Expert in badkamers
Vraag vrijblijvende offertes aan

Badkamers Oost-Vlaanderen


Is uw badkamer in Oost-Vlaanderen niet helemaal naar uw smaak of is het sanitair verouderd? Gemiddeld gaan badkamers 15 tot 20 jaar mee, zonder dat de badkamers er kwalitatief op achteruit gaan. Toch kan het ook binnen deze tijd al noodzakelijk zijn om de ruimte te renoveren! Met een badkamerrenovatie creëert u de badkamer van uw dromen: een rustige ruimte waar u uw dag in alle kalmte kan beginnen.

Op deze pagina leest u wat er bij een renovatie mogelijk is. Ook geven we u een indicatie van de kosten voor het renoveren van badkamers. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij het renoveren van het sanitair of bent u benieuwd naar de premiemogelijkheden? Lees dan snel verder. Besparen op de renovatiekosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit ons netwerk!

Waarom een renovatie via CTB?

Als u al op zoek bent gegaan naar de prijs voor een badkamerrenovatie, dan is u ongetwijfeld opgevallen dat de prijzen per installateur enorm verschillen. Als u bij ons een offerteaanvraag doet, ontvangt u daarom niet één maar meerdere offertes van installateurs uit Oost-Vlaanderen. Vergelijk de prijsopgaven en kies vervolgens de badkamerspecialist met het beste aanbod! Deze service heeft 3 belangrijke voordelen:

  • U ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes.
  • U kiest zelf de badkamerinstallateur met het beste aanbod.
  • U bespaart tot wel 40% op de renovatie!
badkamerrenovatie Oost-Vlaanderen

Wat voor badkamerrenovatie?

Een badkamerrenovatie is een groot begrip, en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Laat u het liefst een complete renovatie uitvoeren waarbij u een nieuwe badkamer plaatst en de ruimte eventueel zelfs vergroot? Of wilt u de badkamer renoveren binnen een beperkt budget en zonder breekwerk?

Denk dan bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuw sanitair of het vervangen van de douchecabine. Bij de specialisten uit ons netwerk bepaalt u zelf hoe u de badkamer wilt renoveren.

Nieuwe badkamer plaatsen

Als uw badkamer totaal niet naar uw smaak is, als u de ruimte wilt vergroten of als verhuist naar een nieuwbouwhuis in Oost-Vlaanderen, dan moet u natuurlijk een compleet andere badkamer plaatsen. Badkamers zijn verkrijgbaar in vele stijlen. Tegenwoordig kiezen veel mensen in Oost-Vlaanderen voor strakke, moderne badkamers. Hierbij worden lichte kleuren gebruikt in combinatie met moderne sanitaire installaties. In een moderne badkamers is een wandcloset bijvoorbeeld onmisbaar. Badkamers in een landelijke stijl worden juist meer gekenmerkt door het gebruik van warme materialen en een sierlijke vormgeving. Denk hierbij dus aan ronde kranen en een luxe regendouche.

Kleine badkamerrenovatie

Met een beperkt budget is een kleine badkamerrenovatie zeker een mogelijkheid. Hierbij renoveert u een gedeelte van de sanitaire installaties zonder breekwerk. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een douchecabine of inloopdouche. Heeft u een groot gezin en wilt u geen gehaast in de morgen, dan is de installatie van een dubbele wasbak een goede optie. Kleine renovaties worden vaak al in 1 dag afgerond.

Grote badkamerrenovatie

Het renoveren van badkamers kan op verschillende manieren. Onder een grote badkamerrenovatie verstaan we een renovatie met breekwerk: misschien wilt u de tegels op de wand of vloer vervangen of wilt u uw ongebruikte ligbad inruilen voor een ruime inloopdouche.

Vooral bij grote badkamerrenovaties komt een installateur van pas.

Prijstabel: badkamerrenovatie prijzen

Onderdeel van badkamerrenovatieGemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Badkamertegels€42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator)Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Badkamerventilator€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektra€150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal en btw. Nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Badkamerrenovatie prijzen

De totale prijs van uw badkamerrenovatie is uiteraard volledig afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. Zo is een kleine badkamerrenovatie relatief goedkoop. De kostprijs van een nieuwe wastafel start al vanaf €400,- en een nieuw toilet is al verkrijgbaar van een prijs vanaf €450,-.

Kiest u voor een grote badkamerrenovatie, dan loopt de kostprijs natuurlijk hoger op. Een nieuw badkamerontwerp heeft een prijs van gemiddeld €310,- tot €450,-.

Wilt u vloerverwarming aanleggen dan betaalt u gemiddeld €700,- tot €800,- voor een oppervlak van tien vierkante meter en goede badkamerverlichting heeft een kostprijs van ongeveer €300,-. Wie verzekerd wil zijn van de beste prijs doet er daarom goed aan om gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken.

Werkwijze bij renovatie

Een badkamerrenovatie wordt niet zomaar uitgevoerd: daar is een heel plan aan vooraf gegaan. In het geval van een grote renovatie of bij het installeren van nieuwe badkamers, wordt altijd eerst een ontwerp opgesteld. Op een afgesproken moment komen de badkamerspecialisten uit Oost-Vlaanderen vervolgens bij u langs om te starten met de sloopwerken.

Oude tegels worden verwijderd, evenals de installaties die u niet meer wilt gebruiken. Daarna bevestigen de vakmannen uit Oost-Vlaanderen het nieuwe sanitair en betegelen de specialisten de vloer en muren.

Dankzij de ruime ervaring van de vakmannen is een gemiddelde badkamerrenovatie al in 1 week afgerond. Zo kunt u zo snel mogelijk weer douchen in uw eigen badkamer!

Laat uw badkamer renoveren tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk kosteloos en vrijblijvend meerdere specialisten uit Oost-Vlaanderen en bespaar tot 40%!

Gratis offertes ontvangen
badkamer ontwerp Oost-Vlaanderen

Badkamer ontwerpen

Badkamers kunnen op vele manieren worden ingedeeld, en er is een grote variatie aan designs mogelijk. Laat u de ruimte renoveren, dan is het van belang om deze eerst te ontwerpen voordat u aan de renovatie begint. Het ontwerpen kan gemakkelijk met diverse internetprogramma’s, waarbij u zelf alles kunt uitzoeken van badkamertegels tot badkamermeubel en –verlichting.

Hebt u liever een professional die direct met u meekijkt? Vraag dan één van de specialisten in badkamers uit ons netwerk in Oost-Vlaanderen om hulp bij het ontwerpen en het uitvoeren van de badkamerrenovatie. Vul op de offertepagina uw wensen in, en wij helpen u spoedig.

Kosten badkamer ontwerp

In het ontwerp staat welk sanitair gebruikt wordt, op welke locatie deze geplaatst wordt en ook: waar de watertoevoer en –afvoer naartoe geleidt moet worden. Gemiddeld kost het ontwerpen van de badkamer €310,- tot €450,-. De prijs wordt bepaald door onder andere het adviserend gesprek, gemiddeld €80,- tot €260,- en voor het opstellen van het ontwerp in 3D: ongeveer €290,- tot €460,-.

badkamer Oost-Vlaanderen

Nieuwe indeling

Zelfs ruime badkamers in Oost-Vlaanderen kunnen klein ogen wanneer ze een onpraktische indeling hebben. Met het ontwerpen van een andere indeling creëert u mogelijk een hoop extra ruimte. Als u geïnteresseerd bent in het ontwerpen van een nieuwe indeling, laat dan een badkamerontwerp opstellen door een installateur uit Oost-Vlaanderen. Hij denkt bij het ontwerp na over alle praktische zaken: waarheen moeten de waterleidingen verplaatst worden en waar moet de verlichting hangen. Maar ook: is er voldoende bergruimte? Gebruikt u uw ligbad nooit? Vervang deze dan met bijvoorbeeld een ruime inloopdouche, voor optisch meer ruimte. Wilt u juist een bad? Dan kunt u ervoor kiezen om uw dubbele wastafel te verkleinen of het toilet te verwijderen.

Nieuw sanitair

Nieuwe sanitaire installaties transformeren het gevoel van uw badkamer volledig. Door uw standaard douchekop te vervangen met een luxe regendouche, voelt het elke ochtend alsof u van een spa gebruik maakt. Tegelijkertijd is de keuze voor het sanitair een goede manier om te besparen. Kies bijvoorbeeld voor huis- of B-merken. Vaak is de kwaliteit net zo goed, maar de kostprijs een stuk lager.

inloopdouche plaatsen Oost-Vlaanderen

Inloopdouche

Fabrikanten ontwikkelen steeds nieuwe ideeën voor badkamers, om het gebruiksgemak verder te verbeteren. Eén van deze nieuwe ontwikkelingen is de inloopdouche. Deze werd al vaak gebruikt in badkamers voor mensen met een beperking, maar wordt nu ook in particuliere badkamers toegepast. Wilt u graag renoveren, maar niet steeds over de drempel stappen van die lastige douchecabine? Overweeg dan om een inloopdouche te laten installeren. Een inloopdouche heeft geen drempels en kan worden afgesloten met een ondoorzichtige of glazen wand. Kies voor een badkamerrenovatie met inloopdouche voor meer comfort en gebruiksgemak.

Inloopdouche prijzen

De kostprijs voor een inloopdouche is afhankelijk van een aantal factoren. Laat u een douchebak installeren dan kost dit ongeveer €150,- tot €200,-. De kostprijs van de douchewand verschilt. Een simpel model in een standaardafmeting plaatst u al vanaf €100,-. Moet de wand op maat gemaakt worden of kiest u voor een bijzondere glassoort, dan kunnen de kosten oplopen tot wel €1.000,-.

stoomdouchecabine

Stoom(douche)cabine

Houdt u van luxe en ontspanning? Laat tijdens het renoveren een stoomcabine, of stoomdouchecabine plaatsen. Een stoomcabine is een soort sauna, maar dan met een hogere luchtvochtigheid. Hierdoor is de warmte beter verdraagbaar. De cabine zorgt voor ontspanning van de geest en het lichaam. Het is mogelijk om een stoomdouchecabine te installeren. Deze is tevens te gebruiken als douchecabine. Er zijn cabines verkrijgbaar voor verschillende badkamers. Hebt u een kleine ruimte, dan is een stoomcabine voor 1 persoon ideaal. Hebt u meer plek dan is het mogelijk om een stoomcabine geschikt voor meerdere personen te kopen.

Douchecabine kosten

Een goedkope douchecabine schaf je in Oost-Vlaanderen al aan vanaf een kostprijs van €600,-. Hoe luxer de douchecabine, des te hoger de prijs. Wilt u een ruime douchecabine met douchebak en regendouche, houd dan rekening met prijzen richting de €900,-. De prijs verschilt enorm per installateur, dus vergelijken loont om verzekerd te zijn van het beste aanbod.

douchebak plaatsen in Oost-Vlaanderen

Voordelen van een douchebak

Er zijn vele soorten douches verkrijgbaar, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Een douchebak is een vrij standaard douchevariant, en is steeds minder populair. Toch heeft een douche met douchebak vele voordelen ten opzichte van andere douche varianten. Zo is de douchebak veiliger dan wanneer men douchet op een gladde vloer. Daarnaast hebt u in de douchebak vrijwel nooit last van koude voeten, door het materiaal waarvan de bak is gemaakt. Het is tevens een optie om te kiezen voor een douchebak met vlakke rand, voor minder valide personen. Een laatste voordeel zijn de eenvoudige reparatie en renovatie mogelijkheden bij beschadigingen.

Prijzen douchebak

Een douchebak kost gemiddeld €420,-. Uiteraard is deze prijs afhankelijk van de afmetingen van de douchebak en het merk. Om te besparen op de douchebak kunt u het beste kiezen voor een huismerk of B-merk. Laat u de douchebak aanleggen door een installateur uit Oost-Vlaanderen, houd dan rekening met montagekosten tussen de €85,- tot €700,-, afhankelijk van het model.

wastafel Oost-Vlaanderen

Wastafels: enkel of dubbel?

De badkamerspecialisten uit Oost-Vlaanderen krijgen regelmatig de vraag of een enkele of dubbele wastafel de beste keuze is. Het antwoord hierop is afhankelijk van twee factoren: uw exacte wensen voor de badkamer, en het beschikbare budget. In een aantal gevallen is het namelijk nodig om voor het monteren van een tweede wastafel de waterleiding aan te passen, wat extra onkosten met zich meebrengt. Verder is het antwoord volledig afhankelijk van hoeveel bewegingsruimte en tijd u nodig denkt te hebben in de doucheruimte, en of hiervoor één wastafel voldoende is. Als één voldoende is dan is het installeren van een dubbele wastafel zonde van de ruimte.

Wastafel prijzen

Een wastafel kost gemiddeld €400,- tot €800,-. Kiest u een simpel exemplaar, zoals een uitstortgootsteen, dan ligt de prijs rond de €50,-. De meeste mensen willen graag een mooie wastafel waaraan zij hun dag kunnen beginnen. Een dubbele wastafel kost al snel €700,- tot €800,- terwijl u al een mooie enkele wasbak heeft vanaf €400,-.

Uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen is een simpele spoelbak. Deze wordt vaak in schuren geplaatst, maar het komt ook vaak voor dat een uitstortgootsteen in de logeerkamer of zelfs badkamer geplaatst wordt. Het voordeel van een uitstortgootsteen is dat deze groot genoeg is om een emmer onder te houden. Dit zorgt voor een groot gemak als u een emmer wilt gebruiken voor het dweilen van de bad- of slaapkamer.
Een uitstortgootsteen met een extra waterbak is ook een optie. De uitstortgootsteen is tegenwoordig al lang niet meer zo ouderwets als vroeger: er zijn gootstenen verkrijgbaar in meerdere afmetingen, vormen en materialen. Kies bijvoorbeeld een gootsteen van keramiek, zodat deze goed past bij de uitstraling van de badkamer.

Vernieuw uw badkamer met nieuw sanitair!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op uw sanitaire installaties!

Ontvangen meerdere offertes

badkamermeubels Oost-Vlaanderen

Nieuwe badkamermeubels

Wilt u de renovatie van uw badkamer volledig afronden? Dan dient u ook uw badkamermeubels aan te passen. Een badkamermeubel kan bestaan uit een groot kastgedeelte waarbij de spiegel verwerkt is in het geheel. Er bestaan echter ook vele kleine badkamermeubels, die gericht zijn op het gebruik van zoveel mogelijk functionele ruimte. Veel badkamerspecialisten uit Oost-Vlaanderen bieden de mogelijkheid van standaard badkamermeubels, maar het is ook een mogelijkheid om uw badkamermeubel op maat te laten maken. Een badkamerspecialist uit ons netwerk ontwerpt deze op basis van uw wensen, of kijkt naar de beschikbare bewegingsruimte om u suggesties te doen voor een zo effectief mogelijke indeling.

Badkamermeubels prijzen

Kiest u ervoor om het badkamermeubel volledig op maat te laten maken, houd dan rekening met prijzen richting de €2.000,-. Als u een kleiner budget heeft dan is er uiteraard de keuze uit standaard badkamermeubels. Ook deze zijn verkrijgbaar in meerdere soorten en materialen, zodat er altijd een geschikte keuze bij zit. Hiervoor betaalt u ongeveer €600,- tot €800,-.

badkamerkasten op maat

Badkamerkasten op maat

Een badkamerrenovatie is in Oost-Vlaanderen wellicht een goed moment om badkamerkasten op maat te laten maken. Als u badkamerkasten op maat laat maken dan kunt u deze laten matchen met de rest van het de badkamer. Een ander groot voordeel is dat u elk hoekje optimaal zult benutten. Het is namelijk denkbaar dat badkamers hoekjes hebben waar standaard badkamerkasten niet in passen. Het is zonde als u hierdoor ruimte verliest. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om de kasten net iets hoger, breder of dieper te maken waardoor u nog meer opbergruimte creëert. U bent bovendien verzekerd van kwaliteit wanneer u badkamerkasten op maat laat maken.

Badkamerkasten op maat prijzen

Er wordt vaak gedacht dat badkamerkasten op maat een dure aangelegenheid zijn. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Een simpele badkamerkast schaft u al aan vanaf €600,- tot €800,-. Kiest u voor schuifdeuren in plaats van openslaande deuren, dan lopen de prijzen verder op: voor een schuifdeur betaalt u gemiddeld €400,- per lopende meter.


badkamer betegelen Oost-Vlaanderen

Badkamer betegelen

De renovatie van badkamers is pas compleet wanneer u badkamertegels laat zetten. Het betegelen van wanden en vloeren is een klus die u het beste kunt overlaten aan een professional uit Oost-Vlaanderen, omdat u bij het betegelen rekening moet houden met onder andere droge en natte zones. Kies zelf uw badkamertegels en laat een badkamerspecialist uit ons netwerk in Oost-Vlaanderen het betegelen afhandelen.

Door de vloeren met grote badkamertegels te betegelen zorgt u voor een meer ruimtelijk gevoel. Hetzelfde geldt voor het gebruik van lichte badkamertegels. Kleine badkamertegels zorgen voor een landelijke sfeer en uitstraling.

Badkamer betegelen prijzen

Kiest u bij het betegelen voor goedkope keramische badkamertegels, dan liggen de kosten rond de €55,- per vierkante meter. Kiest u voor duurdere natuursteentegels, houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €100,- per vierkante meter. De arbeidskosten voor de tegelzetter liggen tussen de €25,- en €40,- per vierkante meter.

badkamer verwarming

Badkamer verwarming

Wilt u tijdens de renovatie ook iets doen aan de warmteverdeling in de ruimte? U hebt de keuze uit verschillende soorten verwarming beschikbaar voor badkamers. Tegenwoordig verwarmen onze meeste klanten uit Oost-Vlaanderen hun badkamers met behulp van een radiator. Het is echter energie-efficiënter om te kiezen voor een vloerverwarming. Door het plaatsen van de vloerverwarming te combineren met een badkamerrenovatie profiteert u van lagere kosten voor materiaal en installatie. Laat vooraf wel een badkamerspecialist kijken naar de ligging van leidingen, deze kan op basis daarvan de beste verdeling van de zones ontwerpen. Kies voor een badkamerverwarming voor een optimaal leefcomfort.

Badkamerverwarming prijzen

De installatie van een andere radiator is een goedkope optie. Een radiator heeft u al vanaf €100,- per stuk. In badkamers is het ook een mogelijkheid om een designradiator op te hangen, bijvoorbeeld een radiator waar u uw handdoeken aan kunt verwarmen. Deze kost ongeveer €150,- tot €200,-.

Toe aan nieuwe tegels in de badkamer? Vergelijk offertes!

Vind de tegelzetter met het beste aanbod, en bespaar zo tot wel 40%!

Offertes aanvragen
vloerverwarming badkamer Oost-Vlaanderen

Vloerverwarming

De kans is groot dat u ’s ochtends vroeg op sokken of blote voeten de badkamer instapt. De vloertegels in badkamers voelen al gauw erg koud aan. Niet fijn! Daarnaast hebt u in een badkamer meestal niet veel kleding aan. Het is dus belangrijk dat de temperatuur goed is.

Een oplossing hiervoor is het installeren van vloerverwarming. In een goed geïsoleerde woning volstaat vloerverwarming. In de meeste woningen is het echter verstandig om dit aan te vullen met een handdoekwarmer. Wilt u tijdens het renoveren vloerverwarming laten installeren? Controleer dan eerst of dit mogelijk is. In sommige gevallen laat de vloeropbouwhoogte dit namelijk niet toe.

Vloerverwarming badkamer kosten

Kiest u voor vloerverwarming in de badkamer? Daar krijgt u zeker geen spijt van. In een ruimte tot tien vierkante meter betaalt u voor vloerverwarming gemiddeld €760,- tot €835,-. Hoe groter de ruimte, des te hoger de kosten uiteraard. Dat komt omdat er meer materiaal nodig is om het oppervlak te kunnen verwarmen.

badkamerverlichting Oost-Vlaanderen

Badkamerverlichting

Naast het betegelen van de vloeren en wanden, het installeren van een badkamermeubel en het plaatsen van een douchecabine of inloopdouche, moet er bij het renoveren van badkamers ook aandacht worden besteed aan de badkamerverlichting. Vaak heeft men geen idee dat de badkamerverlichting uit meer kan bestaan dan enkel de plafondlamp. Het is echter mogelijk om te kiezen voor een badkamerverlichting in de spiegel, of extra lampen bij het badkamermeubel. Het installeren van badkamerverlichting dient wel zeer nauwkeurig te gebeuren, zeker wanneer u te maken heeft met natte zones. Eén van onze experts uit Oost-Vlaanderen helpt u graag bij het plaatsen van de badkamerverlichting.

Kosten badkamerverlichting

Een simpele plafondlamp voor badkamers is al aan te schaffen van €30,- tot €50,-. Wilt u liever iets meer luxe, dan lopen de kosten ook op. Voor een designlamp betaalt u al snel tot €150,- en goede verlichting boven de wastafel kost ongeveer €75,- tot €100,-. Voor een exacte prijsberekening kunt u het beste offertes aanvragen.

ventilatie badkamer in Oost-Vlaanderen

Ventilatie badkamer

In badkamers zal zich snel vochtige lucht ophopen, die men vervolgens als condens terugziet op de wanden of het plafond. In een slecht geventileerde ruimte is hierdoor het risico op schimmels en andere vochtproblemen aanzienlijk. Badkamers zijn relatief eenvoudig te ventileren door het raam te openen. Maar als badkamers geen raam hebben, of als u dit ’s winters te koud vindt, dan moet ventileren op een andere manier. De specialisten uit Oost-Vlaanderen raden in dat geval aan om een mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen. Voor optimale luxe kunt u een systeem installeren dat aangaat zodra u het licht aanzet. U kunt natuurlijk ook voor een eenvoudiger systeem gaan als u een kleiner budget heeft.

Badkamerventilatie kosten

Een goedkope badkamerventilator is verkrijgbaar vanaf €40,-. Wilt u een luxe systeem met automatische timer, dan loopt de kostprijs verder op tot gemiddeld €200,-. Houd er rekening mee dat er kosten bijkomen als u deze ventilatoren laat plaatsen door ervaren specialisten uit Oost-Vlaanderen.

sauna in badkamer

Sauna in de badkamer

Een sauna heeft vele voordelen. Dankzij de hoge temperaturen (70°C tot 100°C) en de lage luchtvochtigheid ontspant u. Daarnaast verdwijnen bij regelmatig gebruik schadelijke stoffen het lichaam via de poriën door het zweten. Hierdoor verbeterd de conditie, bloedcirculatie en wordt de weerstand verhoogd. Als u ruimte over hebt tijdens een badkamerrenovatie dan is het installeren van een sauna zeker een goed idee. Bij een sauna hebt u tevens de keuze uit verschillende soorten , bijvoorbeeld een droge of vochtige sauna of een sauna voor meerdere personen. Het is bovendien een optie om een sauna op maat te laten maken.

Kosten sauna in badkamer

De installatie van een eigen sauna is een flinke uitgave. Een simpele sauna koopt u al vanaf €600,-. Voor het plaatsen betaalt u ongeveer €400,-. Wilt u een luxe model met stoombad, dan liggen de kosten al snel rond de €2.500,-. Met het plaatsen erbij ligt de kostprijs dan rond de €3.000,-.

Ligbad of douche?

Voordat u een renovatie kan toepassen moet u vele keuzes maken, op basis waarvan wij de nieuwe ruimte voor u kunnen ontwerpen. Eén van de zaken waaruit u moet kiezen is of u heen douche voldoende vindt, of dat u deze wilt combineren met een ligbad. Kiest u voor een douche, dan heeft u weer de keuze uit onder andere een inloopdouche of een douchecabine.

De voordelen van enkel een douche zijn de ruimtebesparing en het feit dat u een douchecabine in ieder geval in elke hoek kunt plaatsen. Een ligbad levert daarentegen een hoog wooncomfort en gevoel van luxe op.

Kleine badkamer

Badkamers zijn regelmatig een weggeschoven deel van de woning in Oost-Vlaanderen. Dit betekent dat er heel wat badkamers zijn die maar een beperkte ruimte hebben. Om deze dan zo voordelig mogelijk in te delen, hebt u de keuze uit diverse oplossingen. Kijk voordat u een badkamerrenovatie toepast dan ook altijd naar ideeën voor een functioneel badkamermeubel, de verschillende trucjes om alle beschikbare ruimte in te vullen, en om kosten te besparen. De specialisten uit ons netwerk helpen u bovendien bij het ontwerpen van een badkamermeubel en voorzien u van handige tips voordat de renovatie van start gaat.

Verplaatsing van de badkamer

Als u in huis veel gaat verbouwen, kunt u de badkamer ook verplaatsen naar een andere ruimte. Misschien omdat deze groter is dan de huidige badkamer, of omdat u de ruimte op een andere kamer wilt hebben.

Bij een verplaatsing van badkamers komt een hoop kijken. Zo moeten de waterleidingen verlegd worden en is het belangrijk dat ook de riolering op de juiste plek komt te zitten.

Verplaatsen is niet zomaar renoveren: hiervoor is vakmanschap, kennis en ervaring vereist.

Resultaat na een complete badkamerrenovatie

Vernieuw uw badkamer met een kwalitatieve badkamerrenovatie!

Geniet van meer ruimte en meer comfort tegen de scherpste prijzen!

Vraag vrijblijvend offertes aan

5 tips bij badkamerrenovatie

Overweegt u de badkamer te renoveren maar weet u niet goed waar u moet starten? Een badkamerspecialist helpt u op weg. Houdt bovendien rekening met de onderstaande tips. Zo weet u zeker dat uw renovatie goed en zonder problemen verloopt. Komt u er toch niet helemaal uit, dan staan de specialisten uit Oost-Vlaanderen voor u klaar.

1. Laat leidingen controleren

Laat de status van de leidingen controleren: verkeren deze in goede staat? En waar lopen ze langs? Zo heeft u een overzicht van de leidingen en weet u hoe u de indeling zou kunnen veranderen. Hiervoor hoeft u niet de muren open te breken. De vakmannen gebruiken geavanceerde technieken om de leidingen te controleren.

2. Plannen

Plan vooruit: vraag uzelf welk sanitair u wilt in de badruimte, maar het is ook verstandig om te plannen wanneer u gaat renoveren. Renoveren tijdens een drukke week op het werk is bijvoorbeeld geen goed idee, omdat dit extra stres met zich meebrengt. Zoek daarnaast een alternatieve plek om uzelf te kunnen wassen, bij de buren, familie of zelfs in de sportschool bijvoorbeeld.

3. Schetsen

Wanneer u gaat renoveren, dan laat u eerst een duidelijk ontwerp opstellen. Het is verstandig om schetsen mee te nemen, zodat de installateur uit Oost-Vlaanderen precies weet wat uw wensen zijn. Wilt u bijvoorbeeld een ligbad en een inloopdouche of kiest u toch voor een extra toilet. Door te schetsen krijgt u zelf al snel een indruk van de mogelijkheden in de, vaak beperkte, ruimte.

4. Duidelijke afspraken

Maak voor de renovatie duidelijke afspraken: over de werkzaamheden, de renovatie en de kosten. Zo voorkomt u vervelende problemen achteraf. Leg afspraken omtrent de oplevering en betaling altijd vast.

5. Badkamermeubels en sanitair

Er is een ruim aanbod aan badkamermeubels en sanitair. Kijk goed rond voordat u een keus maakt. Vaak kunt u uw stijl goedkoop aanschaffen bij een huismerk. De kosten van sanitaire installaties zijn een groot onderdeel van de totaalprijs. Zo bespaart u dus flink!

Premie badkamerrenovatie

Het renoveren van badkamers brengt aardig wat kosten met zich mee. Goed nieuws: u heeft mogelijk recht op een premie! Zijn de sanitaire installaties minimaal 30 jaar oud, dan heeft u recht op de renovatiepremie. Hierover leest u meer op vlaanderen.be. Bij installaties ouder dan 25 jaar kunt u ook de verbeteringspremie aanvragen. De hoogte van deze premie is afhankelijk van uw inkomen. Als 65-plusser is het bovendien mogelijk een aanpassingspremie aan te vragen als u noodzakelijk uw badkamer moet renoveren. Op vlaanderen.be leest u meer over de mogelijke premies die u aan kunt vragen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Zoekt u een badkamerspecialist in Oost-Vlaanderen om een wastafel of een ander toilet te installeren? Bent u benieuwd naar de kostprijs van een badkamerrenovatie bij u thuis? Of wilt u een badkamermeubel of douchecabine op maat laten maken? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze service! Via het offerteformulier vraagt u met één muisklik gemakkelijk offertes aan bij meerdere specialisten in of rond Oost-Vlaanderen. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo gemakkelijk voor de expert met het beste aanbod! De ervaring leert dat mensen in Oost-Vlaanderen al snel tot 40% op het renoveren van een badkamer besparen. De offerteservice is helemaal vrijblijvend dus u zit nergens aan vast. Ook voor aantrekkelijke offertes voor het vervangen van uw ramen.

badkamers renoveren Oost-Vlaanderen