Expert in badkamers
Vraag vrijblijvende offertes aan

Badkamers Genk


Wilt u eindelijk uw badkamer eens laten opknappen? Schakel dan een specialist uit Genk op het gebied van renovatie van badkamers in. U bent verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Door een badkamerrenovatie uit te laten voeren geeft u de badkamer eindelijk de uitstraling die u graag wilt. Op deze pagina leest u meer over de gemiddelde kosten van het renoveren en de mogelijkheden.

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes. U ontvangt meerdere aanbiedingen met scherpe prijzen van badkamerspecialisten uit de regio. Vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de renovatiekosten!

Waarom een renovatie via CTB?

Wanneer u een badkamerrenovatie wilt laten uitvoeren is het verstandig om een specialist uit Genk in te schakelen. Hoogwaardige kwaliteit, deskundige hulp en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daar staan de specialisten uit ons netwerk voor. U bespaart eenvoudig door meerdere prijsoffertes te vergelijken. De belangrijkste voordelen:

  • Door het uitgebreide netwerk is er altijd een specialist in de regio Genk.
  • U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.
  • Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot wel 40% op de kosten!
badkamerrenovatie Genk

Wat voor badkamerrenovatie?

U heeft verschillende mogelijkheden voor een badkamerrenovatie. Met een kleine badkamerrenovatie is er geen hak- of breekwerk nodig. Wilt u liever de gehele ruimte aanpakken? Kies dan voor een grote badkamerrenovatie. Het renoveren van badkamers is voor kleine en grote badkamers mogelijk. Kies uit één van de volgende mogelijkheden:

  • Nieuwe badkamer plaatsen
  • Kleine badkamerrenovatie
  • Grote badkamerrenovatie

Nieuwe badkamer plaatsen

Eén van de voordelen van een compleet nieuwe badkamer is dat u alles zelf bepaalt. Van de uitstraling tot de inrichting en het sanitair.

We zien vaak dat er gekozen wordt voor een moderne uitstraling. Lichte kleuren en strak zijn kenmerken van een modern interieur. Of kies voor een landelijke uitstraling met warme kleuren en sierlijke elementen.

Daarnaast is het mogelijk om zelf te kiezen wat u wilt. Ga bijvoorbeeld voor een comfortabel ligbad of juist voor een ruimte inloopdouche. De keuze is geheel aan u!

Kleine badkamerrenovatie

Geen zin in hak- en breekwerk? Kies dan voor een kleine badkamerrenovatie. Hiervoor hoeft er niets gesloopt te worden. Denk aan het installeren van een mooi hangtoilet of nieuwe tegels over de huidige tegels. Ook met een kleine badkamerrenovatie is er veel mogelijk en kunt u de badkamer eindelijk dat beetje extra geven dat het nog mistte.

Grote badkamerrenovatie

Wilt u liever wat meer renoveren? Met een grote badkamerrenovaties worden badkamers van top tot teen aangepakt. Plaats bijvoorbeeld nieuw sanitair en laat de vloer opnieuw voorzien van vloertegels. Met grote renovaties is er iets meer mogelijk en hierdoor weet u zeker dat u de badkamer de uitstraling geeft die u graag wilt. Een grote renovatie is vaak binnen 1 week afgerond.

Prijstabel: badkamerrenovatie prijzen

Onderdeel van badkamerrenovatieGemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Badkamertegels€42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator)Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Badkamerventilator€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra€150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal en btw. Nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Badkamerrenovatie prijzen

U bent vast ook benieuwd naar de prijzen voor het renoveren van badkamers. Doordat het afhankelijk is van een aantal factoren is het lastig om exacte renovatieprijzen te geven. De gemiddelde prijs voor een douche ligt bijvoorbeeld tussen de €600,- en de €1.900,- en een nieuw badkamermeubel kost €700,- tot €2.000,-.

De renovatieprijzen worden beïnvloed door de grote van de renovaties, het badkamer sanitair dat u wilt laten monteren, de kwaliteit en het merk en de arbeidskosten.

Voor exacte renovatiekosten is het verstandig om gratis offertes aan te vragen. U bespaart zo tot wel 40% op de kosten!

Werkwijze bij renovatie

Een badkamerrenovatie begint altijd met een plan. Bedenk eerst wat u graag wilt veranderen en begin met ontwerpen. Bij een grote renovaties worden eerst de oude tegels en sanitair verwijderd.

Daarna betegelen de vakmannen uit Genk de badkamer met de nieuwe tegels en wordt de douche en ligbad geïnstalleerd.

Vervolgens worden de badkamermeubels in elkaar gezet. Een grote renovatie kost ongeveer een week en een kleine renovatie is afgerond binnen een paar dagen. Soms zelfs al binnen 1 dag!

Door een badkamerspecialist in te schakelen verloopt het renoveren een stuk sneller en vakkundiger dan wanneer u het zelf zou doen.

Bespaar tot wel 40% op de kosten van een badkamerrenovatie!

Vul het offerteformulier in voor gratis scherp geprijsde offertes. Vergelijk en bespaar.

Gratis offertes ontvangen
badkamer ontwerp Genk

Badkamer ontwerpen

Voordat u in Genk begint met renoveren is het belangrijk om uw droombadkamer te ontwerpen. Goede voorbereiding is het halve werk. Het is na een badkamerrenovatie bijvoorbeeld erg zonde als de deur van de douche niet helemaal open kan omdat ander sanitair in de weg staat. Badkamermeubels hebben veelal standaard afmetingen. Hierdoor kunt u eenvoudig een grondplan maken en hierop alvast de indeling bepalen. U vindt online bovendien veel programma’s voor het ontwerpen. Houd hierbij rekening met de bestaande leidingen en afvoerbuizen. Werken ze nog goed en zitten ze op de juiste plek?

Kosten badkamer ontwerp

Voor het maken van een badkamerontwerp moet u rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €310,- tot €450,-. U heeft eerst een oriënterend gesprek met een specialist uit Genk. In dit gesprek geeft u uw wensen en eisen aan en aan de hand hiervan begint de specialist te ontwerpen. Voordeel is dat u meteen een beeld heeft bij uw vernieuwde badkamer.

badkamer Genk

Nieuwe indeling

Komt u nu steeds ruimte te kort in uw badkamer? Met een badkamerrenovatie kunt u de indelingen helemaal aanpassen. Zo weet u zeker dat u genoeg ruimte heeft om spullen op te bergen, gemakkelijk bij de wastafel kunt en genoeg ruimte heeft om te douchen en af te drogen. De specialist uit Genk heeft veel vakkennis en geeft u graag nuttig advies. Zo heeft hij handige tips over een praktische indeling en oplossingen voor een krappe ruimte. Voor een kleine ruimte zijn ondiepe wasbakken enorm geschikt, maar ook voor een grote ruimte zijn er mogelijkheden om de badkamerindeling zo ideaal mogelijk te krijgen.

Nieuw sanitair

Kies eindelijk uw eigen badkamersanitair uit door de badkamer te renoveren. Tegenwoordig zien we vaak een hangtoilet in badkamers, dit geeft een ruimtelijk effect. Wilt u graag een bad? Of juist liever een ruime douche? Het is allemaal mogelijk. U bespaart niet alleen door gratis offertes te vergelijken, maar ook door te kiezen voor een B-merk sanitair.

inloopdouche plaatsen in Genk

Inloopdouche

Vroeger kwam een inloopdouche vrijwel alleen maar voor in de woningen van mindervalide mensen. Tegenwoordig is dit soort douche echter steeds populairder. Een badkamerrenovatie is een mooi moment om uw oude douchecabine te vervangen door een inloopdouche. U hebt hierbij verschillende opties. De badkamerspecialist uit Genk kan een muurtje plaatsen en hierachter de inloopdouche creëren. U kunt de douche in dat geval met dezelfde badkamertegels betegelen als de rest van de badruimte. Het is tevens mogelijk om een inloopdouche te plaatsen met een glazen wand.

Inloopdouche prijzen

De kostprijs voor een inloopdouche is afhankelijk van een aantal factoren, denk hierbij aan de grootte van de douche, de kwaliteit en het materiaal. De gemiddelde prijs begint vanaf 5600,- voor een simpele douche en loopt op wanneer u extra’s wilt. Wilt u een regendouche? Houd dan rekening met een meerprijs. Bij gebruik van standaardmaten zijn de sanitair prijzen lager dan wanneer er een douche speciaal voor u gemaakt moet worden.

stoomdouchecabine in Genk

Stoom(douche)cabine

Houdt u van wellness maar heeft u niet heel veel plek in de badruimte? Een stoomcabine is wellicht iets voor u. Het formaat hiervan is niet groter dan die van een normale douchecabine. In een stoomcabine kunt u douchen maar daarnaast is het mogelijk om te genieten van een stoomsauna. Ideaal wanneer u na een lange dag werken wilt ontspannen en gewoon in uw eigen woning in Genk kunt blijven.

Bij regelmatig gebruik heeft een cabine met stoom een positief effect op uw gezondheid. De stoom maakt uw luchtwegen namelijk vrij en het zuivert de poriën in uw lichaam.

Douchecabine kosten

De kostprijs voor een simpele douchecabine begint vanaf €600,-. Voor een luxer exemplaar, bijvoorbeeld voor een stoomcabine of met een regendouche moet u rekening houden met een prijs die begint vanaf €900,-. Een cabine wordt meestal in een hoek geplaatst, hierdoor heeft u twee wanden nodig, waarvan één met een deur.

douchebak plaatsen Genk

Voordelen van een douchebak

Een douchecabine is veelal voorzien van een douchebak. Een douchebak heeft vele voordelen. Het materiaal voelt bijvoorbeeld een stuk minder koud aan dan een betegelde vloer. Dit zorgt voor comfort wanneer u ’s ochtends onder de douche stapt. Daarnaast is een vloer bij het betegelen niet compleet zonder voegen. Het schoonmaken van voegen is lastig, dit is dan ook de plek waar de meeste bacteriën en schimmels zich nestelen. Met een douchebak hebt u hier geen last van, deze is dus een stuk hygiënischer. De voorkeur gaat vaak uit naar een douche met tegelvloer omdat deze geen opstap heeft. Tegenwoordig hebt u tevens de keuze uit een vlakke douchebak.

Prijzen douchebak

De gemiddelde kostprijs voor een douchebak is €420,-. Het plaatsen van een douchebak kost gemiddeld tussen de €85,- tot €700,-. Het prijsverschil voor het monteren wordt beïnvloed door het type douchebak, het formaat en het verleggen van de waterleidingen. Soms zijn er veel veranderingen nodig, waardoor de prijs hoger komt te liggen.

wastafel Genk

Wastafels: enkel of dubbel?

Wanneer u de badkamer van uw dromen gaat ontwerpen hebt u de keuze uit een dubbele of enkele wastafel. Kiest u voor dubbel? Dan voorkomt u chaos en drukte, omdat u met meer dan één persoon de wastafel kunt gebruiken zonder dat u elkaar in de weg loopt. Dubbele wastafels zijn daarom ideaal indien u een groot gezin hebt of graag uw eigen wastafel hebt. Het is vanzelfsprekend dat een dubbele wastafel meer ruimte in beslag neemt. In kleine badkamers is er vaak geen ruimte voor een dubbele wasbak. Tijdens de renovatie van kleine badkamers is het daarom wellicht een goed idee om een extra brede, enkele te installeren in plaats van een dubbele.

Wastafel prijzen

Benieuwd naar de sanitair prijzen voor een wastafel? De gemiddelde kostprijs ligt tussen de €400,- tot €800,-. Een simpele wastafel begint vanaf €400,-. Voor een luxere wastafel, bijvoorbeeld van een A-merk of dubbele wastafel, moet u eerder rekening houden met een gemiddelde prijs vanaf €700,-. Een dubbele wastafel geeft u wel een stuk meer gebruiksgemak. Een uitstortbak kost gemiddeld €50,-.

Uitstortgootsteen

Daarnaast kunt u kiezen voor een uitstortgootsteen. Een uitstortgootsteen wordt veelal in een schuur, garage of bijkeuken geplaatst. Het is een grote wasbak die veel water in één keer kan verwerken. Een uitstortgootsteen is daarnaast gemaakt van stevig materiaal en is vaak voorzien van een stootrand.
Dit maakt de gootsteen ideaal wanneer u bijvoorbeeld een emmer wilt legen. De grote hoeveelheid water loopt snel weg en de stootrand biedt bescherming. Tegenwoordig zijn uitstortgootstenen in steeds mooiere designs verkrijgbaar. Hierdoor is het eventueel mogelijk om deze soort wasbak in uw badkamer in Genk te plaatsen.

Op zoek naar de specialist uit Genk voor het plaatsen van sanitair?

Vul het offerteformulier in en ontvangt spoedig meerdere gratis offertes met scherpe prijzen!

Ontvangen meerdere offertes

badkamermeubels Genk

Nieuwe badkamermeubels

Een badkamermeubel is onmisbaar in badkamers. Een badkamermeubel heeft u nodig voor het opbergen van badkamerspullen en handdoeken. U heeft de keuze uit verschillende soorten meubels. Een badkamermeubel wordt veelal gecombineerd met een lavabo. Het is eventueel een optie om één of meerdere waskommen op het meubel te monteren voor een luxe en moderne uitstraling. Het is een mogelijkheid om de lades te voorzien van handgrepen maar een greeploos badkamermeubel is tevens denkbaar. Daarnaast heeft u uiteraard de keuze uit vele verschillende kleuren. Een badkamermeubel wordt veelal aan de muur gehangen. Een voordeel hiervan is dat dit de ruimte groter doet lijken.

Badkamermeubels prijzen

De gemiddelde kostprijs voor badkamermeubels hangt af van het materiaal, de grootte en of u gebruik wilt maken van standaardkasten. Volledig nieuwe badkamermeubels kost ongeveer €2.000,-, maar voor een los onderdeel (zoals een hoge kast en wastafelkast) bent u gemiddeld €100,- tot een paar honderd euro kwijt.

badkamerkasten op maat Genk

Badkamerkasten op maat

Badkamers zijn niet compleet zonder opbergruimte. Gebruikt u een badkamermeubel als opbergruimte? In de meeste gevallen is dit niet voldoende voor al uw spullen. Gedurende het ontwerpen wordt daarom vaak één of meerdere badkamerkasten toegevoegd. Het is erg mooi om de badkamerkasten met het badkamermeubel te laten matchen, om rust in de badruimte te creëren. Daarnaast is het mogelijk om badkamerkasten op maat te laten maken. Een voordeel van een badkamerkast op maat is dat u de kast helemaal aan uw badkamer kunt aanpassen. Een kast onder een schuine wand of in een smalle hoek, dankzij een kast op maat verliest u geen ruimte.

Badkamerkasten op maat prijzen

Heeft u badkamerkasten nodig met afwijkende maten of wilt u een kast maken die helemaal naar uw eigen wens is gemaakt? Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €700,- tot €800,-. Voordeel is dat de kast perfect past en het gebruiksgemak zeer hoog is, tenslotte heeft u zelf geholpen bij het ontwerpen. Gebruik schuifdeuren voor meer ruimte.


badkamer in Genk betegelen

Badkamer betegelen

Tijdens een renovatie gebruikt men voor het betegelen vaak keramische badkamertegels. Een voordeel hiervan is dat ze waterdicht zijn en dat u ze makkelijk schoonmaakt. Gaat u badkamertegels aanschaffen? Dan is het belangrijk dat u een soort kiest met een hoge slipweerstand. U hebt daarnaast de keuze uit vele verschillende kleuren en formaten.

Wanneer u met grote badkamertegels gaat werken dan is het betegelen tussen buizen en andere obstakels lastig. De vakman uit Genk heeft hier veel ervaring mee en zorgt ervoor dat het betegelen perfect gebeurt.

Badkamer betegelen prijzen

De gemiddelde kostprijzen voor het betegelen van badkamers wordt beïnvloed door een aantal factoren, denk hierbij aan de tegelsoort en het formaat tegels. Het bevestigen van grote tegels gaat een stuk sneller. Het gemiddelde uurtarief van een tegelzetter ligt tussen de €25,- en €40,- per vierkante meter. Voor keramische badkamertegels moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €55,- per vierkante meter. Betegelen met zware natuurstenen kost ongeveer €100,- per m².

badkamer verwarming Genk

Badkamer verwarming

In badkamers zult u waarschijnlijk geen tot weinig kleding aan hebben. Een fijne temperatuur is dan erg belangrijk. Laat daarom badkamerverwarming installeren door een specialist uit Genk. U heeft de keuze uit verschillende soorten verwarmingen, bijvoorbeeld badkamerverwarming in de vloer of met radiatoren. Voor een radiator in badkamers wordt er vaak gekozen voor een designradiator. Niet alleen zien deze radiatoren er mooi uit, ze zijn ook zeer praktisch. Doordat ze groter zijn verwarmen ze de ruimte eenvoudig en u kunt er handdoeken aan ophangen. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor wandverwarming. De badkamerverwarming is dan achter de wand geplaatst.

Badkamerverwarming prijzen

De kostprijzen voor een designradiator zijn het hoogste. Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs vanaf €150,-. Een simpele radiator is goedkoper, maar deze geeft u ook minder gebruiksgemak. Voor een dergelijk radiatormodel bent u gemiddeld €100,- kwijt. Naast de kostprijs bent u ook nog geld kwijt voor het installeren van de badkamerverwarming.

Laat uw badkamer betegelen door een vakman uit Genk!

Profiteer van hoogwaardige kwaliteit en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Offertes aanvragen
vloerverwarming badkamer

Vloerverwarming

Het betegelen van badkamers geeft een mooi effect. Een nadeel is echter dat tegels koud aanvoelen op het moment dat u uit de douchecabine of het bad stapt. Een badkamerrenovatie is daarom wellicht een mooi moment om vloerverwarming te laten aanleggen door een installateur. U kunt kiezen uit elektrische verwarming of één met buizen. Een voordeel van badkamerverwarming in de vloer is dat u veel ruimte bespaart. Het voelt bovendien fijn aan uw voeten en de vloer droogt snel op. Wanneer u tijdens de renovatie verwarming in de vloer laat leggen, dan is dit wel iets meer werk dan het installeren van radiatoren. De installateur uit Genk moet het immers verwerken onder de vloer.

Vloerverwarming badkamer kosten

Verwarming in de vloer kost gemiddeld €750,- tot €835,- voor 10 vierkante meter. Wanneer u een grotere ruimte heeft, worden de kostprijzen hoger. Er is dan immers meer materiaal nodig. De badkamerverwarming wordt onder de badkamervloer geplaatst. Geen last meer van koude voeten in de ochtend!

badkamerverlichting Genk

Badkamerverlichting

Badkamers zijn niet compleet zonder badkamerverlichting. Houd daar zeker rekening mee wanneer u begint met ontwerpen voor de badkamerrenovatie. Een badruimte is veelal voorzien van één algemeen lichtpunt in het midden van de ruimte. Daarnaast is het mogelijk om badkamerverlichting te installeren boven de wastafel en de spiegel zodat u voldoende licht hebt om, bijvoorbeeld te scheren. Een renovatie is tot slot wellicht een mooi moment voor het aanbrengen van sfeerverlichting. Bij het uitzoeken van badkamerverlichting moet u rekening houden met de IP-waarde van de lamp. Dit geeft aan in hoeverre de badkamerverlichting bestand is tegen vocht.

Kosten badkamerverlichting

De gemiddelde kostprijzen voor badkamerverlichting beginnen vanaf €75,- tot ongeveer €100,-. Hierbij gaat het om simpele verlichting zoals spotjes om de wastafels te verlichten. Een luxere designlamp heeft een kostprijs tussen de €100,- tot €150,-. Een lichtplan maken is duurder, maar hier heeft u veel profijt van.

ventilatie badkamer Genk

Ventilatie badkamer

Bij het maken van een ontwerp voor de renovatie van uw badkamer in Genk moet u rekening houden met praktische zaken. Badkamers zijn namelijk vochtige ruimtes. Het is erg belangrijk dat u deze goed verlucht om schimmels en andere vochtproblemen te voorkomen. U doet dit door het installeren van een badkamerventilator ten tijde van het verbouwen. U hebt de keuze uit verschillende soorten ventilatoren. De meeste badkamers zijn voorzien van een plafond- of muurventilator. Deze bieden een goede luchtafvoercapaciteit en u installeert ze eenvoudig. U kunt een ventilator op verschillende manieren bedienen. Door middel van een timer, een aan-uit knop of manieren waarop beweging of een teveel aan vocht wordt waargenomen.

Badkamerventilatie kosten

Het aanleggen van natuurlijk ventilatie begint al vanaf €40,-. Tijdens het renoveren. De prijzen voor mechanische ventilatie liggen hoger. Houd dan rekening met een prijs van een paar honderd euro. Het voordeel van een mechanisch ventilatiesysteem is dat u het ventileren helemaal zelf in de hand heeft. Bij meer damp of vocht zet u eenvoudig het systeem wat harder.

sauna in badkamer

Sauna in de badkamer

Naast het standaard sanitair vervangen, is het wellicht ook een goed idee om tijdens een badkamerrenovatie een sauna te laten installeren. Een saunaruimte is net zoals een stoomcabine erg ontspannend. Regelmatig gebruik zorgt voor een verbeterde weerstand, conditie en bloedcirculatie. Omdat u in de ruimte zweet zullen schadelijke stoffen uw lichaam verlaten.

Laat u tijdens de renovatie een saunaruimte plaatsen door een specialist? Het is wellicht een leuk idee om bij het betegelen van de ruimte rekening te houden met de sauna. Kies er voor om de badkamer met lichte tegels te betegelen, voor meer rust.

Kosten sauna in badkamer

Ziet u uzelf al helemaal zitten in uw eigen sauna? De gemiddelde kosten voor een simpele sauna beginnen vanaf €1.000,-. Dit is een grote uitgave, maar het geeft u veel luxe in uw eigen woning in Genk. De prijzen lopen soms op tot €3.000,- voor een sauna met stoombad en nog meer gebruiksgemak.

Ligbad of douche?

Als u gaat renoveren moet u een hoop keuzes maken, onder andere op het gebied van sanitair. Tijdens het ontwerpen twijfelen mensen vaak tussen een douchecabine of ligbad. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Een douchecabine stapt u gemakkelijk in en uit en is meestal eenvoudiger schoon te maken. Dit is vooral fijn voor oudere mensen.

Een bad is daarentegen heerlijk ontspannend en even badderen wordt vaak gezien als een momentje van rust na een drukke dag. In sommige badkamers zit een bad/douche combinatie. Dit is de ideale oplossing wanneer u wilt kunnen douchen en badderen maar niet genoeg plek hebt voor beide.

Kleine badkamer

Het renoveren van kleine badkamers is lastiger dan het renoveren van grotere. Wanneer u creatief omgaat met de ruimte en een aantal trucjes toepast, is het realiseren van uw droombadkamer echter geen probleem. Houd er wel rekening mee dat u gedurende een badkamerrenovatie in sommige gevallen keuzes moet maken welk sanitair u wilt. Een douche, bad én dubbel badkamermeubel in een kleine ruimte is niet aan te raden omdat het erg druk overkomt. Het is daarentegen wel verstandig om grote spiegels te plaatsen tijdens het renoveren. Dit doet de ruimte groter lijken. Hetzelfde geldt voor het gebruik van de juiste kleurencombinaties, goede badkamerverlichting en glazen wanden bij bijvoorbeeld de douchecabine.

Verplaatsing van de badkamer

Wordt u een dagje ouder en wilt u graag de badkamer verplaatsen naar beneden? Of zit de badkamer op een onhandige plaats? Met een badkamerrenovatie is het mogelijk om badkamers te verplaatsen.

Dit is echter wel een klus voor de vakman uit Genk. Er is kennis en ervaring nodig voor het verplaatsen, betegelen, aanleggen van waterleidingen en de installatie van de sanitair door een installateur.

Resultaat na een complete badkamerrenovatie

Wilt u uw badkamer de uitstraling geven die u wilt?

Laat een badkamerrenovatie uitvoeren. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Vraag vrijblijvend offertes aan

5 tips bij badkamerrenovatie

Geen idee waar u moet beginnen bij een badkamerrenovatie? Wij hebben nog een aantal handige tips voor u. Begin bijvoorbeeld nooit met het hak- of breekwerk, zonder dat u weet wat er precies moet gebeuren. Schakel deskundige hulp voor de renovatie van badkamers. Niet alleen verlopen de renovatiewerkzaamheden een stuk sneller, u weet ook zeker dat alles op de juiste manier aangesloten wordt.

1. Laat leidingen controleren

Voor een renovatie is het vaak nodig om de leidingen te verleggen. Hierbij gaat het niet alleen om waterleidingen, maar ook om de waterafvoer.

De vakman uit Genk maakt een overzicht van alle waterleidingen. Boor nooit zomaar in een muur, een lekke leiding veroorzaakt veel waterschade.

2. Plannen

Voor het renoveren van badkamers is het belangrijk om te plannen. Wanneer wordt er verbouwd en waar gaat u zolang douchen en wassen bijvoorbeeld. Maak een logisch plan en de renovatie verloopt een stuk soepeler en duidelijker.

3. Schetsen

Laat een schets maken van uw vernieuwde badkamer. Hierdoor krijgt u een beter beeld van uw toekomstige badkamer, daarnaast wordt er duidelijk of er leidingen verlegd moet worden en wat u allemaal nodig heeft. Maak een ontwerp op schaal om alles goed uit te tekenen.

4. Duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken rondom het renoveren van badkamers met de badkamerspecialist. Lees de offerte goed door, zodat u weet wat de voorwaarden zijn. Bespreek uw wensen met de vakman en maak eerst afspraken over data dat er gewerkt wordt en de tijdsduur.

5. Badkamermeubels en sanitair

Voor de renovatie is het verstandig om te bedenken welke stijl u wilt en wat voor sanitair en badkamermeubels u nodig heeft. Is het voldoende om één kast te plaatsen of heeft u meer opbergruimte nodig? Denk er daarnaast over na of u het liefste en ligbad of een inloopdouche wilt.

Premie badkamerrenovatie

Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor uw badkamerrenovatie. De Vlaamse regering geeft premies voor het opknappen van woningen. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet uw woning in Genk minstens 30 jaar oud zijn om een renovatiepremie te ontvangen en minstens 25 jaar oud voor een verbeteringspremie. Op vlaanderen.be leest u meer over een renovatiepremie. Een aanpassingspremie is speciaal voor degenen die hun huis aanpassen en ouder zijn dan 65 jaar. Op de website van de Vlaamse regering leest u meer over de premie.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Schakel een specialist uit Genk in voor het renoveren van uw badkamer. U krijgt de badkamer die u altijd al graag wilde. Bepaal zelf de indeling, het sanitair en de tegels die u wilt gebruiken. Bijvoorbeeld een modern interieur of juist een warm en landelijke uitstraling. De badkamerspecialist is u graag van dienst en zorgt ervoor dat de renovatie snel verloopt. Bespaar op de renovatiekosten door prijsoffertes te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste vakman uit Genk voor het renoveren van badkamers. U bespaart tot wel 40% op de kosten! Ramen vervangen? De specialisten uit ons netwerk bieden ook aantrekkelijke prijzen voor het vervangen van ramen.

badkamers renoveren Genk