Expert in badkamers
Vraag vrijblijvende offertes aan

Badkamers Aalst


Een badkamerspecialist uit Aalst op het gebied van badkamers zorgt er met een badkamerrenovatie dat uw badkamer er weer als nieuw uit ziet. Geniet bijvoorbeeld van een comfortabele sauna of een ruime inloopdouche. Door de badkamer te renoveren is er veel mogelijk. Hierover leest u alles op deze pagina. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde prijzen van de renovatie.

Bespaar tot wel 40% op de renovatiekosten! Vul het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen te ontvangen. Vergelijk de aanbiedingen van badkamerspecialisten uit de regio Aalst. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de renovatiewerkzaamheden.

Waarom een renovatie via CTB?

Door gebruik te maken van onze offertedienst profiteert u van een aantal voordelen. Zo is er altijd een specialist bij u in de buurt, hierdoor bespaart u op de voorrijkosten. U bespaart ook door gratis offertes te vergelijken. Met een specialist uit ons netwerk bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. De belangrijkste voordelen:

  • Uitgebreid netwerk van specialisten uit Aalst.
  • U ontvangt gratis offertes met uitstekende prijs-kwaliteitsverhoudingen.
  • U bespaart tot wel 40% op de kostprijs voor de renovatie!
badkamerrenovatie Aalst

Wat voor badkamerrenovatie?

Een renovatie is al mogelijk van het vervangen van een klein onderdeel, tot een zeer grote renovatie. Uiteraard is het ook mogelijk om een compleet nieuwe badkamer te monteren door een installateur uit Aalst. Een renovatie is mogelijk voor kleine of voor grote badkamers. Alle soorten op een rijtje:

  • Nieuwe badkamer plaatsen
  • Kleine badkamerrenovatie
  • Grote badkamerrenovatie

Nieuwe badkamer plaatsen

Is uw badkamer verouderd? Is het sanitair beschadigd? Of wilt u graag de badkamer van uw dromen laten installeren door een installateur? Door een compleet nieuwe badkamer te installeren is dit mogelijk! Kies bijvoorbeeld voor warme tinten en een landelijke uitstraling.

Tegenwoordig zien we in Aalst ook steeds meer dat er gekozen wordt voor een moderne en strakke uitstraling. Lichte kleuren, soms in combinatie met natuurlijke elementen (zoals een muur van hout) zijn zeer populair. Een ander voordeel van nieuwe badkamers is dat u zelf bepaalt welk sanitair u wilt monteren.

Kleine badkamerrenovatie

Bij een kleine badkamerrenovatie komt er geen hak- of breekwerk aan te pas. Dit scheelt in het bouwafval, maar ook in de tijd dat de verbouwing duurt. Misschien wilt u wel uw standaard toilet laten vervangen door een hangtoilet voor een ruimtelijk effect. Een kleine badkamerrenovatie bestaat uit het aanpassen of vervangen van een paar onderdelen van badkamers en is vaak binnen 1 dag afgerond.

Grote badkamerrenovatie

Een kleine badkamerrenovatie is een optie, maar als u het groter wilt aanpakken is een grote badkamerrenovatie geschikter. Dit kost ongeveer 1 week. Hierbij komt er wel hak- en breekwerk aan te pas, maar u kunt u badkamer de uitstraling even die u graag wilt. Vervang bijvoorbeeld het sanitair of laat eindelijk die lelijke tegelwand verwijderen. Aan u de keuze!

Prijstabel: badkamerrenovatie prijzen

Onderdeel van badkamerrenovatieGemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Badkamertegels€42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator)Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Badkamerventilator€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra€150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal en btw. Nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Badkamerrenovatie prijzen

In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen. Voor een compleet nieuwe badkamer lopen de prijzen hoog op, afhankelijk van het sanitair, de kwaliteit en het merk. Natuurlijk is het ook mogelijk om een aantal onderdelen te vervangen.

De gemiddelde kostprijs voor een nieuwe wastafel ligt tussen de €400,- tot €800,- en voor een douche moet u rekening houden met een gemiddelde kostprijs van €600,- tot €1.900,-.

Nieuwe badkamertegels hebben een kostprijs €42,- tot €220,- per m². Een badkamerrenovatie is afhankelijk van de renovatiewerkzaamheden, de materiaalkosten en de arbeidskosten. Vraag offertes aan voor exacte prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Werkwijze bij renovatie

De werkwijze is afhankelijk van het type renovatie dat u laat uitvoeren. Elke renovatie begint bij het maken van een ontwerp en plan. Bij een grote badkamerrenovatie verwijdert de vakman eerst alle oude betegeling en sanitair.

Daarna begint het opnieuw betegelen van de vloeren en wanden, natuurlijk moet dit netjes afgewerkt worden. Een grote renovatie vergt meer hak- en breekwerk, de vakmannen zorgen voor een gedegen afvoer.

Tot slot betegeld de vakman uit Aalst de wanden en de vloeren en wordt het sanitair geplaatst. Meestal heeft u binnen tien dagen al geen last meer van de verbouwing

Wilt u besparen op de kosten van uw badkamerrenovatie?

Dat kan! Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de renovatiekosten.

Gratis offertes ontvangen
badkamer ontwerp Aalst

Badkamer ontwerpen

Kent u het spreekwoord “goed begonnen is half gewonnen?” Dit geldt ook voor het renoveren van badkamers. Voordat u begint met de renovatie is het goed om uw droombadkamer te ontwerpen. Door te ontwerpen voorkomt u stress, tijdverlies, ergernissen en wellicht zelfs onvoorziene renovatiekosten. Het is verstandig om een grondplan te maken voordat u begint met de badkamerrenovatie in Aalst. Sanitair heeft veelal standaard afmetingen dus u geeft op het grondplan eenvoudig de indeling van uw droombadkamer aan. Bent u niet zo handig met pen en papier? Online vindt u veel programma’s waarmee u uw droombadkamer kunt ontwerpen.

Kosten badkamer ontwerp

Het maken van een badkamerontwerp kost gemiddeld tussen de €310,- tot €450,-. De kostprijs voor het ontwerpen is afhankelijk van de grootte van de badkamer en verschillen per specialist of installateur. Vergelijk daarom gratis offertes om de prijzen onderling te vergelijken.

badkamer Aalst

Nieuwe indeling

Bent u er zat van dat uw kastjes eigenlijk niet goed open kunnen? Of mist u ruimte in uw badkamer? Renoveer uw badkamer dan en kies zelf een handige indeling. De specialisten uit Aalst hebben geruime ervaring in het maken van een handige badkamerindeling en ze hebben vaak handige tips en oplossingen voor u. Ondiepe wastafels zijn bijvoorbeeld zeer praktisch voor kleine badkamers, omdat u dan meer ruimte over houdt. Niet alleen voor kleine badkamers zijn er vele mogelijkheden, ook bij grote badkamers is het verstandig om te kijken naar de indeling en eventueel wat aanpassingen te doen.

Nieuw sanitair

Eén van de voordelen van een badkamerrenovatie is dat u helemaal zelf u sanitair kunt bepalen. Maak een schets om te kijken wat er allemaal in past. De één gaat voor het installeren van een ligbad en de andere kiest juist voor een douche met regendouche. Aan u de keuze! Besparen kan ook door een B-merk te kiezen.

inloopdouche plaatsen in Aalst

Inloopdouche

Vindt u het fijn om veel bewegingsruimte te hebben tijdens het douchen? Het is wellicht een goed idee om bij het renoveren een inloopdouche te installeren in plaats van een douchecabine. U maakt een inloopdouche zo groot als u zelf wilt. Het is mogelijk om de inloopdouche af te schermen met een glazen wand. Een voordeel hiervan is dat dit de ruimte groter doet lijken. Het is echter tevens mogelijk dat een vakman uit Aalst een muurtje met badkamertegels plaatst. Het is belangrijk om bij het betegelen van de douche rekening te houden met het aflopen van de vloer. U wilt natuurlijk dat het water richting de afvoer wegloopt.

Inloopdouche prijzen

U plaatst al een inloopdouche vanaf een €600,- tot ongeveer €1.600,-. Het plaatsen van een regendouche is hoger, u moet dan rekening houden met een meerprijs. Hetzelfde geldt wanneer u afwijkt van de standaardmaten of kiest voor een A-merk. De prijs wordt onder andere bepaalt door het merk, de grootte van de douche en het materiaal.

stoomdouchecabine in Aalst

Stoom(douche)cabine

Een badkamerrenovatie is wellicht een goed moment om een stoomcabine toe te voegen. Stoomcabines in badkamers worden steeds populairder. U kunt een stoomcabine gebruiken vanwege medische redenen, maar de stoomsauna en douche in één is tevens een goede manier om te ontspannen. De stoom maakt uw luchtwegen vrij en de warmte verlicht pijn in gewrichten en spanning in spieren. Daarnaast zorgt regelmatig gebruik van de cabine ervoor dat uw huid wordt gereinigd. Het formaat van een cabine is niet groter dan een normale douchecabine. U heeft naast een normale stoomcabine de keuze uit een cabine, douchecabine en whirlpool in één.

Douchecabine kosten

De kostprijs voor het plaatsen van een douchecabine hangt af van de grootte van de douchecabine, het materiaal waarvan het gemaakt is en het merk. Een simpele douchecabine begint vanaf een gemiddelde kostprijs van €600,-. Een exemplaar met mee luxe zoals een regendouche of een stoomcabine begint ongeveer vanaf €900,-.

douchebak plaatsen Aalst

Voordelen van een douchebak

Twijfelt u of u gedurende de badkamerrenovatie een douchebak in de douche gaat installeren, of dat u deze gaat betegelen? Een douchebak vindt u wellicht minder mooi lijken, maar deze heeft toch een aantal voordelen. Een groot voordeel is dat een douchebak een stuk hygiënischer is dan badkamertegels. De voegen tussen tegels zijn namelijk lastig schoon te maken en vormen daardoor een perfecte plek voor bacteriën en schimmels. Een douchebak voorkomt dat water de ruimte in loopt. Badkamertegels kunnen bovendien erg glibberig worden door zeepresten. Een douchebak is veelal voorzien van een anti-slip laag waardoor de kans op uitglijden erg klein is.

Prijzen douchebak

De plaatsing van een douchebak begint vanaf €420,-. Dit is voor een simpele douchebak met standaardafmetingen. Bij een grotere bak of A-merk worden de prijzen hoger. De plaatsing kost tussen de €85,- en de €700,-. Dit is afhankelijk van het type, het formaat en of het nodig is om uw waterleidingen te verleggen.

wastafel Aalst

Wastafels: enkel of dubbel?

Badkamers zijn niet compleet zonder een wastafel. U hebt immers een plek nodig waar u kunt tandenpoetsen of scheren. Wanneer u een wastafel gaat kopen dan is het een mogelijkheid om deze helemaal aan de stijl van de omgeving aan te passen door te kiezen voor bepaalde vorm of kraan. U hebt daarnaast de keuze uit dubbele en enkele wastafels. Dankzij een dubbele kunnen meerdere mensen tegelijk hun tandenpoetsen wat ’s ochtends wellicht stress en irritaties voorkomt. Een dubbele wasbak neemt echter altijd meer plek in beslag in de badruimte. Het is daarnaast fijn als u naast de wastafel nog enige plek hebt om accessoires zoals uw tandenborstel of zeep neer te zetten.

Wastafel prijzen

Een simpele uitstortgootsteen kost vanaf €50,-. Het installeren van een simpele wastafel kost ongeveer €400,-. Wilt u liever meer luxe of een dubbele wastafel? Dan moet u denken aan een gemiddelde prijs vanaf €600,-. De prijzen zijn ook nog afhankelijk van het merk waarvoor u kiest, een B-merk is vaak stukken goedkoper.

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen wordt vooral gebruikt in garages, bijkeukens en schuurtjes. Het is een grote wasbak die een grote hoeveelheid water in één keer kan verwerken. Daarnaast is een uitstortgootsteen veelal voorzien van een stootbord. Een dergelijke gootsteen wordt dan ook meestal gebruikt voor het legen van emmers of het wassen van bijvoorbeeld vieze laarzen.
Als u van de stijl van de gootsteen houdt is het echter tevens een optie om deze in een badkamer in Aalst te installeren. Tegenwoordig worden er namelijk ook uitstortgootstenen voor in badkamers gemaakt. Vooral in een landelijke badruimte zal dit goed staan.

Laat nieuw sanitair plaatsen en geniet van een nieuw ligbad!

Bespaar op de renovatiekosten door gratis offertes te vergelijken van specialisten uit Aalst.

Ontvangen meerdere offertes

badkamermeubels Aalst

Nieuwe badkamermeubels

Het is mogelijk om tijdens het renoveren alleen een wastafel te laten plaatsen door een installateur uit Aalst. Er wordt echter meestal gekozen voor een wastafel in combinatie met een badkamermeubel. Hierdoor hebt u direct opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten badkamermeubels. Een badkamermeubel met daarop één of meerdere waskommen is erg mooi. Als u van strak houdt dan is een badkamermeubel met brede, greeploze lades wellicht een betere keuze. Uiteraard is elk meubel verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Hierdoor is het badkamermeubel eenvoudig aan te passen aan de stijl van de ruimte.

Badkamermeubels prijzen

De totaalprijs voor badkamermeubels hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid meubels, de kwaliteit en de grootte. Wilt u compleet nieuwe badkamermeubels? Dan bent u gemiddeld €2.200,- kwijt. Een los onderdeel kost gemiddeld €700,- afhankelijk van het soort meubel dat u wilt.

badkamerkasten op maat

Badkamerkasten op maat

Wilt u ten tijde van de renovatie badkamerkasten laten plaatsen? Erg verstandig omdat u hierdoor veel opbergruimte creëert. Als u naar een zaak gaat waar u sanitair kunt kopen, dan is het soms echter lastig om een passende badkamerkast te vinden. De kasten passen niet in die ene hoek, of ze hebben niet de gewenste stijl.

Het is in Aalst gelukkig een optie om badkamerkasten op maat te laten maken. Als u een badkamerkast op maat laat maken bent u helemaal vrij in het ontwerpen van de perfecte kast. Daarnaast kunt u zelf de gebruikte materialen kiezen, waardoor u verzekerd bent van kwaliteit.

Badkamerkasten op maat prijzen

Heeft u badkamerkasten nodig met afwijkende maten of wilt u een kast maken die helemaal naar uw eigen wens is gemaakt? Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €700,- tot €800,-. Voordeel is dat de kast perfect past en het gebruiksgemak zeer hoog is, tenslotte heeft u zelf geholpen bij het ontwerpen. Gebruik schuifdeuren voor meer ruimte.


badkamer betegelen

Badkamer betegelen

Het betegelen van badkamers is geen eenvoudige klus, dit kan dan ook het beste door een vakman uit Aalst worden gedaan. Bij badkamers valt de keuze veelal op keramische badkamertegels. Deze zijn waterdicht en eenvoudig schoon te maken. Laat de badruimte in verschillende kleuren betegelen om sfeer te creëren tijdens een badkamerrenovatie. Kies bijvoorbeeld een donkerdere vloer en lichte wanden. Voor een leuk effect is het misschien een goed idee om ook de rand van het bad of de achterwand van de inloopdouche met de vloertegels te betegelen. Voor een nog speelser effect is het leuk om deze tegels in stroken te snijden en ze in een wild legverband te leggen.

Badkamer betegelen prijzen

Voor het leggen van keramische tegels moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €55,- per vierkante meter. Zware tegels van natuursteen zijn duurder, deze hebben een gemiddelde kostprijs van €100,- per m². Naast de materiaalkosten moet u ook nog denken aan de arbeidskosten van €25,- tot €40,- per uur voor een tegelzetter.

badkamer verwarming in Aalst

Badkamer verwarming

De badkamer is een ruimte waar u dagelijks tijd in doorbrengt. Het is belangrijk dat hier een aangename temperatuur heerst. Dit is immers de ruimte waarin u meestal geen of weinig kleren aanhebt. Het is daarom verstandig om bij het ontwerpen en de badkamerrenovatie ook rekening te houden met de badkamerverwarming. U hebt de keuze uit verschillende soorten verwarmingen zoals vloerverwarming, radiatoren of wandverwarming. Ook elektrische badkamerverwarming of infraroodverwarming is een optie. Bij de renovatie van badkamers wordt er veelal gekozen voor een combinatie van twee soorten verwarming. De combinatie is het meest populair.

Badkamerverwarming prijzen

Het bevestigen van een designradiator is zeer populair in Aalst. Niet alleen verwarmt de radiator de ruimte, maar het is ook handig om een handdoek aan op te hangen. Houd rekening met een gemiddelde prijs vanaf €200,-. Een simpele radiator geeft u minder gebruiksgemak en is goedkoper, namelijk vanaf €150,-.

Ga voor de beste kwaliteit badkamertegels!

Schakel een badkamerspecialist uit Aalst in. Bespaar tot wel 40% op de kosten.

Offertes aanvragen
vloerverwarming badkamer in Aalst

Vloerverwarming

Erg populair tegenwoordig is het toevoegen van vloerverwarming aan de badruimte. De stralingswarmte is erg comfortabel. Daarnaast heeft u nooit last van koude voeten op de badkamertegels en een natte vloer droogt snel. Verwarming in de vloer wordt veelal gecombineerd met een handdoekradiator. Tijdens een badkamerrenovatie is het helaas niet altijd een mogelijkheid om de badkamerverwarming te laten leggen. In sommige gevallen laat de vloeropbouwhoogte dit niet toe. Badkamerverwarming in de vloer neemt namelijk gemiddeld 13 tot 20 cm in beslag. Het is daarom verstandig om dit te laten controleren door een vakman uit Aalst voordat u begint met de renovatie.

Vloerverwarming badkamer kosten

Wat denkt u van heerlijk warme voeten in de ochtend? Met vloerverwarming is dit mogelijk! De gemiddelde kosten voor 10 vierkante meter liggen tussen de €700,- en de €800,-. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de hoeveelheid leidingen die er gelegd moeten worden. Een grotere badkamerruimte kost meer om te voorzien van verwarming onder de vloer.

badkamerverlichting Aalst

Badkamerverlichting

Bij het ontwerpen en renoveren van badkamers is het verstandig om rekening te houden met de badkamerverlichting. Allereerst is het belangrijk om basis badkamerverlichting te installeren, welke de hele ruimte verlicht. Vervolgens brengt u functionele badkamerverlichting aan, bijvoorbeeld naast de spiegel boven de wastafel. Dit zorgt ervoor dat u voldoende licht hebt voor het opmaken of scheren van uw gezicht. Tot slot is het mogelijk om sfeer toe te voegen met behulp van badkamerverlichting. Plaats bijvoorbeeld dimbare LED-spots in een nisje naast het ligbad. Houd altijd rekening met de IP-waarde van badkamerverlichting. Dit geeft aan in hoeverre de verlichting bestand is tegen vocht en stof.

Kosten badkamerverlichting

Een mooie badkamer kan natuurlijk niet zonder badkamerverlichting. Een aantal spots boven de wastafel kosten ongeveer €75,- tot €100,-. Een luxe designlamp heeft een hogere prijs, denk hierbij aan een gemiddelde kostprijs tussen de €100,- tot €150,-. Maak een lichtplan om te zorgen dat de verlichting in uw gehele badkamer klopt.

ventilatie badkamer Aalst

Ventilatie badkamer

Het is geen verrassing dat badkamers vochtige ruimtes zijn. Wanneer er onvoldoende ventilatie in vochtige ruimtes is, dan is het denkbaar dat er schimmels en andere ongemakken ontstaan. Dit is slecht voor uw gezondheid dus u wilt dit natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

Als uw badkamer voorzien is van een raam dan is het verstandig om deze na elke douchebeurt even open te zetten. Daarnaast kunt u verluchten door het aanbrengen van een badkamerventilator. Laat u tijdens de renovatie badkamerventilatie aanbrengen? U heeft de keuze uit verschillende soorten zoals muur- en plafondventilators, kanaal ventilators en buisventilators.

Badkamerventilatie kosten

De meest simpele vorm van badkamerrenovatie is natuurlijke ventilatie. De gemiddelde kostprijs hiervoor is €40,-. Een mechanisch ventilatiesysteem is duurder, maar geeft u meer gebruiksgemak. Houd rekening met een gemiddelde kostprijs van een paar honderd euro. Hiermee bepaalt u zelf wanneer de ventilatie aan staat en wanneer niet.

sauna in badkamer Aalst

Sauna in de badkamer

Regelmatig gebruik van een saunaruimte heeft tevens een positieve invloed op geest en lichaam. Laat u een exemplaar installeren tijdens de badkamerrenovatie? U heeft de keuze uit verschillende groottes. Een éénpersoonssauna is perfect voor kleine badkamers. In grotere badkamers is het ideaal om een saunaruimte voor meerdere personen te installeren, zodat u samen met een aantal vrienden kunt ontspannen. Wanneer u een sauna met een voorkant van glas kiest dan oogt deze veel ruimer. Sommige sauna’s zijn voorzien van een ingebouwde radio met speakers. Hierdoor kunt u heerlijk rustgevende muziek opzetten terwijl u geniet van de warmte. Daarnaast is het toevoegen van aroma- en/of kleurentherapie een optie.

Kosten sauna in badkamer

Geniet u altijd van een moment in de saunaruimte? Plaats er dan eentje in uw eigen woning in Aalst! De gemiddelde kostprijs voor de installatie door een installateur uit Aalst van een simpele sauna begint vanaf €1.000,-. Een luxe sauna met stoombad begint vanaf €3.000,-. Een flinke investering, maar wel een investering die u veel luxe geeft.

Ligbad of douche?

Bij het ontwerpen van badkamers vinden de meeste mensen het lastig om een keuze te maken tussen een ligbad of een douchecabine. Of u een ligbad of douchecabine gaat plaatsen gedurende een badkamerrenovatie hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte in de badkamer. Hebt u genoeg plek voor zowel een ligbad als een douche? Erg fijn! Is er weinig plek beschikbaar maar wilt u wel genieten van zowel een douche als een bad? Een combinatie is wellicht iets voor u. Hierdoor is het mogelijk om te badderen en als u wilt douchen sluit u eenvoudig het douchegordijn.

Kleine badkamer

De renovatie van kleine badkamers in Aalst is soms een uitdaging. Het is bij een badkamerrenovatie allereerst belangrijk om keuzes te maken tussen badkamersanitair. Het is helaas onmogelijk om in kleine badkamers een dubbel badkamermeubel, douchecabine, ligbad én toilet te plaatsen. Dit zorgt er al gauw voor dat de ruimte erg propperig overkomt. Er bestaan gelukkig trucjes die u bij een renovatie kunt toepassen waardoor de badruimte groter lijkt. Het gebruik van grote spiegels is hier één van. Door de reflectie van licht doet dit een ruimte al gauw groter lijken. Daarnaast helpt het als een badkamermeubel of sanitair zoals het toilet zweeft en niet op de grond staat.

Verplaatsing van de badkamer

Wilt u uw badkamer vergroten? Is de huidige locatie van de badkamer niet handig? Of wilt u liever de badkamer beneden omdat u een dagje ouder wordt?

Schakel dan een badkamerspecialist in voor het verplaatsen van de badkamer.

Het is belangrijk om een professional in te schakelen, deze weet precies wat er moet gebeuren en zorgt dat alles goed wordt aangesloten.

Resultaat na een complete badkamerrenovatie

Wilt u besparen op de kosten voor een badkamerrenovatie?

Vul het offerteformulier in. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Vraag vrijblijvend offertes aan

5 tips bij badkamerrenovatie

Wij hebben nog een paar handige tips voor uw badkamerrenovatie. Hierdoor verloopt de renovatie minder stressvol en daarnaast weet u waar u op moet letten. Wist u bijvoorbeeld dat u met een ontwerp precies weet wat er moet gebeuren? Zonder ontwerp is het bijna onmogelijk om een goede badkamerrenovatie uit laten voeren. De tips van de vakmannen uit ons netwerk voor het renoveren van badkamers staan hieronder op deze pagina.

1. Laat leidingen controleren

Schakel voor de renovatie een vakman in om de leidingen in kaart te brengen. De vakman uit Aalst tekent precies uit waar de leidingen zich bevinden en welke leidingen er verlegd moeten worden. Zo raakt u niet per ongeluk een leidingen wanneer er in de muur wordt geboord.

2. Plannen

Een goede badkamerrenovatie kan niet zonder een goede planning. Wanneer is het handig om te renoveren? En waar gaat u zolang douchen en wassen?

Belangrijk om van tevoren over na te denken. Maak een planning en bespreek deze met de badkamerspecialist uit Aalst.

3. Schetsen

Dor een schets te maken van uw vernieuwde badkamer weet u precies hoe het eruit komt te zien. Daarnaast helpt een schets bij het bepalen van een praktische inrichting. Ook weet u na het ontwerp precies of er leidingen verlegd moeten worden.

4. Duidelijke afspraken

Bespreek uw wensen en eisen met de badkamerspecialist uit Aalst en maak duidelijke afspreken met de vakman. Wanneer komen ze bij uw verbouwen, wat is de tijdsduur en welke kosten zijn er inbegrepen op de factuur. Zo weten beide partijen precies waar ze aan toe zijn.

5. Badkamermeubels en sanitair

De laatste stap is het bepalen van de badkamermeubels en het sanitair. Welke stijl wilt? Wat heeft u allemaal nodig? En wat is het budget. Heeft u bijvoorbeeld veel opslagruimte nodig? Plaats dan een extra kast. Of liever ruimte voor een ruime inloopdouche? Ook dat is mogelijk.

Premie badkamerrenovatie

Naast offertes te vergelijken van badkamerspecialisten uit de regio Aalst is het ook mogelijk om te besparen door premies aan te vragen. Op vlaanderen.be leest u alles over de verschillende premies voor uw woning. Zo heeft u mogelijk recht op een aanpassingspremie. Deze premie krijgt u wanneer u ouder bent dan 65 jaar en aanpassingen doet in uw huis. Of een verbeteringspremie of renovatiepremie. Deze premies gelden voor woningen van 25 of 30 jaar oud. Lees meer over de renovatiepremie op de website van de Vlaamse regering.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Met een badkamerrenovatie krijgt u eindelijk de badkamer die u zo graag wilt. Specialisten uit Aalst op bet gebied van badkamers renoveren zijn u graag van dienst. Plaats bijvoorbeeld nieuw badkamersanitair zoals een comfortabel ligbed of een handige dubbele wastafel. Bespaar op de kosten voor het renoveren van de badkamerruimte door premies aan te vragen en door offertes te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten. Bent u toe aan nieuwe ramen? Specialisten uit ons netwerk bieden aantrekkelijke prijzen voor het vervangen van ramen.

badkamers renoveren Aalst