Badkamers Brussel

Badkamers Brussel

Badkamers gaan gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar mee zonder dat zij aan kwaliteit verliezen. Na deze periode is het tijd voor een renovatie van het sanitair zoals een douchecabine of wastafel. Als u bent uitgekeken op de uitstraling dan is het een goed idee om tevens de badkamertegels of het badkamermeubel te vernieuwen. Wilt u uw badkamer laten renoveren of bent u benieuwd naar de kostprijs voor een badkamerrenovatie? Wij zijn een netwerk van menig installateur op het gebied van badkamers in Brussel. Als u uw gegevens en een omschrijving van de renovatie achterlaat op de offertepagina, dan ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt hiervan de prijzen, voorwaarden en het aanbod. U kiest vervolgens zelf de installateur die bij u langs komt voor de renovatie.

Vakmanschap tegen een scherpe prijs

Kiest u voor de hulp van een installateur uit ons netwerk in Brussel voor het renoveren, betegelen of ontwerpen van uw badkamer, dan profiteert u van een hoge vakkundigheid en snelle hulp. Elke installateur heeft ruime ervaring binnen het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd. Wilt u een volledige badkamerrenovatie toepassen, of bent u op zoek naar iemand die enkel de douche kan renoveren? Wij helpen u graag tegen een aantrekkelijke kostprijs. Vraag via het offerteformulier naar de voorwaarden, of vraag om voorbeelden van badkamers die wij hebben aangepast om een idee te krijgen van de mogelijkheden voor een renovatie van uw sanitair.

badkamerrenovatie Brussel

Badkamerrenovatie

Het renoveren van badkamers kan veel verschillende zaken betekenen. Zo kunnen wij een volledige badkamerrenovatie uitvoeren waarbij we alles renoveren. Bij een dergelijke badkamerrenovatie zullen we eerst samen met u de ruimte ontwerpen, en verzorgen wij verder alles van monteren tot betegelen. Het is tevens mogelijk om enkel een deel van het sanitair te renoveren, zoals de installatie van een douchecabine of inloopdouche. Vaak past een kleine renovatie beter binnen het budget, terwijl het wooncomfort wel sterk stijgt. Gaat u de badkamer renoveren en zoekt u een professional uit Brussel die hierbij kan helpen? Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Badkamer ontwerpen

Badkamers kunnen op vele manieren worden ingedeeld, en er is een grote variatie aan designs mogelijk. Laat u de ruimte renoveren, dan is het van belang om deze eerst te ontwerpen voordat u aan de renovatie begint. Het ontwerpen kan gemakkelijk met diverse internetprogramma’s, waarbij u zelf alles kunt uitzoeken van badkamertegels tot badkamermeubel en –verlichting. Hebt u liever een professional die direct met u meekijkt? Vraag dan één van de specialisten in badkamers uit ons netwerk in Brussel om hulp bij het ontwerpen en het uitvoeren van de badkamerrenovatie. Vul op de offertepagina uw wensen in, en wij helpen u spoedig.

badkamermeubels Brussel

Badkamermeubels

Wilt u de renovatie van uw badkamer volledig afronden? Dan dient u ook uw badkamermeubels aan te passen. Een badkamermeubel kan bestaan uit een groot kastgedeelte waarbij de spiegel verwerkt is in het geheel. Er bestaan echter ook vele kleine badkamermeubels, die gericht zijn op het gebruik van zoveel mogelijk functionele ruimte. Bij menig leverancier in Brussel kunt u een standaard badkamermeubel aanschaffen, maar is het tevens mogelijk om een badkamermeubel op maat te laten maken. Een badkamerspecialist uit ons netwerk ontwerpt deze op basis van uw wensen, of kijkt naar de beschikbare bewegingsruimte om u suggesties te doen voor een zo effectief mogelijke indeling.

inloopdouche Brussel

Inloopdouche

Fabrikanten ontwikkelen steeds nieuwe ideeën voor badkamers, om het gebruiksgemak verder te verbeteren. Eén van deze nieuwe ontwikkelingen is de inloopdouche. Deze werd al vaak gebruikt in badkamers voor mensen met een beperking, maar wordt nu ook in particuliere badkamers toegepast. Wilt u graag renoveren, maar niet steeds over de drempel stappen van die lastige douchecabine? Overweeg dan om een inloopdouche te laten installeren. Een inloopdouche heeft geen drempels en kan worden afgesloten met een ondoorzichtige of glazen wand. Kies voor een badkamerrenovatie met inloopdouche voor meer comfort en gebruiksgemak.

badkamer betegelen Brussel

Badkamer betegelen

De renovatie van badkamers is pas compleet wanneer u nieuwe badkamertegels laat zetten. Het betegelen van wanden en vloeren is een klus die u het beste kunt overlaten aan een professional uit Brussel, omdat u bij het betegelen rekening moet houden met onder andere droge en natte zones. Kies zelf uw badkamertegels en laat een badkamerspecialist uit ons netwerk in Brussel het betegelen afhandelen. Door de vloeren met grote badkamertegels te betegelen zorgt u voor een meer ruimtelijk gevoel. Hetzelfde geldt voor het gebruik van lichte badkamertegels. Kleine badkamertegels zorgen voor een landelijke sfeer en uitstraling.

badkamer verwarming

Badkamer verwarming

Wilt u tijdens de renovatie ook iets doen aan de warmteverdeling in de ruimte? U hebt de keuze uit verschillende soorten verwarming beschikbaar voor badkamers. Tegenwoordig verwarmen onze meeste klanten uit Brussel hun badkamers met behulp van een radiator. Het is echter energie-efficiënter om te kiezen voor een vloerverwarming. Door het plaatsen van de vloerverwarming te combineren met een badkamerrenovatie profiteert u van lagere kosten voor materiaal en installatie. Laat vooraf wel een badkamerspecialist kijken naar de ligging van leidingen, deze kan op basis daarvan de beste verdeling van de zones ontwerpen. Kies voor een badkamerverwarming voor een optimaal leefcomfort.

CTB, netwerk van badkamer specialisten. Vergelijk offertes & bespaar!

Wilt u een nieuwe badkamer of juist een badkamerrenovatie? Vergelijk kosteloos badkamer offertes van experts uit Brussel!

Badkamerverlichting

Naast het betegelen van de vloeren en wanden, het installeren van een badkamermeubel en het plaatsen van een douchecabine of inloopdouche, moet er bij het renoveren van badkamers ook aandacht worden besteed aan de badkamerverlichting. Vaak heeft men geen idee dat de badkamerverlichting uit meer kan bestaan dan enkel de plafondlamp. Het is echter mogelijk om te kiezen voor een badkamerverlichting in de spiegel, of extra lampen bij het badkamermeubel. Het installeren van badkamerverlichting dient wel zeer nauwkeurig te gebeuren, zeker wanneer u te maken heeft met natte zones. Eén van onze experts uit Brussel helpt u graag bij het plaatsen van de badkamerverlichting.

Kleine badkamer

Badkamers zijn regelmatig een weggeschoven deel van de woning in Brussel. Dit betekent dat er heel wat badkamers zijn die maar een beperkte ruimte hebben. Om deze dan zo voordelig mogelijk in te delen, hebt u de keuze uit diverse oplossingen. Kijk voordat u een badkamerrenovatie toepast dan ook altijd naar ideeën voor een functioneel badkamermeubel, de verschillende trucjes om alle beschikbare ruimte in te vullen, en om kosten te besparen. Onze professionals kunnen u bovendien helpen bij het ontwerpen van een model, en voorzien u van tips alvorens de renovatie van start gaat. Wij helpen u met alle plezier!

badkamerverlichting Brussel

Wastafels: enkel of dubbel?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag of zij het beste een enkele of dubbele wastafel kunnen laten plaatsen. Het antwoord hierop is afhankelijk van twee factoren: uw exacte wensen voor de badkamer, en het beschikbare budget. In een aantal gevallen is het namelijk nodig om voor het plaatsen van een tweede wastafel de waterleiding aan te passen, wat extra kosten met zich meebrengt. Verder is het antwoord volledig afhankelijk van hoeveel bewegingsruimte en tijd u nodig denkt te hebben in de doucheruimte, en of hiervoor één wastafel voldoende is. Als één voldoende is dan is het installeren van een dubbele wastafel zonde van de ruimte.

kleine badkamer Brussel

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen is een spoelbak die meestal in de schuur of bijruimte geplaatst wordt. Bij onze leveranciers zijn diverse soorten uitstortgootstenen verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een gootsteen met een opstaande rand, of met een rooster waarop de emmer kan worden geplaatst. Ook een uitstortgootsteen met een extra waterbak is een optie. Hebt u specifieke wensen voor de uitstortgootsteen? Geef deze dan aan via onze offertepagina. Wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd van menig badkamerspecialist uit Brussel. Het is aan u om de verkregen prijsopgaven met elkaar te vergelijken aan de hand van de geboden prijzen en producten.

dubbele wastafel Brussel

Ventilatie badkamer

In badkamers zal zich snel vochtige lucht ophopen, die men vervolgens als condens terug ziet op de wanden of het plafond. In een slecht geventileerde ruimte is hierdoor het risico op schimmels en andere vochtproblemen aanzienlijk. De bij ons aangesloten specialisten uit Brussel adviseren daarom om bij een badkamerrenovatie een ventilator te plaatsen. Met een ventilator zal u binnen korte tijd profiteren van een aangename luchtvochtigheid tijdens het douchen, en hebt u onder andere minder last van beslagen spiegels. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een badkamerrenovatie en een geventileerde badkamer? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

douchebak Brussel

Voordelen van een douchebak

Er zijn vele soorten douches verkrijgbaar, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Een douchebak is een vrij standaard douchevariant, en is steeds minder populair. Toch heeft een douche met douchebak vele voordelen ten opzichte van andere douche varianten. Zo is de douchebak veiliger dan wanneer men douchet op een gladde vloer. Daarnaast hebt u in de douchebak vrijwel nooit last van koude voeten, door het materiaal waarvan de bak is gemaakt. Het is tevens een optie om te kiezen voor een douchebak met vlakke rand, voor minder valide personen. Een laatste voordeel zijn de eenvoudige reparatie en renovatie mogelijkheden bij beschadigingen.

badkamerkasten op maat

Badkamerkasten op maat

Een badkamerrenovatie is wellicht een goed moment om badkamerkasten op maat te laten maken. Als u badkamerkasten op maat laat maken dan kunt u deze laten matchen met de rest van het sanitair. Een ander groot voordeel is dat u elk hoekje optimaal zult benutten. Het is namelijk denkbaar dat badkamers hoekjes hebben waar standaard badkamerkasten niet in passen. Het is zonde als u hierdoor ruimte verliest. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om de kasten net iets hoger, breder of dieper te maken waardoor u nog meer opbergruimte creëert. U bent bovendien verzekerd van kwaliteit wanneer u badkamerkasten op maat laat maken.

stoomcabine Brussel

Stoom(douche)cabine

Houdt u van luxe en ontspanning? Laat tijdens het renoveren een stoomcabine, of stoomdouchecabine plaatsen. Een stoomcabine is een soort sauna, maar dan met een hogere luchtvochtigheid. Hierdoor is de warmte beter verdraagbaar. De cabine zorgt voor ontspanning van de geest en het lichaam. Het is mogelijk om een stoomdouchecabine te installeren. Deze is tevens te gebruiken als douchecabine. Er zijn cabines verkrijgbaar voor verschillende badkamers. Hebt u een kleine ruimte, dan is een stoomcabine voor 1 persoon ideaal. Hebt u meer plek dan is het mogelijk om een stoomcabine geschikt voor meerdere personen te plaatsen.

sauna in badkamer

Sauna in de badkamer

Een sauna heeft vele voordelen. Dankzij de hoge temperaturen (70°C tot 100°C) en de lage luchtvochtigheid ontspant u. Daarnaast verdwijnen bij regelmatig gebruik schadelijke stoffen het lichaam via de poriën door het zweten. Hierdoor verbeterd de conditie, bloedcirculatie en wordt de weerstand verhoogd. Als u ruimte over hebt tijdens een badkamerrenovatie dan is het installeren van een sauna zeker een goed idee. Bij een sauna hebt u tevens de keuze uit verschillende soorten , bijvoorbeeld een droge of vochtige sauna of een sauna voor meerdere personen. Het is bovendien een optie om een sauna op maat te laten maken.

vloerverwarming badkamer Brussel

Vloerverwarming

De kans is groot dat u ’s ochtends vroeg op sokken of blote voeten de badkamer instapt. De vloertegels in badkamers voelen al gauw erg koud aan. Niet fijn! Daarnaast hebt u in een badkamer meestal niet veel kleding aan. Het is dus belangrijk dat de temperatuur goed is. Een oplossing hiervoor is het installeren van vloerverwarming. In een goed geïsoleerde woning volstaat vloerverwarming. In de meeste woningen is het echter verstandig om dit aan te vullen met een handdoekwarmer. Wilt u tijdens het renoveren vloerverwarming laten installeren? Controleer dan eerst of dit mogelijk is. In sommige gevallen laat de vloeropbouwhoogte dit namelijk niet toe.

badkamerrenovatie offerte

Ligbad of douche?

Voordat u een renovatie kan toepassen moet u vele keuzes maken, op basis waarvan wij de nieuwe ruimte voor u kunnen ontwerpen. Eén van de zaken waaruit u moet kiezen is of u heen douche voldoende vindt, of dat u deze wilt combineren met een ligbad. Kiest u voor een douche, dan heeft u weer de keuze uit onder andere een inloopdouche of een douchecabine. De voordelen van enkel een douche zijn de ruimtebesparing en het feit dat u een douchecabine in ieder geval in elke hoek kunt plaatsen. Een ligbad levert daarentegen een hoog wooncomfort en gevoel van luxe op.

Offertes vergelijken

Zoekt u een badkamerspecialist in Brussel die een wastafel of ander sanitair kan installeren? Bent u benieuwd naar de kostprijs van een badkamerrenovatie bij u thuis? Of wilt u een badkamermeubel of douchecabine op maat laten maken? Wij zijn een netwerk van installateurs met ervaring op het gebied van badkamers en ramen. De specialisten hebben ruime ervaring met het renoveren van badkamers. Vul op de offertepagina uw wensen nauwkeurig in, en wij sturen u spoedig enkele offertes op maat toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en voorwaarden. U kiest zelf welke installateur langskomt in Brussel. U kunt ons netwerk ook inschakelen voor het plaatsen van ramen in Brussel.