Badkamer renoveren in Geel?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Badkamers Geel

Voldoet uw badkamer niet aan uw wensen? Kies dan voor een badkamerrenovatie in Geel! Met het renoveren van de badkamer creëert u eenvoudig de badruimte van uw dromen. Hierdoor stijgt uw gebruikerscomfort én de woningwaarde. Benieuwd wat het kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere experts in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de aannemer met het beste aanbod, om zo tot wel 40% op de kostprijs te besparen!

Op deze pagina leest u wat een badkamerrenovatie inhoudt en wat de vele mogelijkheden zijn. U vindt hier informatie over de gemiddelde kosten én we geven u praktische bespaartips voor uw eigen renovatie!

Waarom een badkamerinstallateur inschakelen?

  Als u overweegt uw badkamer te renoveren, dan is het sterk aan te raden om hiervoor een badkamerinstallateur in te huren. Dit is een specialist die u van A tot Z kan helpen: van het maken van een stijlvol en praktisch badkamerontwerp, tot het verplaatsen van de leidingen en het installeren van uw nieuwe sanitair.

  De grootste voordelen op een rij:

 • Een badkamerinstallateur denkt mee met een stijlvol, maar vooral ook praktisch ontwerp.
 • Het renoveren is een stuk sneller afgerond dan wanneer je zelf aan de slag gaat.
 • Met de hulp van een aannemer voor uw badkamer voorkomt u problemen als lekkages of scheurvorming in de badkamertegels.

badkamerinstallateur Geel

Badkamerrenovatie of een nieuwe badkamer?

Uw huidige badkamer is niet naar uw smaak. Dan zijn er twee dingen die u kunt doen:

 1. Een badkamerrenovatie: u vervangt alle onderdelen die verouderd, beschadigd of niet naar wens zijn, maar een deel van de ruimte blijft intact. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van het sanitair, maar het behouden van de badkamertegels. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is dan een nieuwe badkamer. Een renovatie neemt bovendien minder tijd in beslag, waardoor u sneller weer gebruik kunt maken van uw sanitair.
 2. Een nieuwe badkamer: hierbij sloopt u de oude badkamer volledig en laat u een compleet nieuwe badkamer plaatsen. Dit wordt ook wel gedaan bij het verplaatsen van de badkamer, of het creëren van een extra badkamer. U laat een prachtig ontwerp opstellen en de installateur verzorgt het breekwerk, het verleggen van de leidingen, het betegelen en de installatie van het sanitair.

Navigeer snel naar:

Badkamerinstallateur inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Badkamerrenovatie Geel

Een badkamerrenovatie komt in Geel regelmatig voor. Wanneer is het tijd voor een renovatie? Als de stijl van uw badkamer niet meer past bij uw smaak of bij de rest van het huis. Of als het sanitair inmiddels flink verouderd is en u toe bent aan een upgrade.

De badkamer is de plek waar u uw dag start en eindigt, dus het is belangrijk dat u zich hier prettig en op uw gemak voelt. Nieuw sanitair verhoogt het gebruikersgemak enorm. Gebruikt u uw ligbad nooit? Laat deze vervangen door een ruime inloopdouche en geniet van alle ruimte die hiermee ontstaat.

Hieronder gaan we verder in op badkamerrenovaties en de mogelijkheden hiervan. Wilt u binnenkort gaan renoveren en bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

De belangrijkste voordelen

 • Een badkamerrenovatie is goedkoper dan een nieuwe badkamer
 • Renoveren kan al in een paar dagen tijd: zonder breekwerk zelfs in 1 dag!
 • U creëert toch de badkamer van uw dromen.
 • Hierdoor stijgt uw woning in waarde.

badkamerrenovatie prijs Geel

Wat kost een badkamerrenovatie?

Eén van de meest gestelde vragen is: wat kost een badkamer renoveren? Het antwoord hierop verschilt per situatie. De prijs van een badkamerrenovatie hangt namelijk af van de specifieke werken en het type sanitair dat u kiest.

Voor het opstellen van een nieuw badkamerontwerp betaalt u gemiddeld €310,- tot €450,-. De prijs hiervan loopt enorm uiteen, afhankelijk van de specialist.

Laat u een nieuwe douche plaatsen, houd dan rekening met kosten tussen de €600,- tot €1.900,-: dit varieert van een eenvoudige, kleine douchecabine tot een luxe inloopdouche met alles erop en eraan. Voor een ligbad lopen de prijzen uiteen van €850,- tot €2.800,- en een badkamermeubel kost ongeveer €700,- tot €2.000,-.

Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis offertes aan!

Badkamer renoveren: prijzen 2024

Renovatiewerken Gemiddelde prijs*
Badkamerontwerp €310,- tot €450,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Badkamermeubel €700,- tot €2.000,-
Badkamertegels €42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator) Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer €700,- tot €800,- per 10 m²
Badkamerverlichting Vanaf €300,-
Badkamerventilator €90,- tot €250,-
Sauna in badkamer €1.000,- tot €3.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra €150,- tot €350,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en installatie. Exacte kostprijs weten? Vraag gratis offertes aan zonder aankoopverplichting.

Deze factoren beïnvloeden de totaalkost

De kosten voor het renoveren van uw badkamer lopen flink uiteen. Zo is de totaalkost afhankelijk van de werkzaamheden, de materialen die u kiest, het uurtarief van de specialist en de overige klussen die worden uitgevoerd. Moet u leidingen laten verplaatsen voor de realisatie van een nieuw ligbad, dan bent u uiteraard duurder uit dan wanneer u een bestaand bad vervangt door een luxer model.

De totaalprijs is afhankelijk van onder meer:

 • De gebruikte materialen
 • De exacte werkzaamheden die worden uitgevoerd
 • Het uurtarief van de badkamerspecialisten
 • Het type sanitair dat u kiest
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten
Laat u uw badkamer renoveren in Geel? U hebt mogelijk recht op een premie! Hiermee krijgt u een deel van uw investering weer terug, waardoor u de kostprijs zo laag mogelijk houdt.

Besparen op de kosten van uw badkamerrenovatie in Geel?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes ontvangen

Badkamer renoveren Geel: de mogelijkheden

Als u uw badkamer laat renoveren in Geel, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt ervoor kiezen om een badkamerrenovatie zonder breekwerk uit te voeren: die is vaak al in één dag klaar. Wilt u graag iets meer aanpassingen doorvoeren, dan neemt de renovatie iets meer tijd in beslag.

Hieronder gaan we in op een paar van de vele mogelijkheden. Wilt u weten wat een aannemer voor uw badkamer kan betekenen? Twijfel dan niet en vraag snel gratis offertes aan: u zit nergens aan vast!

Badkamerrenovatie in één dag

Een badkamerrenovatie in één dag is zeker mogelijk: hierbij gaat het om een simpele renovatie, zonder breekwerk. De badkamertegels blijven intact en ook de verwarming en verlichting blijft op z’n plek. Wat u wel vernieuwt is het sanitair: vervang die onhandige en benauwde inloopdouche voor een ruime inloopdouche of plaats een modern hangtoilet, in plaats van uw oude staande model. Door het sanitair te vervangen voert u kleine veranderingen door, waarmee het gebruikersgenot en -gemak enorm stijgt.

kleine badkamer renoveren Geel

Kleine badkamer renoveren

Heeft u een kleine badkamer? Ook dan zijn er tal van mogelijkheden! Laat u adviseren door een ervaren badkamerspecialist, zodat u zeker weet dat u de ruimte optimaal benut. Lichte tegels zijn perfect voor kleine ruimtes, omdat ze een ruimtelijk effect hebben. Gebruik grote spiegels om de kleine badkamer groter te doen lijken, en vervang het sanitair en de meubels zoveel mogelijk voor hangende modellen. Ook dit zorgt ervoor dat ruimte veel groter lijkt.

Een badkamerspecialist benut alle ruimte die u heeft: door met kasten in de hoogte te werken, creëert u gemakkelijk genoeg opbergruimte voor al uw spullen, en ziet de badkamer er netjes en overzichtelijk uit.

Badkamerrenovatie senioren

We zien steeds vaker dat senioren hun badkamer klaar maken voor de toekomst. Hoe ouder u wordt, hoe moeilijker het is om uit uw ligbad te stappen. En des te gevaarlijker het ook wordt om zelf onder de douche of in bad te stappen, omdat het risico op uitglijden groter is. Om uw badkamer klaar te maken voor de toekomst, raden we u aan om een ligbad te vervangen met een inloopdouche met lage of zelfs zonder instap: dit neemt veel risico’s weg.

Toch graag een ligbad houden? De badkamerspecialisten kunnen in dat geval ook een steun tegen de muur monteren, waarmee u uzelf uit bad kunt tillen. Een alternatief is een ligbad met een lage instap, waarmee u gemakkelijk in en uit kunt stappen.

Renoveer uw badkamer voor een groter gebruikersgenot!

Vind snel een badkamerinstallateur in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Inloopdouche plaatsen Geel

Steeds meer mensen laten een inloopdouche plaatsen. Geen gek idee, want een inloopdouche zorgt voor een ruimtelijk effect, is gemakkelijk in gebruik voor zowel kinderen als senioren dankzij de lage instap en het is een stuk hygiënischer dan douchecabines: er zijn geen randen waar vervuiling in komt te zitten en er zal ook geen schimmel in kitranden gaan groeien. U kunt een inloopdouche laten plaatsen met een glazen wand, maar een alternatief is het plaatsen van een betegelde wand.

De kosten voor het plaatsen van een inloopdouche variëren van €600,- tot €1.900,-.

Badkamer uitbouwen

Vindt u de badkamer echt te klein en wilt u meer ruimte? Kijk dan eens of het mogelijk is om de bestaande badkamer uit te bouwen. Misschien kunt u een deel van de grenzende slaapkamer gebruiken om de badkamer te vergroten? Het voordeel hiervan is dat u letterlijk meer vloeroppervlak creëert. Hierdoor zijn er nog meer mogelijkheden qua indeling en sanitair. Misschien droomt u al jaren van een luxe ligbad, maar was het door een gebrek aan ruimte nooit mogelijk.

Het is belangrijk dat u het uitbouwen van de badkamer uitbesteedt aan een vakman: hij controleert ook of uw vloer sterk genoeg is om bijvoorbeeld een ligbad te kunnen dragen.

Totaalrenovatie badkamer

Eén van de mogelijkheden is een totale badkamerrenovatie in Geel. Dit houdt in dat u de complete oude badkamer laat slopen, en een nieuwe badkamer plaatst. Dit is een geschikte optie als u de indeling van de ruimte volledig om wilt gooien, of als de badkamertegels en het sanitair beide enorm verouderd en in slechte staat verkeren.

Wat zijn de voordelen?

U kunt kiezen voor een compleet nieuwe inrichting, waarbij er mogelijk meer ruimte ontstaat. Een specialist denkt met u mee wat betreft de indeling en zorgt ervoor dat deze, naast stijlvol, ook praktisch is.

totaalrenovatie badkamer Geel

Hoe verloopt een badkamerrenovatie?

  We raden u aan een aannemer in te huren voor uw badkamerrenovatie, zodat de werken zo vlekkeloos mogelijk verlopen. Hieronder laten we zien hoe het proces van een badkamerrenovatie eruit ziet met behulp van een badkamerinstallateur of aannemer.

 • Kennismaking. In een eerste kennismakingsgesprek met de vakman legt u al uw wensen op tafel. U geeft de afmetingen door aan de specialist, zodat hij of zij u kan helpen met een eventueel badkamer ontwerp. Het is belangrijk dat u ook uw budget bepaalt. Zo kan de specialist daar direct rekening mee houden in het ontwerp en het merk van het sanitair dat hij u aanraadt.
 • Het opstellen van een ontwerp. De vakman maakt een tekening of 3D ontwerp, waarmee u een duidelijk beeld krijgt van hoe de badkamer er na het renoveren uit gaat zien. Hierin worden ook zaken zoals badkamertegels, verlichting en type kasten meegenomen. Als u akkoord gaat met het ontwerp dan maakt u een afspraak voor de start van de renovatie.
 • Het breekwerk. Deze stap wordt niet altijd uitgevoerd. Kiest u voor een renovatie in één dag of voor een renovatie zonder breken, dan vindt er geen breekwerk plaats. Is dat wel nodig, dan verwijderen de vakmannen eerst het sanitair. Dit gebeurt voorzichtig als u een deel van het sanitair opnieuw wilt gebruiken. Daarna verwijderen ze de tegels. Ook dit gebeurt met zorg, zodat het oppervlak niet te veel beschadigd.
 • Leidingen verleggen. Nu is het tijd om de leidingen te verplaatsen. Ook dit gebeurt niet altijd: als u de indeling niet verandert dan slaan de installateurs deze stap uiteraard over. De vakmannen frezen sleuven in de muur en in de vloer om zo de waterafvoer en -toevoer te leiden naar de juiste plek. Dit smeren ze daarna weer helemaal dicht, zodat er niets meer van te zien is. Ook de elektriciteit wordt eventueel verlegd, als u kiest voor spotverlichting bijvoorbeeld.
 • Afwerking van de muren en vloer. De meeste mensen kiezen voor badkamertegels, maar het is ook mogelijk om pvc-wandpanelen te plaatsen, of om een deel van de muur zelfs te stucen. Beide opties zijn waterbestendig en hygiënisch. Het plaatsen van pvc-wandpanelen is een stuk goedkoper, omdat ze snel en efficiënt te plaatsen zijn.
 • Installatie sanitair. Tot slot volgt de installatie van het sanitair. De vakman plaatst de wc op zijn plek, installeert uw ligbad en monteert ook het badkamermeubel en de wastafel. Hij zorgt ervoor dat alle naden en randen netjes zijn dichtgekit, zodat de gehele badkamer waterdicht is.

Goedkope badkamerrenovatie: handige bespaartips!

Wilt u goedkoop uw badkamer opknappen? Een badkamerrenovatie in Geel is dan de beste optie! Bovendien zijn er verschillende manieren om flink geld op de kostprijs te besparen! Hieronder geven we u een paar handige bespaartips voor uw eigen renovatie.

 • Laat uw badkamer renoveren zonder breken, dit is vaak al in één dag gedaan en u bespaart flink op de materiaal- en arbeidskosten.
 • Gebruik goedkope materialen: kies bijvoorbeeld voor stucwerk in plaats van dure badkamertegels en kies voor merkloos sanitair van goede kwaliteit. Dit scheelt enorm in de totaalprijs.
 • Voer zelf het breekwerk uit: zo kunnen de vakmannen direct aan de slag met het verplaatsen van de leidingen en het afwerken van de muren. Dit bespaart ze veel tijd, waardoor u op de arbeidskosten bespaart.
 • Voer zelf het puin af: de meeste installateurs rekenen ook afvoerkosten. Door dit zelf uit te voeren bent u vaak een stuk goedkoper uit. Wel moet u waarschijnlijk meerdere keren naar de stort rijden.
 • Vergelijk gratis offertes: de arbeidskosten kunnen per badkamerspecialist enorm variëren. Vergelijk de prijzen van meerdere experts en kies zo het bedrijf met het beste aanbod. U bespaart tot wel 40%!

Video: totale badkamerrenovatie

Bekijk het eindresultaat van een totale badkamerrenovatie.

Schakel een badkamerinstallateur in voor uw renovatie!

Vind snel de vakman met het beste aanbod: vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Nieuwe badkamer Geel

Als u uw badkamer wilt veranderen, dan is het ook mogelijk om een nieuwe badkamer in Geel te plaatsen. Bij een nieuwe badkamer sloopt u de oude badkamer en plaatst u compleet nieuwe tegels, nieuw sanitair en kiest u zelfs voor een nieuwe indeling.

Een nieuwe badkamer wordt ook geplaatst bij de bouw van een nieuw huis of bij het verplaatsen van de badkamer.

Kiest u voor deze optie, dan raden we u aan om een aannemer in te huren, die het proces van A tot Z kan uitvoeren. Zo hoeft u niet verschillende specialisten in te schakelen voor het tegelen, het leidingwerk en het schilderwerk maar heeft u gewoon één aanspreekpunt.

Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden en kosten van nieuwe badkamers. Wilt u meer weten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Wanneer kiezen voor een nieuwe badkamer?

  Kies voor een nieuwe badkamer als de huidige badkamer in z’n totaal flink verouderd of beschadigd is. Dit is ook de beste optie als u de indeling helemaal wilt omgooien of een andere stijl wilt realiseren. Koopt u een nieuwbouwwoning dan moet u daarvoor natuurlijk ook een nieuwe badkamer kopen.

  De grootste voordelen op een rij:

 • U heeft meer mogelijkheden qua indeling en stijl.
 • Een badkamerspecialist maakt een ontwerp op maat.
 • U heeft inspraak op alle onderdelen, van het sanitair tot aan de tegels.
 • Een nieuwe badkamer zorgt voor een hogere waardevermeerdering van uw huis dan een renovatie.

nieuwe badkamer Geel

Wat kost een nieuwe badkamer?

Hoeveel uw nieuwe badkamer gaat kosten hangt volledig af van de stijl, het sanitair dat u gebruikt en de afmetingen van de ruimte. Stel dat u een badkamer van 9 m² gaat plaatsen. Kiest u voor een eenvoudige badkamer, met standaard met kwalitatief goed sanitair en eenvoudige tegels? Dan beginnen de prijzen vanaf €3.500,-.

Een gemiddelde badkamer, waarbij u kiest voor iets meer luxe sanitair en mooie natuurstenen tegels, kost ongeveer €7.000,-. Voor een hele luxe badkamer van 9 m² met alles erop en eraan, natuurstenen tegels, een luxe ruime inloopdouche en een dubbele wastafel beginnen de prijzen vanaf €15.000,-. Wilt u zeker weten wat uw nieuwe badkamer gaat kosten, dan raden we u aan gratis offertes aan te vragen.

Badkamer van 9 m² Gemiddelde kosten*
Eenvoudige badkamer Vanaf €3.500,-
Gemiddelde badkamer Vanaf €7.000,-
Luxe badkamer Vanaf €15.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw, materialen en plaatsing. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Met een nieuwe badkamer verhoogt u uw wooncomfort én woningwaarde!

Vergelijk gratis offertes en vind de beste badkamerinstallateur voor de laagste prijs!

Gratis offertes ontvangen

Soorten badkamers

Bij de keuze voor een nieuwe badkamer, heeft u ook de keuze uit verschillende stijlen. Kies een stijl die past bij de rest van uw huis én die voldoet aan uw smaak. U hebt onder meer de keuze uit deze soorten badkamers:

 • Moderne badkamers: de moderne stijl herkent u aan lichte kleuren en strakke lijnen. Er wordt gebruik gemaakt van grote tegels om een ruimtelijk effect te creëren en er wordt veel gebruik gemaakt van (dag)licht.
 • Landelijke badkamers: deze staan juist bekend om de warme kleuren en natuurlijke materialen. In plaats van een tegelvloer is een pvc-vloer met houtlook een goed alternatief. Er is aandacht voor comfort en gezelligheid: er zijn open kasten waarin u uw spullen kunt bewaren. Is er voldoende ruimte, dan kan een klassiek ligbad op pootjes niet ontbreken.
 • Wellness badkamers: deze zijn vooral geschikt als u voldoende ruimte hebt. Hierin wordt gekozen voor luxe sanitair, die van alle gemakken voorzien zijn. Denk aan een ruim, ingebouwd massagebad en infraroodpanelen tegen het plafond. Zo is het altijd comfortabel warm in de badkamer.

Badkamer op maat Geel

Bij een nieuwe badkamer is er de keuze voor een standaard badkamer. Hiervan staat het ontwerp al vast en wordt dit enkel nog aangepast aan de afmetingen van uw badkamer.

Een andere populaire optie is een badkamer op maat. Hierbij laat u dus de volledige ruimte ontwerpen door een badkamerspecialist. Een badkamer op maat is iets duurder: u betaalt namelijk ook voor het ontwerp en de overige werken nemen iets meer tijd in beslag, omdat alles is aangepast aan uw ruimte. Maar daar staat tegenover dat u zeker weet dat de ruimte voldoet aan al uw wensen. Een badkamer op maat is echt de beste manier om uw droombadkamer te realiseren!

badkamer op maat Geel

Welk sanitair kiezen?

Bij een nieuwe badkamer hoort ook nieuw sanitair in Geel. U heeft hierbij heel veel verschillende mogelijkheden. Vraag uzelf af wat u belangrijk vindt: wilt u graag een ligbad in de badkamer, of gaat u deze toch niet gebruiken? In dat geval is een ligbad een beter idee, of kunt u een toilet in de badkamer realiseren.

U heeft onder meer de keuze uit dit sanitair:

 • Bad: er zijn verschillende soorten baden om uit te kiezen, van een standaard en voordelig zitbad, tot een luxe ligbad met alles erop en eraan. Voor een bad is er wel genoeg ruimte nodig: rondom een bad heeft u minimaal 60 centimeter nodig om goed in- en uit te stappen. De kosten voor een bad variëren van €850,- tot €2.800,-.
 • Douche: ook hierin is veel keuze. Van een complete douchecabine tot een ruimtelijke inloopdouche en alles er tussenin. Kies voor een douche die groot genoeg is en denk ook na over de douchekop en het douchebeslag. Kiest u een thermostaatkraan of liever een voordelige mengkraan? Wilt u een standaard douchekop of liever een regendouche met losse handdouche? De kosten lopen uiteen van €850,- tot €2.800,-.
 • Toilet: als de ruimte er is, is een toilet in de badkamer geen overbodige luxe. U hebt hierin de keuze tussen verschillende modellen en stijlen. Voor een groot gebruikersgemak is het aan te raden een hangend toilet te plaatsen. Dit maakt het schoonmaken onder de toiletpot een stuk gemakkelijker en het ziet er ruimtelijker uit. De kosten lopen uiteen van €450,- tot €900,-.
 • Wastafel: van een dubbele wastafel tot een enkele wastafel, de keuze is reuze. Kies vooral een wastafel met bijbehorend badkamermeubel dat geschikt is voor uw situatie. Heeft u een groot gezin, dan is een dubbele wastafel fijn. Woont u alleen, dan is een enkele wastafel ruimtebesparend. De kosten voor een wastafel beginnen rond de €400,- tot €800,-.

Wilt u uw sanitair vervangen in Geel en bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis offertes aan!

Badkamer ontwerpen Geel

Bij nieuwe badkamers, laat u eerst een badkamer ontwerpen in Geel. Laat dit doen door een vakman, zodat u zeker weet dat het ontwerp ook praktisch goed in elkaar zit.

Een goed badkamer ontwerp geeft een duidelijk beeld van de ruimte zoals die er na de renovatie uit komt te zien. Zo kunt u goed zien of de stijl van de tegels en het sanitair voldoen aan uw wensen. Ook kunt u met een goed ontwerp controleren of al uw wensen mogelijk zijn: een losse douche en een apart ligbad, bijvoorbeeld.

In het ontwerp houdt de badkamerspecialist rekening met onder andere het type sanitair, de indeling, eventueel de radiatoren en natuurlijk de tegels en de gewenste kleuren.

Badkamerinstallateur inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en vind de badkamerinstallateur met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Badkamer renoveren: tips

Staat er een grote badkamerrenovatie in Geel op de planning? Het verbouwen van de badkamer is een grote klus die, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden, tot 2 weken in beslag nemen. Het is dus belangrijk om uzelf goed voor te bereiden.

Hieronder geven we u een paar handige tips voor het verbouwen van de badkamer.

  1. Regel een alternatieve doucheruimte. Twee weken wassen vanuit de gootsteen in de keuken is geen pretje: zorg dat u bij familie of vrienden kunt douchen of huur een tijdelijke douchecabine. Deze kunt u plaatsen binnen maximaal 5 meter van een waterafvoer en maximaal 10 meter van een watertappunt.
  2. Inventariseer al uw wensen: kijk online naar voorbeelden en zoek naar badkamers in Geel die u mooi vindt. Kijk zo naar welke stijl u mooi vindt, welke kleur tegels u wilt gebruiken en wat u een mooie indeling vindt. Neem deze wensen mee naar de badkamerinstallateur, zodat hij ze mee kan nemen in het ontwerp.
  3. Denk na over de details: een leuk plantje, matchende handdoeken en een gesloten kast om uw schoonmaakmiddelen in op te bergen zorgt voor een nette en verzorgde uitstraling. Dit vergroot uw gebruikersgenot nog meer.

Recent aangevraagde badkamerrenovatie offertes:

Nieuwe badkamer in Mechelen
Badkamer renoveren in Antwerpen
Nieuw sanitair in Turnhout
Badkamer ontwerp in Heist-op-den-Berg
Kleine badkamerrenovatie in Geel
Badkamer op maat in Brasschaat
Nieuwe inloopdouche in Mol
Badkamer uitbouwen in Lier

Premie voor badkamerrenovatie in 2024

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen, komt u mogelijk in aanmerking voor een premie. Met een premie voor uw badkamerrenovatie krijgt u een gedeelte van de investering weer terug. U voert de werkzaamheden dus eerst uit en daarna ontvangt u een premie voor het sanitair of voor de renovatiewerken. Zo houdt u de kosten uiteindelijk zo laag mogelijk!

Er zijn verschillende premies die u mogelijk kunt aanvragen, waaronder de overkoepelende renovatiepremie en de Vlaamse aanpassingspremie. Hierover leest u hieronder meer. Daarnaast zijn er mogelijk nog plaatselijke premies waar u een beroep op kunt doen. Op premiezoeker.be vindt u een overzicht van alle beschikbare premies in uw regio.

Overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende renovatiepremie is een premie van 20% of 30% van het totaal geïnvesteerde bedrag. Of u 20% of 30% terugkrijgt, hangt af van uw inkomen. U kunt deze premie aanvragen als uw huis minimaal 30 jaar oud is en u ervoor kiest om uw sanitair te vervangen. U moet minimaal €2.500,- investeren en de premie wordt berekend over een maximumbedrag van €3.750,-. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Vlaamse aanpassingspremie

Bent u 65 jaar of ouder en renoveert u de badkamer omdat u vanwege uw leeftijd noodgedwongen aanpassingen moet doen? In dat geval komt u in aanmerking voor de Vlaamse aanpassingspremie. Deze premie bedraagt maximaal 50% van het geïnvesteerde bedrag, als u minimaal €1.200,- investeert.

Let op: de Vlaamse aanpassingspremie kan per onderdeel (technische installaties en verbouwingswerken) maximaal €1.250,- bedragen. Meer over deze premie leest u op wonenvlaanderen.be.

badkamer offertes Geel

Besparen? Gratis badkamer offertes vergelijken!

Wilt u uw badkamer verbouwen en bent u benieuwd wat een nieuwe badkamer in Geel kost? Met de hulp van een vakman weet u zeker dat u profiteert van het mooiste eindresultaat, dat voldoet aan al uw wensen. Bovendien zorgt een aannemer ervoor dat de werken zo snel mogelijk zijn afgerond. Op zoek naar een expert in badkamers in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere badkamerinstallateurs in uw regio. Kies de specialist of aannemer die u de beste prijs biedt, en bespaar zo tot wel 40% op de totaalkost. De aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Naast een badkamerrenovatie kunt u bij ons ook terecht voor het vervangen van ramen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga direct naar de ramen Geel pagina.

Gratis offertes vergelijken