Expert in badkamers
Vraag vrijblijvende offertes aan

Badkamers Hasselt


Bent u de huidige uitstraling van uw badkamer in Hasselt helemaal zat? Of vindt u de inrichting van moderne en strakke badkamers erg mooi? Met een badkamerrenovatie geeft u uw badkamer de uitstraling die u graag wilt. Op deze pagina leest u meer over het renoveren van badkamers en de gemiddelde kosten.

Natuurlijk wilt u niet te veel betalen voor de renovatie. Vergelijk daarom altijd meerdere aanbiedingen van badkamerspecialisten bij u uit de buurt. Door te vergelijken kiest u eenvoudig de beste specialist uit Hasselt voor de klus. U bespaart zo tot wel 40% op de renovatiekosten!

Waarom een renovatie via CTB?

Wanneer u een badkamerrenovatie wilt laten uitvoeren is het verstandig om prijzen te vergelijken voor het renoveren. De totaalprijzen kunnen namelijk erg verschil per installateur in Hasselt en u wilt natuurlijk niet te veel betalen! Wij hebben een uitgebreid netwerk van specialisten, er is altijd iemand bij u in de buurt. Door ons offerteformulier in te vullen ontvangt u een aantal gratis prijsoffertes voor het renoveren. Deze zijn geheel vrijblijvend. Vergelijk en bespaar! De belangrijkste voordelen van onze werkwijze:

  • Altijd een specialist in de regio Hasselt.
  • U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.
  • U bespaart tot wel 40% op het renoveren.
badkamerrenovatie Hasselt

Wat voor badkamerrenovatie?

Een badkamerrenovatie hoeft niet altijd te bestaan uit het renoveren van de gehele badkamer, het is bijvoorbeeld ook mogelijk om alleen het sanitair te renoveren of juist de tegelwand renoveren die u niet mooi vindt. Of u nu een kleine badkamer heeft of een grote, een renovatie is altijd mogelijk. Lees op deze pagina meer over de volgende mogelijkheden:

  • Nieuwe badkamer plaatsen
  • Kleine badkamerrenovatie
  • Grote badkamerrenovatie

Nieuwe badkamer plaatsen

Het grootste voordeel van een compleet nieuwe badkamer is dat u de ruimte helemaal in kunt richten naar uw eigen smaak. Kiest u bijvoorbeeld voor een moderne uitstraling of liever warm en landelijk. Er zijn vele stijlen mogelijk. Wit, strak en lichte kleuren zijn kenmerkend voor een moderne uitstraling. Een landelijke inrichting heeft warmere kleuren.

Bepaal niet alleen de stijl helemaal zelf, maar ook welk sanitair u wilt installeren door een installateur. Een comfortabel ligbad of een ruime inloopdouche? De installateur uit Hasselt heeft veel ervaring in het monteren van een gloednieuwe badkamer en geeft u graag advies.

Kleine badkamerrenovatie

Een kleine badkamerrenovatie bestaat uit het renoveren van een gedeelte van het sanitair of de plaatsing van een nieuwe wand voor de huidige. Een kleine renovatie is vaak zonder hak- en breekwerk. Voordeel van deze renovatie is dat het snel afgerond is en dat er niet veel gesloopt hoeft te worden, zodat u geniet van uw vernieuwde badkamerruimte. Een badkamerrenovatie binnen 1 dag is al mogelijk.

Grote badkamerrenovatie

In tegenstelling tot een kleine renovatie bestaat uit grote badkamerrenovatie wel uit breekwerk. Bent u helemaal zat van een tegelwand en wilt u liever een moderne wand met hout of grote badkamertegels plaatsen? Of zijn de vloertegels beschadigd? Natuurlijk is het ook mogelijk om nieuw sanitair te installeren. Bijvoorbeeld een comfortabel ligbed, ruime inloopdouche of een handige dubbele wastafel. Een grote badkamerrenovatie duurt gemiddeld 1 week.

Prijstabel: badkamerrenovatie prijzen

Onderdeel van badkamerrenovatieGemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Badkamertegels€42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator)Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Badkamerventilator€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra€150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal en btw. Nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Badkamerrenovatie prijzen

De totaalprijs voor een badkamerrenovatie is afhankelijk van een aantal factoren. Een kleine renovatie is het goedkoopste. Een gloednieuwe douche begint al vanaf €600,- en de plaatsing van de badkamermeubels begint vanaf €700,-. Voor een grote badkamerrenovatie is het verstandig om een badkamerontwerp te laten maken.

Het renoveren kost dan gemiddeld tussen de €310,- tot €450,-. De kostprijs van nieuw sanitair wordt bepaald door de kwaliteit en materiaal. Een ligbad kost gemiddeld tussen de €850,- tot €2.800,-. In de prijstabel staan nog meer gemiddelde bedragen.

U bespaart op de renovatiekosten door de totaalprijzen te vergelijken. Vraag daarom gratis prijsoffertes aan!

Werkwijze bij renovatie

U kunt niet zomaar beginnen met een badkamerrenovatie, het is handig om van tevoren te bedenken wat u wilt veranderen. Laat bij een grote renovatie of de plaatsing van een nieuwe badkamer een badkamerontwerp opstellen. De specialist uit Hasselt heeft veel ervaring in het ontwerpen en heeft nog handige tips.

Eerst worden de oude tegels en sanitair verwijderd door badkamerspecialisten uit Hasselt. Vervolgens bevestigen de vakmannen gloednieuwe tegels en wordt de douche, bad en wastafels geïnstalleerd.

Vervolgens zetten ze ook de badkamermeubels in elkaar. Door de ervaring van de vakmannen verloopt een renovatie een stuk sneller dat wanneer u het zelf zou doen. Een kleine renovatie is binnen een paar dagen afgerond en een grotere renovatie kost gemiddeld een week.

Wilt u tot wel 40% besparen op de kosten?

Vraag gratis offertes aan en vergelijk vrijblijvend de aanbiedingen van specialisten uit Hasselt!

Gratis offertes ontvangen
badkamer ontwerp Hasselt

Badkamer ontwerpen

Voordat badkamers worden gerenoveerd is het noodzakelijk om een ontwerp van de veranderingen te maken. Het ontwerpen van de badkamer is een taak die u het beste kunt overlaten aan een erkend vakman uit Hasselt. Deze zal de ruimte naar aanleiding van uw wensen ontwerpen, en vervolgens het ontwerp met u bespreken voor eventuele wijzigingen. De professionals uit Hasselt hebben ruime ervaring in het ontwerpen van de ruimte en geven u graag handige tips over de indeling. Bij een kleine badkamer is het bijvoorbeeld handig om te kiezen voor een smalle wastafel voor meer ruimte en een hangtoilet.

Kosten badkamer ontwerp

De gemiddelde renovatiekosten voor het maken van een badkamerontwerp liggen tussen de €310,- tot €450,-. Eerst heeft u een oriënterend gesprek waarbij u al uw wensen en eisen kunt aangeven. De specialist gaat hiermee aan de slag en neemt daarna het ontwerp met u door. Het handige van een badkamerontwerp is dat er direct wordt bepaald waar de waterafvoer komt te liggen en wat er veranderd moet worden.

badkamer Hasselt

Nieuwe indeling

De badkamer wordt elke dag veel gebruikt, belangrijk dus om deze een handige indeling te geven. U hebt ruimte nodig om spullen in op te bergen, zoals handdoeken en zeep, maar er moet ook sanitair in geplaatst worden. Voor zowel kleine als grote badkamers zijn er vele mogelijkheden om de ruimte praktisch in te delen. Ondiepe wastafels en een badkamermeubel onder de wastafel is handig bij een kleine ruimte. Bij grote badkamers zijn er iets meer mogelijkheden, maar ook daar moet u goed nadenken over het plaatsen van het sanitair. Wilt u bijvoorbeeld een mooie designradiator, dan moet daar genoeg ruimte zijn op de wand.

Nieuw sanitair

Het voordeel van een badkamerrenovatie is dat u bij het vervangen van sanitair nieuw sanitair kunt uitkiezen. Bijvoorbeeld een handig hangtoilet, hierdoor is het schoonmaken onder het toilet een stuk makkelijker en bovendien geeft het meer ruimte. Maakt u geen gebruik van een bad? Bekijk dan de mogelijkheden eens voor een inloopdouche. Dit biedt u een stuk meer ruimte. Bespaar op de sanitair kosten door te kiezen voor een B-merk.

inloopdouche plaatsen Hasselt

Inloopdouche

Laat u uw doucheruimte renoveren, dan is het tevens een optie om de douche te vervangen door een inloopdouche te plaatsen. Een inloopdouche is een douche die gemakkelijk te betreden is, en een luxueuze uitstraling biedt. Een dergelijke douche geeft veel ruimte en er hoeft geen douchebak geplaatst te worden. De douche wordt van de rest van de ruimte afgescheiden door een wand. Dit kan ook een glazenwand zijn voor een groot ruimtelijk effect. Ook voor minder validen is een inloopdouche zeer praktisch. U hoeft geen deur open te doen of over een drempel te stappen. De afwatering van een inloopdouche wordt geregeld via een doucheputje of douchegoot. De vakman uit Hasselt zorgt ervoor dat de vloer een beetje afloopt richting de afvoer, zodat het water goed wordt afgevoerd.

Inloopdouche prijzen

De kostprijs voor een inloopdouche wordt beïnvloed door een aantal factoren. Zo is de grootte van de douche van belang en het materiaal dat er gebruikt wordt om de inloopdouche te realiseren. De gemiddelde prijs begint vanaf €600,- euro en loopt op met extra opties. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van standaardmaten zijn de totaalprijzen vaak lager dan wanneer er een speciale wand voor u gemaakt moet worden.

stoomdouchecabine in Hasselt

Stoom(douche)cabine

Een renovatie is wellicht een goed idee om een stoomcabine toe te voegen. Een stoomcabine is eigenlijk niets anders dan een douchecabine waarin u kunt genieten van een stoomsauna of waarin u kunt douchen. Het formaat komt overeen met een normale douchecabine wat hem geschikt maakt voor de meeste douchecabines.

Een stoomcabine is gezond en ontzettend ontspannend. Het is mogelijk om dit effect te vergroten door een aantal elementen toe te voegen aan de cabine. Met behulp van geuren maakt u gebruikt van aromatherapie of gebruik een kleurlamp voor kleurentherapie.

Of plaats een muziekinstallatie om naar muziek te luisteren tijdens het douchen.

Douchecabine kosten

Een douchecabine bestaat uit een douchebak en een aantal wanden. Meestal wordt een cabine in de hoek geplaatst, dan hoeven er maar twee wanden, waarvan één deur, geplaatst te worden. De gemiddelde prijs begint al vanaf €700,-. Wilt u meer luxe? De kostprijs van een ruimere cabine met een regendouche begint vanaf €900,-.

douchebak plaatsen Hasselt

Voordelen van een douchebak

Bij een badkamerrenovatie in Hasselt hebt u de keuze uit verschillende douches. Wij gaven hierboven bijvoorbeeld al informatie over de voordelen van de inloopdouche, en ook de standaard douchecabine kwam al voorbij. Naast inloopdouches zijn ook verscheidene douchebakken verkrijgbaar. Een douchebak heeft als voordeel dat er bij lekkage eenvoudig een reparatie of renovatie kan worden toegepast. Daarnaast zult u dankzij het basismateriaal van de douchebak ook nooit meer last hebben van koude voeten tijdens het douchen. Een laatste voordeel van een douchebak is dat deze veiliger is dan een gewone tegelvloer in de doucheruimte omdat een douchebak minder glad is.

Prijzen douchebak

Voorkom dat het water uw badkamer inloopt door een douchebak te plaatsen. De prijs is afhankelijk van de afmetingen, het materiaal van de bak en het merk dat u kiest. De gemiddelde kostprijs is €420,- voor de bak. Het monteren van een douchebak, inclusief het aanleggen van de afvoer, kost gemiddeld tussen de €85,- en de €700,- afhankelijk van het type en de veranderingen die er nodig zijn.

wastafel

Wastafels: enkel of dubbel?

Een wastafel is onontbeerlijk in de badkamer, maar twee wastafels wordt door sommige mensen als te veel van het goede gezien. Badkamerspecialisten krijgen vaak de vraag of het handig is om te kiezen voor een enkele of dubbele wastafel. Het antwoord hierop is echter volledig afhankelijk van wat u wenst.

Wilt u graag met meerdere mensen tegelijk zich kunnen klaarmaken voor de dag? Dan is het plaatsen van twee spoelbakken aan te raden. Door de dubbele wastafel gebruikt u wel ruimte, die u bijvoorbeeld niet meer voor een badkamermeubel kunt gebruiken.

Wastafel prijzen

De gemiddelde prijs voor een wastafel ligt tussen de €400,- tot €800,-. Een simpele wastafel, zoals een uitstortgootsteen, is een stuk goedkoper. Houd dan rekening met een gemiddelde vanafprijs rond de €50,-. Een dubbele wastafel is vaak duurder, denk dan aan totaalprijzen vanaf €700,-. Maar deze wastafel geeft u wel meer gebruiksgemak, vooral met meer personen in huis.

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen kent niet iedereen. Dit is een hele simpele spoelbak. Vaak zien we een uitstortgootsteen in schuren en garages, maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt in badkamers in Hasselt. Ze passen uitstekend in badkamers met een moderne of een landelijke uitstraling.
Door de grootte is de gootsteen zeer praktisch in gebruik. Er past gemakkelijk een emmer onder. U heeft de keuze uit allerlei afmetingen en stijlen. Bijvoorbeeld een gootsteen met inkepingen of juist strakke randen. Qua materiaal kunt u meestal kiezen uit keramiek of plaatstaal.

Laat nieuw sanitair plaatsen door een installateur uit Hasselt.

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in!

Ontvangen meerdere offertes

badkamermeubels Hasselt

Nieuwe badkamermeubels

Badkamers bestaan niet alleen uit sanitair, meestal staan er ook meerdere badkamermeubels. Een badkamermeubel kan een eenvoudige kast zijn waarin de handdoeken worden bewaard, maar kan ook een manier zijn om de wastafel en spiegel in de ruimte te verwerken. Bij een showroom krijgt u diverse voorbeelden van badkamers en hoe een badkamermeubel in het interieur is verwerkt. Hebt u specifieke wensen voor een badkamermeubel? Laat een expert uit Hasselt dan een badkamermeubel voor u ontwerpen. Kies voor één wastafel of meerdere, en laat bijvoorbeeld speciale badkamerverlichting in de spiegel en het badkamermeubel verwerken.

Badkamermeubels prijzen

Om de badkamer helemaal af te maken heeft u natuurlijk ook nieuwe badkamermeubels nodig. De meubels maken een badkamerruimte helemaal af. De gemiddelde prijs voor volledig nieuwe meubels gaat richting de €2.000,-. Losse onderdelen zoals een hoge kast of wastafelkast beginnen vaak bij kostprijzen vanaf €700,-.

badkamerkasten op maat in Hasselt

Badkamerkasten op maat

Tijdens het renoveren van badkamers worden veelal nieuwe badkamerkasten geplaatst. Hiervoor kunt u een showroom met sanitair bezoeken. Een andere optie is een badkamerkast op maat laten maken. Als u een badkamerkast op maat laat maken dan kunt u ervoor zorgen dat deze precies in de ruimte past. Zo weet u zeker dat u elk hoekje in de badkamer optimaal benut.

Daarnaast bent u vrij om de indeling van een badkamerkast te bepalen. Wilt u alleen lades of tevens kastjes? En wat dacht u van een onderverdeling zodat u verschillende vakjes hebt voor bijvoorbeeld nagellakpotjes of tubes tandpasta? Er is van alles mogelijk.

Badkamerkasten op maat prijzen

Heeft u badkamerkasten nodig met afwijkende maten of wilt u een kast maken die helemaal naar uw eigen wens is gemaakt? Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €700,- tot €800,-. Voordeel is dat de kast perfect past en het gebruiksgemak zeer hoog is, tenslotte heeft u zelf geholpen bij het ontwerpen. Gebruik schuifdeuren voor meer ruimte.


badkamer betegelen

Badkamer betegelen

De badkamertegels beschermen de muren van de badkamer. Deze luchtvochtigheid is hoog in deze ruimte en de damp die vrijkomt bij douchen zet zich af tegen de wanden. Het betegelen van de wanden en vloeren vereist daarom ook vakkennis en ervaring, zodat alles waterdicht is. Voor het plaatsen van vloertegels worden speciale tegels gebruikt die niet te glad zijn om uitglijden te voorkomen.

Kies voor betegelen met grote tegels voor een ruimtelijk effect of ga voor een mooi effect door een opvallende muur te betegelen, bijvoorbeeld met mozaïek.

Badkamer betegelen prijzen

De prijzen voor het betegelen van de wanden en vloeren worden onder andere bepaald door de grote van de tegels. Het betegelen grote tegels gaat immers een stuk sneller. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor simpele keramische badkamertegels is €55,-. Zware natuurstenen tegels zijn duurder, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €100,- per vierkante meter. Het uurtarief van een tegelzetter ligt tussen de €25,- en €40,- per vierkante meter.

badkamer verwarming Hasselt

Badkamer verwarming

Wilt u tijdens de wintermaanden het ook lekker warm hebben wanneer u uit de douchecabine stapt? Dan adviseren wij om tijdens de badkamerrenovatie een verwarming te laten installeren. Een verwarming kan zowel met een eenvoudige radiator worden gemonteerd of een mooie en handige designradiator. Het voordeel van een designradiator is dat ze er in vele formaten zijn. Vaak zijn ze dunner dan een standaard radiator en zijn ze hoger. Een designradiator wordt tegen de wand aan geplaatst en is ook geschikt om er handdoeken aan op te drogen. Vloerverwarming is ook een optie. Deze verwarmingssoort verwarmt zeer efficiënt en u heeft geen last meer van koude voeten op de tegels.

Badkamerverwarming prijzen

De kosten voor designradiatoren liggen hoger dan een standaard radiator. De gemiddelde kostprijs voor een designvariant begint vanaf €200,-. Het plaatsen van een standaardmodel begint vanaf €150,-. De verlichtingskosten worden bepaald door de grootte van de radiator en de stijl. Soms is het nodig om leidingen te verleggen voor de aansluiting, dan moet u rekening houden met een meerprijs voor het monteren.

Wilt u uw tegels laten renoveren in de badkamer?

Schakel een specialist in voor de beste kwaliteit. Bespaar tot 40% door offertes te vergelijken!

Offertes aanvragen
vloerverwarming badkamer Hasselt

Vloerverwarming

Denkt u er over na om tijdens een badkamerrenovatie vloerverwarming te installeren? Een goed idee! Badkamertegels voelen al gauw erg koud aan. Dankzij deze verwarming hebt u altijd warme voeten als u uit bad of de douchecabine stapt. Daarnaast drogen natte badkamertegels sneller. Het plaatsen van verwarming in de vloer van badkamers heeft ook een aantal nadelen. U moet bijvoorbeeld een nieuwe vloer laten aanleggen. Daarnaast is verwarming niet altijd mogelijk door de opbouwhoogte van de vloer. Als het wel mogelijk is moet u hier alsnog rekening mee houden. De vloerverwarming ligt dicht op de oppervlakte, dit wilt u niet beschadigen tijdens een volgende renovatie.

Vloerverwarming badkamer kosten

De gemiddelde prijs voor wordt beïnvloed door de grootte van de badkamer. Voor tien vierkante meter betaalt u ongeveer €700,- tot €800,-. Bij een kleinere ruimte zijn de plaatsingskosten iets lager, want dan is er minder materiaal nodig. De vloerverwarming wordt onder de badkamervloer gelegd. Zo heeft u altijd warme voeten ’s ochtends.

badkamerverlichting

Badkamerverlichting

Iets wat u niet moet vergeten is goede badkamerverlichting. Het verlichten van de badkamer bestaat vaak uit meerdere lichtpunten. Alleen een plafondlamp is meestal niet voldoende. Plaats bijvoorbeeld ook spots boven de spiegel en in de douche. Zodat u overal genoeg licht heeft, ook als het donker is. Het raam in de badkamer is klein en laat niet veel licht door. Zonder een gedegen lichtplan heeft u onvoldoende licht en donkere hoeken.

Het is zelfs mogelijk om licht in een bad aan te brengen. Of een handige dimmer, zodat het licht minder fel is als u geniet van een lang bad.

Kosten badkamerverlichting

De kosten voor badkamerverlichting hangen af van een aantal factoren. Hoeveel lampen wilt u ophangen, gaat het om designmodellen of wilt u een compleet lichtplan laten maken. Verlichting boven de wastafel kost gemiddeld €75,- tot €100,-. De kosten voor een designlamp beginnen vaak rond de €100,- tot €150,-.

ventilatie badkamer Hasselt

Ventilatie badkamer

Voor een gezonde leefomgeving is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis niet te hoog is. In badkamers is er al snel een hoge luchtvochtigheid doordat de warme en vochtige lucht van het douchen in de ruimte blijft hangen. Wilt u schimmels en gezondheidsrisico’s voorkomen? Laat dan bij een renovatie één of meerdere ventilatoren installeren. Wij bieden verscheidene soorten ventilatoren aan. Kies bijvoorbeeld voor een plafond- of muurventilator. Dit is de meest goedkope oplossing, welke in een korte verbouwtijd gerealiseerd kan worden. Als alternatief voor de standaard ventilator kunt u ook een buisventilator of radiaal badkamerventilator kiezen.

Badkamerventilatie kosten

Natuurlijke badkamerventilatie begint al vanaf €40,-. Voor mechanische ventilatie moet u rekening houden met een hogere prijs tot €200,-. Voordeel is dat u dan helemaal zelf het ventileren regelt. Zet het ventilatiesysteem bijvoorbeeld aan wanneer u gaat douchen om de damp af te voeren. Met badkamerventilatie voorkomt u vochtproblemen zoals de groei van schadelijke schimmels.

sauna in badkamer Hasselt

Sauna in de badkamer

Houdt u van luxe badkamers waarin u heerlijk kunt ontspannen na een lange dag werken? Wellicht is het installeren van een sauna tijdens een renovatie iets voor u. Als u regelmatig een saunacentrum bezoekt dan heeft dit een positief effect op uw gezondheid. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten en formaten.

Zo is er een model voor één persoon verkrijgbaar maar tevens voor meerdere personen. Door een ruimte met glazen wanden te kiezen creëert u een ruimtelijk effect. Net als bij een stoomcabine is het mogelijk om kleurentherapie, aromatherapie en muziek toe te voegen.

Kosten sauna in badkamer

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een simpele sauna tijdens het renoveren beginnen vanaf €1.000,-. Dit is een flinke uitgave, want er moeten leidingen aangelegd worden en natuurlijk moet de sauna geplaatst worden. Wilt u meer luxe? De prijs van een saunaruimte met een stoombad beginnen vanaf €3.000,-. Vraag offertes aan voor de exacte totaalprijs.

Ligbad of douche?

Bij het renoveren van badkamers moeten verschillende keuzes gemaakt worden, waaronder de keuze tussen een ligbad of douche. Het voordeel van een ligbad is de luxe die het biedt, en het praktische element voor wanneer u kinderen heeft. Het nadeel is dat een bad veel ruimte inneemt in de badkamerruimte. Wanneer er niet genoeg ruimte is voor beide, moet u een keuze maken uit één van de twee. Een inloopdouche in plaats van een ligbad is ook zeer praktisch. Dit geeft u veel bewegingsvrijheid. Wilt u niet kiezen? Laat u dan informeren over de mogelijkheden voor het plaatsen van een bad-douche combinatie. U doucht dan in bad.

Kleine badkamer

In de meeste oudere woningen in Hasselt zijn de badkamers relatief klein. Het is in deze ruimtes dan vaak ook lastig om alle gewenste sanitair en badkameronderdelen te verwerken.

Door efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, is het echter mogelijk om tijdens een renovatie te zorgen voor een sterke stijging in het woongemak. Wilt u weten wat onze renovatie specialisten voor u kunnen betekenen?

Verplaatsing van de badkamer

Zit uw badkamer op een onhandige plaats of wilt u de ruimte vergroten? Met een badkamerrenovatie is het ook mogelijk om uw badkamer te verplaatsen naar een andere ruimte.

Ook als u de badkamer naar beneden wilt verplaatsen voor meer gemak. De vakman uit Hasselt zorgt voor het aanleggen van leidingen en waterafvoeren. Dit is geen simpele klus! Belangrijk dus om een vakman uit Hasselt in te schakelen.

Resultaat na een complete badkamerrenovatie

Geniet snel van uw vernieuwde badkamer!

Schakel een badkamerspecialist in tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag gratis offertes aan.

Vraag vrijblijvend offertes aan

5 tips bij badkamerrenovatie

Er komt veel bij kijken bij een badkamerrenovatie, ook als het gaat om een kleine renovatie. Daarom hebben wij een aantal tips voor u! Met een badkamerspecialist bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Het renoveren verloopt een stuk sneller dan wanneer u het zelf zou doen, bovendien weet u zeker dat alles op de juiste manier geplaatst wordt. Lees onze tips hieronder.

1. Laat leidingen controleren

Laat altijd uw leidingen controleren door een vakman uit Hasselt. Dit is handig om te weten waar de leidingen precies lopen, maar ook om een overzicht te krijgen van de waterleidingen die verlegd moeten worden. Boor niet zomaar in een muur, want dan kunt u een leiding raken en lekkage veroorzaken.

2. Plannen

Een renovatie kan niet zonder goed plan. Bedenk van tevoren wat u wilt veranderen en wat daarvoor moet gebeuren. Schrijf alles in een logisch plan en houdt er rekening mee dat er zaken langer kunnen duren dan verwacht.

Bedenk ook waar u gaat douchen en wassen wanneer de badkamer even niet toegankelijk is.

3. Schetsen

Maak een ontwerpplan voor het renoveren door een schets te maken. Niet alleen krijgt u zo een beter beeld van uw toekomstige badkamer, u komt er ook snel achter of alles past. Neem de afmetingen van de ruimte, het sanitair en de badkamermeubelen en schets alles op schaal.

4. Duidelijke afspraken

Lees de offerte goed door en zorg dat alles op papier staat. Zo komt u niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Bespreek uw wensen en eisen met de vakspecialist en maak afspraken over de tijdsduur en de dagen dat er gewerkt wordt.

5. Badkamermeubels en sanitair

Bedenk voor de renovatie welke stijl u graag wilt en welke badkamermeubels en sanitair u nodig heeft. Heeft u bijvoorbeeld genoeg aan één kast in de badkamer? Of wilt u liever meer opbergruimte? Denk er ook over na over u een ligbad, een douche of een combinatie wilt.

Premie badkamerrenovatie

Om te besparen op de kosten is het in een aantal gevallen ook mogelijk om een premie te ontvangen voor de renovatiewerkzaamheden. Heeft u een woning in Hasselt van minimaal 30 jaar oud? Dan heeft u misschien recht op een renovatiepremie. Op vlaanderen.be leest u hier meer over. Is uw woning 25 jaar geleden gebouwd, dan is een verbeteringspremie ook nog een optie. Wanneer u ouder bent dan 65 jaar is het mogelijk om een premie te ontvangen voor het aanpassen van uw woning in Hasselt. Lees meer op de website van de Vlaamse regering.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u uw badkamer renoveren? Een goede keuze! Niet alleen verbetert u de ruimte, u geeft het de uitstraling die u graag wilt. Bijvoorbeeld een modern en strak interieur of juist landelijk en warmere tinten. De specialisten hebben veel ervaring in het renoveren van badkamers, hierdoor verloopt de renovatie snel en geniet u spoedig van uw vernieuwde badkamer. Ook voor een kleine badkamer is er veel mogelijk, plaats bijvoorbeeld ondiepe wastafels voor meer ruimte. Bespaar tot wel 40% op de totaalkosten door gratis aanbiedingen te vergelijken! Vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in en ontvang een aantal aanbiedingen van badkamerspecialisten uit Hasselt. Vergelijk en bespaar! Ook voor aantrekkelijke offertes voor het vervangen van uw ramen.

badkamers renoveren Hasselt