigenlijk niets anders dan een douchecabine waarin u kunt genieten van een stoomsauna of waarin u kunt douchen. Het formaat komt overeen met een normale douchecabine wat hem geschikt maakt voor de meeste douchecabines. Een stoomcabine is gezond en ontzettend ontspannend. Het is mogelijk om dit effect te vergroten door een aantal elementen toe te voegen aan de cabine. Met behulp van geuren maakt u gebruikt van aromatherapie of gebruik een kleurlamp voor kleurentherapie. Dankzij rustige muziek via een waterdichte mp3-speler ontspant u helemaal.

sauna installeren

Sauna in de badkamer

Houdt u van luxe badkamers waarin u heerlijk kunt ontspannen na een lange dag werken? Wellicht is het installeren van een sauna tijdens een renovatie iets voor u. Als u regelmatig de sauna bezoekt dan heeft dit een positief effect op uw gezondheid. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten en formaten sauna’s. Zo is er een sauna voor één persoon verkrijgbaar maar tevens voor meerdere personen. Door een sauna met glazen wanden te kiezen creëert u een ruimtelijk effect. Net als bij een stoomcabine is het mogelijk om kleurentherapie, aromatherapie en muziek toe te voegen aan een sauna.

vloerverwarming installeren

Vloerverwarming

Denkt u er over na om tijdens een badkamerrenovatie vloerverwarming te installeren? Een goed idee! Badkamertegels voelen al gauw erg koud aan. Dankzij vloerverwarming hebt u altijd warme voeten als u uit bad of de douchecabine stapt. Daarnaast drogen natte badkamertegels sneller. Het plaatsen van vloerverwarming in badkamers heeft ook een aantal nadelen. U spendeert bijvoorbeeld weinig tijd in de ruimte terwijl vloerverwarming een vrij lange opwarmtijd heeft. Daarnaast is vloerverwarming niet altijd mogelijk door de opbouwhoogte van de vloer. Als het wel mogelijk is moet u hier alsnog rekening mee houden. De vloerverwarming ligt dicht op de oppervlakte, dit wilt u niet beschadigen tijdens een volgende renovatie.

badkamerrenovatie offerte Kortrijk

Ligbad of douche?

Bij het renoveren van badkamers moeten verschillende keuzes gemaakt worden, waaronder de keuze tussen een ligbad of douche. Het voordeel van een ligbad is de luxe die het biedt, en het praktische element voor wanneer u kinderen heeft. Het nadeel van ligbaden is dat deze aanzienlijk wat ruimte innemen. Voor de installatie van ligbaden geldt bovendien dat er enige verbouwtijd aan verbonden is in verband met het leidingenstelsel. Het is daarom van u afhankelijk of u het best voor een ligbad of douchecabine kunt kiezen. Wij kunnen eventueel verschillende opties voor de ruimte ontwerpen. Kies uit deze badkamers degene die het meest aansluit bij uw wensen.

Offertes vergelijken

Gaat u uw badkamer in Kortrijk renoveren? Van het vervangen van sanitair zoals een douchebak of wastafel, het betegelen van de hele ruimte of het plaatsen van ramen. U kunt een badkamerrenovatie zo groot maken als u zelf wilt. Zoekt u een installateur die de klus voor u wil uitvoeren? Aarzel dan niet om vandaag nog uw gegevens achter te laten op de offertepagina. Wij zijn namelijk een netwerk van menig installateur in Kortrijk. Wij sturen u gratis en geheel vrijblijvend meerdere (maximaal 5) offertes toe. Deze vergelijkt u op basis van prijs een aanbod waarna u zelf de installateur kiest die langskomt in Kortrijk.