Expert in badkamers
Vraag vrijblijvende offertes aan

Badkamers Brussel


Voor veel mensen in Brussel is de badkamer de ruimte om de dag te beginnen. Wanneer mensen niet tevreden zijn over hun badkamer, dan is een badkamerrenovatie een goede oplossing. Ook als de kwaliteit van het sanitair nog goed is, is renoveren een goede zet: dit verhoogt uw woongenot namelijk enorm. Daarnaast zorgt een renovatie ook nog voor een flinke waardevermeerdering van uw woning.

Op deze pagina leest u wat er mogelijk is bij een renovatie: zowel als u nieuw sanitair laat plaatsen, maar ook als u de ruimte volledig wil renoveren Ook krijgt u een indicatie van de kostprijs en leest u hoe u bespaart op het renoveren. Wilt u dit ook? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes!

Waarom een renovatie via CTB?

Wist u dat elke badkamerspecialist zijn of haar eigen tarief mag hanteren? Hierdoor ontstaan er flinke prijsverschillen! Door meerdere installateurs met elkaar te vergelijken bespaart u dus flink op de totaalprijs. Klinkt dit als veel werk? Dat is het niet! Via onze offertepagina doet u met één muisklik een offerteaanvraag bij maximaal 6 specialisten uit uw eigen regio! Dit zijn de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend.
 • U krijgt een duidelijk overzicht van de prijzen van specialisten uit Brussel.
 • U kiest de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!
badkamerrenovatie Brussel

Wat voor badkamerrenovatie?

Er zijn drie manieren om een badkamerrenovatie uit te voeren: u kunt een compleet nieuwe badkamer aanschaffen en laten monteren, u kunt een kleine renovatie uitvoeren en het is een optie om badkamers compleet te renoveren. Zo is er, ook binnen een klein budget, altijd een mogelijkheid om badkamers flink op te knappen en naar uw smaak te maken. Wat kiest u?

 • Nieuwe badkamer
 • Kleine badkamerrenovatie
 • Grote renovatie

Nieuwe badkamer plaatsen

Wie zijn badkamer verplaatst heeft een compleet nieuwe badkamer nodig. Dit is een goede manier om de badruimte van uw dromen te realiseren! Bij een badkamers moet overal aan gedacht worden: aan de stijl van de tegels en meubels, maar ook over het verleggen van leidingen, het verplaatsen van de afvoer en een lichtplan. Badkamers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Kiest u voor de gezellige, landelijke sfeer met warme kleuren en sierlijke badkamermeubels? Of wilt u juist zo weinig mogelijk poespas, zodat u ’s ochtends rustig uw dag kunt starten? Geef uw wensen aan en de badkamerspecialist uit Brussel neemt dit mee in zijn ontwerp.

Kleine badkamerrenovatie

Onder een kleine badkamerrenovatie verstaan wij over het algemeen renoveren zonder breekwerk. Dat wil zeggen dat de badkamers bij kleine renovaties grotendeels intact blijven en dat alleen de sanitaire installaties vervangen worden. Dit is een snelle en relatief goedkope manier om de ruimte toch een compleet andere uitstraling te geven. Een kleine renovatie kan al in 1 dag uitgevoerd worden!

Grote badkamerrenovatie

Bij een grote badkamerrenovatie vindt wel breekwerk plaats. Dit varieert per situatie. Misschien wilt u de complete ruimte strippen om het vervolgens weer opnieuw op te bouwen. Het kan ook zijn dat u alleen de vloertegels wilt vervangen en de wandtegels intact wilt houden. Houd bij een grote badkamerrenovatie rekening met een langere verbouwing, gemiddeld is deze in 1 week afgerond.

Prijstabel: badkamerrenovatie prijzen

Onderdeel van badkamerrenovatieGemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Badkamertegels€42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator)Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Badkamerventilator€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra€150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal en btw. Nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Badkamerrenovatie prijzen

De prijzen voor een renovatie lopen uiteen en zijn grotendeels afhankelijk van de keuzes die u maakt. Laat u een kleine renovatie uitvoeren en wilt u alleen de douche en de lavabo vervangen? Een douche kost, inclusief plaatsing, slechts €600,- tot €1.900,-.

Een wastafel schaft u al aan vanaf €400,-. Wilt u juist groots renoveren, dan is een badkamerontwerp onmisbaar: dit kost ongeveer €310,- tot €450,-. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde kostprijs per onderdeel. Wilt u een duidelijk overzicht van de totaalprijs, vraag dan vrijblijvend offertes aan. Hierin worden alle kosten meegenomen.

Werkwijze bij renovatie

Elke renovatie begint met een plan. U laat bij een vakman uit Brussel eerst een ontwerp opstellen of bespreekt uw wensen met betrekking tot de renovatie. Vervolgens komen de vakmannen uit Brussel op een afgesproken datum bij u langs om te starten met de werkzaamheden.

Bij een kleine renovatie vervangen zij uw sanitaire installaties en is de renovatie al binnen één werkdag uitgevoerd.

Bij grotere projecten beginnen de installateurs met het sloopwerk. Dit neemt vaak één werkdag in beslag. Daarna verplaatsen zij eerst alle leidingen zodat deze op de goede plek liggen en betegelen de ruimte daarna opnieuw. Tot slot monteren zij uw sanitair. Dit neemt ongeveer een werkweek in beslag.

Bespaar tot 40% op uw badkamerrenovatie in Brussel!

Maak gebruik van ons netwerk en vind de specialist met het scherpste aanbod.

Gratis offertes ontvangen
badkamer ontwerp in Brussel

Badkamer ontwerpen

Voordat u een doucheruimte kunt renoveren, is het noodzakelijk om een ontwerp te maken van de plannen. Het ontwerpen van nieuwe badkamers is een taak die u het beste kunt overlaten aan een badkamerrenovatie expert. Deze zal snel de ruimte ontwerpen op basis van uw wensen, en deze vervolgens met u bespreken. Wilt u inspiratie opdoen voordat u uw eigen ruimte laat ontwerpen? De installateur uit Brussel beschikt vaak over voorbeelden van andere badkamers met dezelfde afmetingen als uw ruimte. Houd bij het ontwerpen rekening met de badkamerverlichting en plaatsing van badkamermeubels.

Kosten badkamer ontwerp

Het badkamerontwerp is onmisbaar bij een grote renovatie. Zeker als u de indeling wilt veranderen. Natuurlijk zitten hier ook kosten aan verbonden. Het adviesgesprek zelf kost zelf ongeveer €80 tot €250,-. Voor het ontwerp in 3D betaalt u gemiddeld €290,-. Hiernaast kunt u nog kiezen voor opties als een kleuradvies of lichtplan. Een lichtplan kost ongeveer €195,- en een kleuradvies heeft een kostprijs van €140,-.

badkamer Brussel

Nieuwe indeling

Bij grote renovaties is er altijd de mogelijkheid om de indeling volledig om te gooien. Dit is een goede keuze: met het omgooien van de indeling weten experts de ruimte in badkamers optimaal te benutten. Dit betekent voldoende bergruimte met minimale inspanning. Door te schuiven met het sanitair ontstaat er misschien voldoende ruimte voor een dubbele wastafel, terwijl deze in uw huidige opstelling echt niet past. U kunt niet zomaar een ander ontwerp realiseren. Hiervoor is het noodzakelijk dat de waterleidingen en riolering verlegd wordt. Schakel daarom altijd de hulp van een ervaren vakman uit Brussel in.

Nieuw sanitair

Een goedkope manier om badkamers op te knappen, is met de installatie van nieuw sanitair. Dit heeft namelijk een flinke invloed op de uitstraling. Zo geeft een toilet met wandcloset een hele moderne sfeer en zorgt een ligbad op pootjes voor een landelijke uitstraling. Door alle meubels op elkaar af te stemmen ontstaat er eenheid, waardoor het huis in waarde stijgt.

inloopdouche in Brussel plaatsen

Inloopdouche

Er zijn diverse redenen waarom u bij een renovatie kunt kiezen voor een inloopdouche in plaats van een douchecabine. Een inloopdouche is ten eerste een luxueuze oplossing, die zorgt voor een stijlvolle aanblik van de doucheruimte. Een ander belangrijk voordeel van een inloopdouche, is dat u deze rechtstreeks op de tegelvloer plaatst. Zo heeft u geen hoge instap en is de inloopdouche makkelijk toegankelijk voor praktisch iedereen. Een inloopdouche kunt u eventueel wel met douchebak installeren. Kies dan bijvoorbeeld voor een douchebak die in de vloer verwerkt is. Ook dan is er geen instap op over te struikelen, waardoor de inloopdouche ook geschikt is voor mindervalide mensen in Brussel.

Inloopdouche prijzen

Overweegt u de aanschaf van een inloopdouche? Dat kan relatief voordelig vanaf een prijs van €600,-, inclusief plaatsing. Hierbij kiest u voor een voordelige douchebak van ongeveer €150,- tot €200,- en een standaard douchewand van veiligheidsglas. Dit kost gemiddeld €100,-. Voor de goedkoopste optie kiest u bovendien simpel douchebeslag, met een gemiddelde prijs van €50,- tot €100,-. Daarna blijven enkel de montage kosten over.

stoomdouchecabine

Stoom(douche)cabine

Wat is er fijner dan genieten in een stoomsauna wanneer u wilt? Tegenwoordig valt tijdens het renoveren steeds vaker de keuze op het installeren van een stoomcabine. Een stoomcabine is eigenlijk een douchecabine en stoomsauna in één met het formaat van een normale douchecabine. Hierdoor is het tevens geschikt voor de wat kleinere badkamers. Als u regelmatig een stoomcabine gebruikt dan heeft dit een positieve invloed op uw lichaam. De damp reinigt uw huid, opent de luchtwegen en verlicht spanning in gewrichten en spieren. Daarnaast zien badkamers voorzien van een stoomcabine er al gauw erg stijlvol en luxe uit.

Douchecabine kosten

Er zijn enorm veel verschillende soorten douchecabines verkrijgbaar. Een simpele, goedkope douchecabine koopt u al vanaf €600,-. Hierbij zit alles erop en eraan: douchebak, cabine en het douchebeslag, zoals de kraan, stang en douchekop. Een luxe stoomdouchecabine is uiteraard iets duurder. De prijs hiervan ligt ongeveer tussen de €900,- en €1.000,-.

douchebak plaatsen Brussel

Voordelen van een douchebak

Gaat u binnenkort renoveren en weet u niet goed of u voor een inloopdouche of standaard douche moet kiezen? Wij hebben hierboven al de voordelen van een douche met eenvoudige inloop aangegeven, hier vindt u de voordelen van een gewone douchebak met of zonder douchecabine. Een douchebak is ten eerste veiliger dan een tegelvloer, doordat u minder snel uitglijdt. Daarnaast biedt de douchebak extra comfort, doordat het materiaal een warme ondergrond geeft. U zult nooit meer last hebben van koude voeten tijdens het douchen! Tot slot is het ook eenvoudig om de douchebak te onderhouden wanneer lekkage of andere vochtproblemen ontstaan.

Prijzen douchebak

Een goedkope douchebak is al vanaf €100,- verkrijgbaar. Dit zijn vaak wel de kleinere douchebakken die bovenop de vloer geplaatst worden. Wilt u een douchebak die in de vloer verzonken is? Houd dan rekening met prijzen rond de €600,- tot €700,-. Hier zit de montage wel bij inbegrepen en dat is een groot deel van de totale kostprijs.

wastafel Brussel

Wastafels: enkel of dubbel?

Bij het renoveren moet u kiezen uit vele soorten badkamermeubels. U moet onder andere kiezen of uw lavabo enkel of dubbel wordt. Het voordeel van een enkele spoelbak is dat u meer ruimte overheeft voor een badkamermeubel, en geen aanpassingen hoeft te doen aan de waterleiding.

Een dubbele wastafel brengt weer andere voordelen met zich mee, zoals minder wachttijd voor het gebruik, en extra plek om verschillende toiletartikelen uit te stallen. Bent u van plan om te renoveren en wilt u weten wat de beste keus is? Laat u dan adviseren door een badkamerspecialist uit Brussel. Wij helpen u graag verder.

Wastafel prijzen

Gemiddeld ligt de prijs voor een lavabo tussen de €400,- tot €800,-. De kostprijs is afhankelijk van de keuzes die u neemt. Een dubbele wastafel heeft een hogere prijs, gemiddeld tussen de €700,- en €800,-. Voor een enkele wastafel betaalt u, inclusief plaatsing, ongeveer€400,- tot €500,-.

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen was traditioneel de meest gebruikte spoelbak in wastafels. Sinds het eerste ontwerp zijn er verschillende aanpassingen gedaan aan de vorm van de spoelbak, en wordt de uitstortgootsteen voornamelijk gebruikt in keukens en bijruimtes. Een uitstortgootsteen is namelijk vooral geschikt grote hoeveelheden water.
U hebt de keuze uit uitstortgootstenen in verschillende soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een spoelbak met opstaande rand, of met een rooster waarop een emmer kan worden geplaatst. Ook uitstortgootstenen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zodat er altijd een passend model verkrijgbaar is!

Sanitair van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!

Renoveer uw badkamer tegen scherpe prijzen en bespaar tot 40% op de kosten!

Ontvangen meerdere offertes

badkamermeubels Brussel

Nieuwe badkamermeubels

In de meeste badkamers staan ook diverse badkamermeubels. Een badkamermeubel is meestal een kast waarin de handdoeken en doucheartikelen worden geplaatst. Er zijn veel verschillende soorten en maken badkamermeubels verkrijgbaar bij de installateurs uit Brussel. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een spiegel en lavabo in het meubel te verwerken. Ook heeft u de keus uit vele materialen, kleuren en vormen. Heeft u bij diverse showrooms gekeken maar heeft u niet kunnen vinden wat u zoekt? Laat een badkamerspecialist uit Brussel dan een badkamermeubel op maat ontwerpen. Uiteraard liggen de kosten voor het ontwerpen een stuk hoger, maar deze voldoen wel aan uw eisen.

Badkamermeubels prijzen

Badkamers zijn niet compleet zonder badkamermeubel. Er zijn veel verschillende soorten meubels. Voor iedere stijl is een geschikt badkamermeubel te vinden. Een meubel met enkele lavabo heeft een gemiddelde kostprijs van €600,- en meubels met dubbele wastafels hebben een kostprijs van gemiddeld €800,-. Bij een badkamermeubel op maat kan de prijs oplopen tot wel €2.000,-.

badkamerkasten op maat

Badkamerkasten op maat

Een badkamer is niet compleet zonder opbergruimte. Badkamers hebben echter veelal een beperkte ruimte waarin u kasten kwijt kunt. Vooral wanneer de ruimte is voorzien van kleine hoekjes of schuine wanden. Een oplossing hiervoor is het monteren van badkamerkasten op maat. Badkamerkasten op maat zijn ideaal omdat u ze helemaal kan aanpassen aan uw eigen badkamer. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hoge smalle kast voorzien van badkamerverlichting wanneer u deze opent? Of juist een lage, brede voor onder de wastafel? Als u badkamerkasten op maat laat maken is het bovendien mogelijk om ze te matchen met andere meubels zoals het badkamermeubel.

Badkamerkasten op maat prijzen

Elk meubel dat u op maat laat ontwerpen is duurder dan standaard meubels. Een badkamerkast op maat ontwerpen heeft gelukkig vele voordelen, waardoor deze de hogere kostprijs zeker waard is. Een simpele badkamerkast op maat, zonder deuren is al verkrijgbaar vanaf €600,- tot €800,-.


badkamer betegelen Brussel

Badkamer betegelen

In de meeste badkamers wordt een deel van de muren en de vloer voorzien van badkamertegels. Dit komt doordat het betegelen relatief weinig kosten met zich meebrengt, en zorgt voor een hygiënisch en makkelijk te onderhouden oppervlak. Het betegelen van badkamers is een klus die enige handigheid vereist. Vakmannen starten vaak met het betegelen van de vloer, omdat dit het verzakken van de wandtegels voorkomt. Het is enorm belangrijk dat de wand- en vloertegels volledig waterdicht zijn, dit is alleen het geval als badkamers vakkundig betegeld zijn. Ga daarom niet zomaar zelf aan de slag, maar schakel een ervaren installateur uit Brussel in.

Badkamer betegelen prijzen

Bij het betegelen van de badkamer moet u rekening houden met 2 factoren: de kostprijs voor het tegelen en de kostprijs van de tegels zelf. Keramische tegels zijn relatief voordelig te kopen, vanaf €55,- per m². Voor het betegelen betaalt u gemiddeld €25,- tot €40,- per m². Vind daarom de goedkoopste tegelwerker door offertes met elkaar te vergelijken.

badkamer verwarming

Badkamer verwarming

Laat u de ruimte renoveren? Dan is het verstandig om ook te kijken naar de verwarming. De meeste badkamers worden verwarmd door standaard radiatoren. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar een radiator is in kleine badkamers wel zonde van de ruimte. Door deze weg te halen ontstaat er misschien een hoop extra ruimte die u kunt benutten.

Tegenwoordig zijn er daarom ook speciale radiatoren verkrijgbaar. Denk aan paneelradiatoren die u boven uw ligbad kunt plaatsen. Of een handdoekrek dat ook de ruimte verwarmt: zo vangt u twee vliegen in één slag!

Badkamerverwarming prijzen

Een standaard radiator is goedkoop aan te schaffen: deze koopt u al vanaf €100,-. Toch draagt dit niet bij aan de uitstraling van uw badkamer. Steeds meer mensen uit Brussel kiezen daarom voor een speciale of designradiator. Hiervan starten de prijzen rond de €150,- tot €200,-. Een elektrische radiator is vaak iets duurder, en heeft een gemiddelde prijs van €300,-.

Badkamerrenovatie? Laat ook uw badkamertegels vervangen!

Nieuwe badkamertegels maken uw nieuwe badkamer compleet. Vergelijk offertes en bespaar!

Offertes aanvragen
vloerverwarming badkamer Brussel

Vloerverwarming

Als u ’s ochtends op blote voeten uit bed stapt dan is dit op de vloerbedekking van uw slaapkamer geen probleem. De badkamertegels zullen echter wel erg koud aanvoelen! Er is dan ook niets fijner dan vloerverwarming in badkamers. Afhankelijk van de grootte van de kamer volstaat alleen vloerverwarming in de meeste gevallen niet. Een installateur zal u dan ook aanraden om tevens een handdoekradiator te plaatsen. Vloerverwarming installeren tijdens het renoveren is geen eenvoudige klus. Het is daarnaast niet altijd mogelijk in verband met de opbouwhoogte van de vloer. Houd hier rekening mee voordat u begint met renoveren.

Vloerverwarming badkamer kosten

De prijs voor vloerverwarming in de badkamer is afhankelijk van de hart tot hart afstand. Voor het hoogste comfort laat u de leidingen relatief dicht bij elkaar houden, zo warmt de badkamer het snelst op. De prijs ligt dan tussen de €760,- en €835,- voor een ruimte van 10m². Bij een grotere afstand kunt u met hetzelfde materiaal een ruimte van 20 m² verwarmen.

badkamerverlichting

Badkamerverlichting

Bij grote renovaties of bij de aankoop van een nieuwe badkamer wordt ook nagedacht over de badkamerverlichting. Dit lijkt misschien een detail, maar kan een enorme invloed hebben op uw dag.

Als u uw dag begint en eindigt in een zacht licht dan creëert dat rust. Dit geeft u waarschijnlijk een stuk beter gevoel dan wanneer de badruimte verlicht wordt met gele tl-verlichting. Bovendien is het tegenwoordig een optie om een dimmer te installeren. Met een dimmer bepaalt u zelf hoe fel u de lampen wilt hebben. Hiermee creëert u gemakkelijk de gewenste sfeer.

Kosten badkamerverlichting

Kwalitatieve badkamerverlichting kost gemiddeld €300,-.In deze kostprijs zit onder andere het opstellen van een lichtplan verwerkt, dit kost ongeveer €195,-. De lampen zelf hebben een prijs van €100,- tot €150,-. Hier zitten ook de montagekosten in verwerkt. Uiteraard kunt u hierop besparen door te kiezen voor goedkopere verlichting.

ventilatie badkamer in Brussel

Ventilatie badkamer

Ventilatie in de badkamer is enorm belangrijk. Bij een gebrek aan ventilatie stijgt de luchtvochtigheid in de ruimte enorm, en loopt u het risico op vochtplekken en schimmels die nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. De badkamerrenovatie specialisten uit Brussel installeren, indien gewenst, snel en vakkundig een ventilatierooster of een andere ventilator voor u. U hebt de keuze uit verscheidene soorten ventilatoren, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Voorbeelden zijn de centrifugaal ventilator, de buisventilator en de standaard plafond- en muurventilatoren. Welke variant de juiste keuze is, is afhankelijk van uw budget en wensen voor ventilatie.

Badkamerventilatie kosten

Laat u een simpele ventilator in de badkamer plaatsen? Dan ligt de prijs relatief laag, ongeveer rond de €90,-. Er zijn echter ook luxere modellen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met een automatische timer of ventilatoren die aangaan op het moment dat u het licht inschakelt. Hierbij lopen de prijzen op tot ongeveer €250,- per stuk.

sauna in badkamer

Sauna in de badkamer

Een sauna zorgt voor ontspanning maar heeft daarnaast tevens een positieve invloed op uw lichaam. Afvalstoffen verdwijnen uit uw lichaam omdat de warmte ervoor zorgt dat uw bloedsomloop versnelt. Daarnaast ververst u de vochtreserves in uw lichaam doordat u transpireert. De meeste sauna’s hebben bovendien kleurentherapie wat zorgt voor een betere gemoedstoestand. Door een ingebouwde radio geniet u van rustgevende muziek. Hierdoor creëert u eenvoudig een wellness gevoel. Wilt u dit gevoel helemaal compleet maken? Laat tijdens een renovatie badkamertegels in natuurlijke kleuren plaatsen. Voordat u het weet geniet u in uw eigen privé wellnesscentrum in Brussel.

Kosten sauna in badkamer

Een luxe sauna met stoombad is een flinke investering. Hiervan ligt de prijs rond de €2.500,- en als u deze laat installeren loopt de totaalprijs op tot ongeveer €3.000,-. Natuurlijk zijn er ook goedkopere, simpele sauna’s verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met infrarood verwarming. Deze kostprijs ligt ongeveer rond de €600,-. Met installatie betaalt u dan gemiddeld €1.000,-.

Ligbad of douche?

De klanten van badkamerspecialisten in Brussel vragen nog regelmatig of zij beter kunnen kiezen voor een ligbad of douche. Helaas is het antwoord niet zo simpel: dit is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden binnen de beperkte ruimte. Zo is het bij enkele badkamers bijvoorbeeld niet mogelijk om een ligbad te plaatsen, en is het noodzakelijk om over de juiste wateraansluitingen te beschikken. Daarnaast is het van belang om te kijken naar het beschikbare budget, en de verwachtte mate dat u gebruik gaat maken van het bad of de douche. Weeg de kostprijs en nadelen tegen elkaar af, en kies of u het beste een bad of douche kunt plaatsen bij het renoveren.

Kleine badkamer

Hoewel de meeste badkamers in Brussel een redelijke afmeting hebben, beschikken oude huizen vaak nog over kleine badkamers. Een kleine doucheruimte zal echter ook periodiek van een renovatie moeten worden voorzien, juist om de ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Een aantal van onze specialisten heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van kleine badkamers, en het uitvoeren van de bijbehorende badkamerrenovatie. Wilt u weten welke mogelijkheden u hebt op het gebied van een renovatie, en wilt u meer informatie over de prijzen die komen kijken bij het renoveren? Neem dan vandaag nog contact met ons op door uw gegevens achter te laten op de offertepagina.

Verplaatsing van de badkamer

Is uw badkamer op de begane grond en wilt u deze het liefst verplaatsen naar de eerste verdieping? Dit is een flinke renovatie waarbij u zeker de hulp van een vakman uit Brussel nodig hebt. Er komt namelijk een hoop bij kijken.

Zo is niet elke kamer direct geschikt om als badkamer in te richten, en als u zelfs een ligbad wil plaatsen is het belangrijk om eerst te berekenen of de vloer dit gewicht kan dragen.

Resultaat na een complete badkamerrenovatie

Uw badkamerrenovatie in 1 dag afgerond!

Schakel snel éen van de badkamerspecialisten uit Brussel in en profiteer van lage kostprijzen!

Vraag vrijblijvend offertes aan

5 tips bij badkamerrenovatie

Als u binnenkort gaat renoveren of geïnteresseerd bent in een badkamerrenovatie, dan kunnen de onderstaande tips u helpen bij de voorbereiding. Goed beginnen is half winnen! Bovendien staat een badkamerspecialist uit Brussel u graag te hulp, zodat u zeker weet dat uw badkamer van hoge kwaliteit is.

1. Laat leidingen controleren

Hoewel u nu misschien nog geen problemen hebt, kan het zijn dat uw waterleidingen al flink verouderd zijn. Als u toch gaan renoveren, is het verstandig de leidingen te controleren op bijvoorbeeld kalkvorming. Indien nodig kunt u ze nu snel en goedkoop laten vervangen.

2. Plannen

Maak een duidelijke planning met betrekking tot de renovatie. Weet bijvoorbeeld wanneer de werkzaamheden van start gaan, en wanneer deze afgerond zouden moeten zijn. Maak ook afspraken over eventuele werkzaamheden die u zelf uitvoert. Bedenk tot slot een alternatieve ruimte om te douchen zolang het verbouwen duurt.

3. Schetsen

Wie de hulp inschakelt van een badkamerspecialist krijgt een badkamerontwerp van een vakman. Maar het is ook verstandig om zelf alvast te schetsen. Zo krijgt u een goed beeld van wat er mogelijk is in de ruimte en wat u precies wilt bereiken. Neem deze schetsen mee naar het adviesgesprek met de installateur.

4. Duidelijke afspraken

Door duidelijke afspraken te maken is voor beide partijen duidelijk wat er verwacht wordt. Zo bent u ook op de hoogte van de planning en weet het als de werkzaamheden voor- of achterlopen. Daarnaast is het een goede manier om te voorkomen dat u achteraf onverwachte kosten moet betalen. Laat deze afspraken daarom vastleggen in de overeenkomst.

5. Badkamermeubels en sanitair

Wilt u een grote renovatie uitvoeren maar toch zoveel mogelijk besparen? De badkamermeubels en de sanitaire installaties hebben een grote invloed op de totaalprijs.

Kies voor B-merken of oudere lijnen om de kostprijs laag te houden. Vaak scheelt dit in kwaliteit bijna niets maar de prijs is wel een stuk aantrekkelijker.

Premie badkamerrenovatie

Het is tegenwoordig mogelijk om een premie aan te vragen bij een badkamerrenovatie. Hiermee krijgt u een deel van de investering weer terug, waardoor u de kosten laag houdt. Er zijn onder andere de volgende premies beschikbaar:

 • De renovatiepremie: deze kunt u aanvragen als uw sanitair minimaal 30 jaar oud is en vervangen moet worden. De hoogte en voorwaarden van deze premie leest u op vlaanderen.be.
 • De verbeteringspremie: deze premie is beschikbaar voor iedereen wiens sanitaire installaties ouder zijn dan 25 jaar. De hoogte is afhankelijk van uw inkomen. Meer hierover leest u op
  vlaanderen.be.
 • De aanpassingspremie: beschikbaar voor onder andere 65-plusser die hun badkamer vanwege hun leeftijd noodzakelijk moeten aanpassen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Zoekt u een installateur uit Brussel met ervaring in het renoveren en ontwerpen van badkamers? Van het plaatsen van een wastafel of douchecabine tot het aanbrengen van badkamertegels: laat uw renovatie uitvoeren door een vakman uit de regio Brussel. Wij geven u de mogelijkheid om de prijsopgaven van meerdere vakmannen met elkaar te vergelijken. Zo kiest u gemakkelijk voor de installateur met het scherpste aanbod en bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! Wilt u dit ook? Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend.

De specialisten uit ons netwerk bieden daarnaast ook aantrekkelijke prijzen voor het vervangen van ramen.

badkamers renoveren Brussel